ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι τρεις "μικροί" του Κυπέλλου: Ο Άρης, ο Απόλλων και η Θύελλα

Οι τρεις "μικροί" του Κυπέλλου: Ο Άρης, ο Απόλλων και η Θύελλα

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους τρεις "μικρούς" του Κυπέλλου Ελλάδας. Απόλλων Παραλιμνίου, Άρης Αβάτου και Θύελλα Καμαρίου κυνηγούν το δικό τους όνειρο.

Όλοι έχουμε ακούσει για τον Ηρόδοτο, τον ΟΦΙ (Ιεράπετρας), μάθαμε και τον Αήττητο Σπάτων που από την τρέχουσα σεζόν (όπως κι ο Ηρόδοτος) αγωνίζεται στη Football League. Αλλά, στο Κύπελλο συμμετέχουν και τρεις ομάδες άγνωστες στο ευρύ κοινό. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους τρεις "μικρούς" του Κυπέλλου Ελλάδας: Απόλλων Παραλιμνίου, Άρης Αβάτου και Θύελλα Καμαρίου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Ο πρώτος από τους "μικρούς" που ρίχνεται στη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο Απόλλων Παραλιμνίου. Τα ματς για τη Γ' Εθνική διεξάγονται στο Δημοτικό Γήπεδο Παραλιμνίου, αλλά η αναμέτρηση με τα Τρίκαλα (25/9, 16:30) θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών. Ιδρύθηκε το 1970 έπειτα από συγχώνευση του Διγενή με τον Ηρακλή Παραλιμνίου κι έχει έδρα το Παραλίμνιο - δημοτική ενότητα του Εμμανουήλ Παππά - το οποίο βρίσκεται στα 20 χιλιόμετρα απόσταση από τις Σέρρες. Στους 720 κατοίκους ανέρχεται ο πληθυσμός. Τα χρώματα της πρώτης εμφάνισης είναι μπλε και λευκό, ενώ της δεύτερης κίτρινο και μαύρο!

Τεχνικός του για τρίτη διαδοχική σεζόν είναι ο 61χρονος, Παύλος Δημητρίου, ο παλαιότερα έχει καθίσει και τον πάγκο του Πανσερραϊκού για τέσσερις διαφορετικές θητείες (1996-1997, 1999-2004, 2010-2012 και 2015-2016). Πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής του είναι κι ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, Τάσος Δέντσας. Σε ηλικία 36 ετών ο πρώην μέσος των Πανσερραϊκού, ΟΦΗ, Ηρακλή, Παναιτωλικού, Πλατανιά, Εθνικού Γαζώρου και Καβάλας γύρισε στη... βάση του (γεννήθηκε στο Βαμβακόφυτο Σερρών).

Ο γηραιότερος, ωστόσο, παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα είναι ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης. Ο "γιατρός", όπως είναι το παρατσούκλι του πρώην φορ των Ηρακλή, ΑΕΚ, Ιωνικού, Πανσερραϊκού, Αγροτικού Αστέρα, Εθνικού Γαζώρου και Διγενή Λακκώματος, πλέον δεν είναι στο ρόστερ, ωστόσο έπαιξε στις 2 Οκτώβρη του 2016 σε ηλικία 39 ετών. Ο πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Κεραμάρης, είναι ο δεύτερος γηραιότερος που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας.

Γ ΕΘΝΙΚΗ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Γ ΕΘΝΙΚΗ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Εμείς έχουμε ένα καλό σύνολο. Στόχος είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος στη Football League. Μας έτυχε και το Κύπελλο και δεν είπαμε... όχι. Στόχος είναι πάρουμε εμπειρίες μέσα από αυτή τη διοργάνωση", υποστήριξε στο Sport24.gr

Πέρυσι αναδείχθηκε πρωταθλητής στον πρώτο όμιλο της Γ' Εθνικής και διεκδίκησε στα μπαράζ την άνοδο στη Football League. Με Ηρακλή και Βόλο, ωστόσο, στο Βόρειο όμιλο τόσο ο Απόλλων, όσο κι ο Τηλυκράτης Λευκάδας δεν μπόρεσαν να πάρουν το εισιτήριο της ανόδου.

Ξεκίνησε την περιπέτειά του στο Κύπελλο Ελλάδας, αποκλείοντας στις 26 Αυγούστου τη Θράκη Φερών με 4-0 (Μερεσιώτης, Κεχαγιάς, Παναγιωτίδης, Μπονέρης τα γκολ). Βέβαια, η μεγάλη έκπληξη συνέβη στον επόμενο γύρο, όταν κι απέκλεισε την ομάδα της Football League, Αιγινιακό, στα πέναλτι! Έχει έξι Κύπελλα Σερρών και είναι η δεύτερη δύναμη πίσω από τον Εθνικό Σιδηροκάστρου που έχει εννιά.

Την αποστολή για το ματς απαρτίζουν οι: Σαββίδης, Κατσίβελος, Κουτζαβασίλης, Μερεσιώτης, Τάκας, Δαμιανός Τριανταφύλλου, Τσαούσης, Δέντσας, Βασίλης Καρυοφύλλης, Κεχαγιάς, Λιάρας, Παναγιωτίδης, Κώστας Τριανταφύλλου, Μαυρομάτης, Γκόλιας, Ζυγκερίδης, Γιάννης Καρυοφύλλης, Λαζαρίδης και Μπονέρης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: ΣΤΟ "ΑΒΑΤΟ" ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Άρης ιδρύθηκε το 1958 στο Άβατο του δήμου Τοπείρου στο νομό Ξάνθης. Ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 1078 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Ξάνθη. Η περυσινή χρονιά βρήκε τον Άρη στη Γ' Εθνική να τερματίζει στην πέμπτη θέση του ομίλου έχοντας την καλύτερη άμυνα κι έδρα... Άβατο (αήττητος ο Άρης στο "σπίτι" του την περυσινή σεζόν)

Τα χρώματα της πρώτης φανέλας είναι κίτρινο και μαύρο και της δεύτερης γκρι και κίτρινο. Στην πρώτη φάση πέρασε τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου με 1-0 χάρη σε γκολ του Δόντσου, ενώ στη δεύτερη έκανε την έκπληξη κι απέκλεισε τον Πλατανιά στα πέναλτι.

Οι τρεις "μικροί" του Κυπέλλου: Ο Άρης, ο Απόλλων και η Θύελλα

Τεχνικός είναι ο Γιώργος Μαραντάς, ο οποίος έχει καθίσει στους πάγκους των Οδυσσέα Αναγέννησης, Λαμίας, Μακεδονικού, Παναχαϊκής, Μέγα Αλέξανδρου, Καβάλας, Φωκικού, Πανελευσινιακού, Παναιγιάλειου, Τρικάλων κι Αχαρναϊκού. Η εντός έδρας αναμέτρηση με την Παναχαϊκή (27/9, 16:30) θα διεξαχθεί στο γήπεδο του ΑΟΞ στην Ξάνθη. Έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Ξάνθης, διαδοχικά τις τελευταίες σεζόν μάλιστα.

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ: ΤΟ "ΚΑΜΑΡΙ" ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Το "καμάρι" της Σαντορίνης είναι η Θύελλα! Ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στο Καμάρι. Για αρκετά χρόνια απείχε από τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ, το 2009 επέστρεψε στη φυσική της έδρας με γήπεδο με τεχνικό χλοοτάπητα το κυκλαδίτικο νησί. Το Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου.

Οι τρεις "μικροί" του Κυπέλλου: Ο Άρης, ο Απόλλων και η Θύελλα

Κορυφαία στιγμή ήταν η ανάδειξη της ως νταμπλούχος Κυκλάδων για πρώτη φορά στην ιστορία της την περυσινή σεζόν 2017-18. Πέρυσι κατέκτησε την άνοδο στη Γ' Εθνική και την συμμετοχή της στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας. Το σήμα της Θύελλας Καμαρίου απεικονίζει το νησί της Σαντορίνης με λευκό χρώμα μέσα σε έναν συνδυασμό κόκκινου και μπλε χρώματος που αποτελούν και τα βασικά χρώματα της ομάδας.

Στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Κηφισιά με 2-0 χάρη στα γκολ των Μαυρομάτη και Ζανελάρι. Στο δεύτερο έκανε την έκπληξη κι απέκλεισε τη Σπάρτη με 1-0 χάρη στο γκολ του Αργυρίου. Το ματς με τους Λάκωνες διεξήχθη στη Νάξο, όπως θα διεξαχθεί κι αυτό κόντρα στον Ηρακλή (27/9, 16:30). Κι αυτό γιατί το γήπεδο στο Καμάρι της Σαντορίνης δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ