ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νίκη με ανατροπή για τον ΟΦΗ, 2-1 τον τραγικό Παναθηναϊκό

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΦΗ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΦΗ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 κατάφερε να φτάσει σε μια παλικαρίσια ανατροπή και στο υπέρ του 2-1 με δυο λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού και πλέον το τριφύλλι κινδυνεύει να αποκλειστεί πρόωρα από τη συνέχεια του θεσμού καθώς δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Μια σπουδαία νίκη πανηγύρισε το βράδυ της Τετάρτης ο ΟΦΗ επικρατώντας με 2-1 του Παναθηναϊκού στη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι Κρητικοί παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 στο πρώτο μέρος έδειξαν ψυχή, πάθος και έπαιξαν καλύτερα από το τριφύλλι που έδειξε ότι το έχει πάρει η "κάτω βόλτα" και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Έτσι σημείωσαν δυο γκολ στο δεύτερο μέρος και έφτασαν στην επικράτηση και την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Το αποτέλεσμα αυτό μάλιστα αφήνει το τριφύλλι στην τελευταία θέση στον όμιλο και πλέον δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του σε ότι έχει να κάνει με την πρόκριση. Οι πράσινοι ακόμα και αν κερδίσουν τον Απόλλων Σμύρνης στο τελευταίο ματς του ομίλου κρέμονται από το τι θα γίνει στην αναμέτρηση ΟΦΗ-Ηρακλής.

Νίκη με ανατροπή για τον ΟΦΗ, 2-1 τον τραγικό Παναθηναϊκό


Νίκη με ανατροπή για τον ΟΦΗ, 2-1 τον τραγικό Παναθηναϊκό

Η βαθμολογία του 3ου Ομίλου:

1) Ηρακλής 4 (3-0)
2) Απόλλων Σμύρνης 3 (1-3)
3) ΟΦΗ (2-2)
4) Παναθηναϊκός 1 (1-2)

Η 3η αγωνιστική 13/12:
ΟΦΗ-Ηρακλής
Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός

Έπαιξε μόνο για 15 λεπτά ο Παναθηναϊκός

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκού με αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές του γνωρίζοντας φυσικά ότι το τριφύλλι θέλει αποκλειστικά τη νίκη για να μην μπει σε περιπέτειες σε ότι έχει να κάνει με την πρόκριση του στην επόμενη φάση.

Ο Ιταλός χρησιμοποίησε ένα 4-4-2 σε ρόμβο έχοντας τον Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ. Στην τετράδα της άμυνας αγωνίστηκαν από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ και Γουακάσο. Μπροστά από τα στόπερ έπαιξε ο Ρέις ο οποίος είχε στα δεξιά του τον Ζέκα και αριστερά τον Λουντ ενώ στην κορυφή του ρόμβου έπαιξε ο Εμποκού. Το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Ιμπάρμπο, Μπεργκ.

Από την πλευρά του ο τεχνικός των γηπεδούχων, Νίκος Νιόπλιας, κατέβασε τον ΟΦΗ με ένα 4-2-3-1 έχοντας στο τέρμα τον Δαύκο. Η τετράδα της άμυνας ήταν οι Μίκιτς, Κομεσίδης, Όστοιτς και Βαλλιάνος. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Αντουκόρ και Νάστος ενώ η τριάδα μπροστά τους ήταν ο Μπουρσέλης, ο Χαντί και ο Μιλοσάβλιεβ και στην κορυφή της επίθεσης μόνος του ο Βουό.

Το "κέρμα" τα έφερε έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο να επιτίθεται στο μισό γήπεδο που ήταν σε καλή κατάσταση σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που θα έπρεπε να επιτεθεί στο μισό γήπεδο που ήταν γεμάτος με νερά και λίμνες δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των αμυντικών του τριφυλλιού και των επιθετικών των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό και με κάθετες μπαλιές προς τους Μπεργκ, Ιμπάρμπο να χτυπήσουν στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ.

Το κατάφεραν στο 2' όταν ο Κουλιμπαλί βρήκε ωραία τον Μπεργκ στα δεξιά, ο Σουηδός άσος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε έξυπνα στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Δαύκου. Δυο λεπτά αργότερα και πάλι ο Μπεργκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά αυτή τη φορά το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε και ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι είχε την υπεροχή δεν μπορούσε να απειλήσει και πάλι όπως στα πρώτα λεπτά.

Οι πράσινοι κατάφεραν όμως να φτάσουν στο γκολ στο 31' της αναμέτρησης όταν σε μια αντεπίθεση ο Ιμπάρμπο έδωσε ωραία στον Μπεργκ ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Δαύκο κάνοντας το 1-0 για το τριφύλλι. Η πρώτη καλή στιγμή του ΟΦΗ ήρθε στο 44' με τον Βουό αλλά χωρίς να απειλήσει τον Κοτσόλη. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στον Παναθηναϊκό με τον Λουντ να κάνει μια σέντρα σουτ από τα αριστερά και τον Δαύκο να διώχνει δύσκολα.

Καλύτερος και με ψυχή ο ΟΦΗ έφτασε στην ανατροπή

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο ο ΟΦΗ στο γήπεδο ουσιαστικά με τους γηπεδούχους αυτή τη φορά να παίζουν στην καλή πλευρά του τερέν και τον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός ότι σταμάτησε η βροχή να επιτίθεται στην κακή πλευρά του αγωνιστικού χώρου.

Οι πράσινοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 60' όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Λουντ έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Δαύκου.

Εννιά λεπτά αργότερα ο Κουλιμπαλί έκανε ένα τραγικό λάθος καθώς σε σέντρα από τα αριστερά στην προσπάθεια του να διώξει προσπάθησε να γυρίσει με το κεφάλι στον Κοτσόλη. Η μπάλα λόγω του αέρα σταμάτησε και ο Βουό την τσίμπησε με τον Κοτσόλη να τον ανατρέπει και τον διαιτητή σωστά να δίνει το πέναλτι. Ο Χαντί ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία με τον Κοτσόλη να πέφτει στην δεξιά του.

Ο Παναθηναϊκός που ήθελε τη νίκη έκανε μόλις μια φάση μέχρι το τέλος του αγώνα και αυτή ήρθε στο 79' όταν ο Εμποκού βρήκε χώρο και έκανε ένα δεξί σουτ με τον Δαύκο να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει.

Η ανατροπή του ΟΦΗ ολοκληρώθηκε στο 84' όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Χουλτ σταμάτησε πιστεύοντας ότι ο Όγκμπουε είναι σε θέση οφσάιντ και ο άσος του ΟΦΗ πρόλαβε στην έξοδο του και τον Κοτσόλη ο οποίος άργησε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να πλασάρει στην κενή εστία και να κάνει το 2-1.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία κιτρίνισε τους Ζέκα, Κομεσίδη, Χαντί, Κοτσόλη, Βαλλιάνο και Δαύκο.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας):Δαύκος, Μίκιτς, Όστοιτς, Κομεσίδης, Βαλλιάνος, Αντουκόρ, Νάστος, Χαντί, Μπουρσέλης (66' Όγμπουε), Μιλοσάβλιεβ (86' Κιάσος), Βουό (91' Ροβίθης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Κοτσόλης, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Γουακάσο (78' Βιγιαφάνιες), Ρέις (70' Ρινάλντι), Ζέκα, Λουντ, Εμπόκου, Ιμπάρμπο (57' Χουλτ), Μπεργκ.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ