ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νίκη στο Αίγιο με Πλατέλλα ο Άρης

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας σκόραρε επτά λεπτά μετά την είσοδό του κι έδωσε την εκτός έδρας νίκη (0-1) στον Άρη απέναντι στον Παναιγιάλειο με τους "κίτρινους" να ξεκινούν με το "δεξί" τις υποχρεώσεις τους για το Κύπελλο Ελλάδας. Στο νοσοκομείο Σόουζα (ράμματα) και Γεωργακόπουλος (ζαλισμένος) μετά από μεταξύ τους σύγκρουση. (video)

Φέτος είναι αποφασισμένος να πετύχει. Ο Άρης έχει αφήσει πίσω του την περυσινή αποτυχημένη σεζόν και θέλει την τρέχουσα να επιστρέψει στη Super League, αλλά και να προχωρήσει στο Κύπελλο Ελλάδας. Η Football League δεν έχει ξεκινήσει, αλλά στη δεύτερη διοργάνωση οι "κίτρινοι" έδειξαν από το πρώτο ματς τις διαθέσεις τους, καθώς με ωριμότητα έφυγαν με τη νίκη από το Αίγιο και πέρασαν στην κορυφή του 7ου ομίλου.

Το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Πλατέλλας, χρειάστηκε μόνο επτά λεπτά - αυτό το χρονικό διάστημα μεσολάβησε από τη στιγμή που αντικατέστησε τον Στεφάνοβιτς και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο - για να βρει δίχτυα και να δώσει την εκτός έδρας νίκη (0-1) στον Άρη για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η αρχική διάταξη των δύο ομάδων:

Νίκη στο Αίγιο με Πλατέλλα ο Άρης
Νίκη στο Αίγιο με Πλατέλλα ο Άρης

Η αναμέτρηση στο Αίγιο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να φανούν απειλητικοί, καθώς στο 12ο λεπτό ο Γεωργακόπουλος μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση αριστερά σούταρε με δύναμη, αλλά ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε χωρίς δυσκολία. Το σουτ του Αρναρέλλη ύστερα από τέσσερα λεπτά (16') ήταν καλό, ωστόσο δεν αιφνιδίασε τον Αναγνωστόπουλο.

Στο 27ο λεπτό οι "κίτρινοι" είχαν την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς, όταν ο Βαλεριάνος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πασάς έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 35' ο Μπρους έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε και το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Άρη.

Στο 39', ο Άρης "άγγιξε" το γκολ όταν ύστερα από σέντρα του Βαλεριάνου από αριστερά, ο Πασάς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Διαμαντόπουλο που σούταρε με το δεξί από το ένα μέτρο αλλά ο Πολίτης έσωσε εκπληκτικά με το δεξί χέρι.

Δύο λεπτά αργότερα (41'), οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Ο Μπρους έφτασε πρώτος στην μπάλα μέσα στην περιοχή και σούταρε άουτ, με τον Δεληζήση να τον βρίσκει χαμηλά στο πόδι στη συνέχεια της φάσης. Σε αυτή τη φάση, πιθανότατα, ο ρέφερι θεώρησε ότι δεν πρόκειται για παράβαση που συνιστά την υπόδειξη πέναλτι.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Σπανός, πέρασε τον Βαγγέλη Πλατέλλα στο 61ο λεπτό (στη θέση του Στεφάνοβιτς) κι αυτός σκόραρε ύστερα από επτά λεπτά τον δικαίωσε. Ο Διαμαντόπουλος κατέβασε ωραία την μπάλα στην περιοχή και έστρωσε στον Πλατέλλα, ο οποίος με το αριστερό εκτέλεσε με το εξωτερικό και σκόραρε στην δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας.

Στο 79' η ομάδα του Αιγίου έφθασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά το δοκάρι της στέρησε την ευκαιρία. Ο Παπαχρήστος έβαλε πολλά φάλτσα στην σέντρα του και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, πέρασε πάνω από τον Αναγνωστόπουλο και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Στο 88ο λεπτό ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά του, όταν ο Πασάς από δεξιά μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Διαμαντόπουλο, που από το ένα μέτρο σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πολίτη.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο νοσοκομείο διεκομίσθησαν οι Σόουζα και Γεωργακόπουλος ύστερα από τη μεταξύ τους σύγκρουση στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου (δεν υπήρχε ροή παιχνιδιού για τα επόμενα έξι λεπτά). Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός αποχώρησε με το ασθενοφόρο για ράμματα, ενώ ο επιθετικός της ομάδας του Αιγίου συνέχισε να αγωνίζεται ώσπου ένιωσε ζαλάδα. Αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Κουρμπανά και διεκομίσθη κι αυτός στο νοσοκομείο της πόλης.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αιγίου

Διαιτητής: Άγγελος Αδαμόπουλος (ΕΠΣ Ζακύνθου)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (ΕΠΣ Αιτ/νίας), Κωνσταντίνος Ψαρρής (ΕΠΣ Ζακύνθου)

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Νίκος Κουρμπανάς):Πολίτης, Τσερκέζος, Ιντζίδης, Στίκας, Παπαχρήστος, Γκούμας, Μπρους (73' Κόκκορης), Καζναφέρης, Αρναρέλλης, Γεωργακόπουλος (59' Σταματής), Σκαρτσίλας (80' Κοντοχρήστος).

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός):Αναγνωστόπουλος, Δεληζήσης, Σόουζα (52' Παυλίδης), Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Μουμίν, Πασάς (89' Μπούρμπος), Στεφάνοβιτς (61' Πλατέλλας), Κάσσος, Διαμαντόπουλος).

Γκολ: 68' Πλατέλλας

Κάρτες: 45' Παπαχρήστος, 81' Κοντοχρήστος / 2' Ιντζόγλου, 90'+3' Αναγνωστόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου:

Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (21' Σπιριντόνοβιτς / 84' Γιάκος)

Παναιγιάλειος - Άρης 0-1 (68' Πλατέλλας)

H 2η αγωνιστική:

Άρης - Πανιώνιος

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιγιάλειος

Η 3η αγωνιστική:

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα

Παναγιάλειος - Πανιώνιος

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1. Άρης 3

2. ΠΑΣ Γιάννινα 1

3. Πανιώνιος 1

4. Παναιγιάλειος 0

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ