ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με το "δεξί" ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ, 2-1 τον Λεβαδειακό

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και άγχος στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Λεβαδειακού με 2-1 στο άδειο "Καυτανζόγλειο". Χαμένο πέναλτι και γκολ ο Πέλκας, τη νίκη έδωσε ο Σάχοβ με άψογο πλασέ στο 70'. Το γκολ του Λεβαδειακού ο Γιακουμάκης στο 46'.

Με πέντε Έλληνες στην ενδεκάδα, ένα πολύ παραγωγικό σε φάσεις αλλά όχι και σε γκολ πρώτο μέρος και ένα αγχωτικό δεύτερο μέρος στο οποίο ο Σάχοβ τον λύτρωσε, καθώς είχε επηρεαστεί από το γκολ του Γιακουμάκη στα 30’’ μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο κάτοχος του Κυπέλλου ΠΑΟΚ κατάφερε να αρχίσει με νίκη στον φετινό θεσμό.

Στο άδειο "Καυτανζόγλειο", η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επιβλήθηκε του μαχητικού Λεβαδειακού που αντέδρασε πολύ θετικά μετά το πρώτο κακό μέρος και προβλημάτισε τους τυπικά γηπεδούχους. Μεγάλο κέρδος για τον Δικέφαλο η παρουσία του Δημήτρη Λημνιού (ως εξτρέμ) και του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη (ως αριστερού εξτρέμ) και θετική εμφάνιση από τον Κουλούρη από τον οποίο έλειψε το γκολ.

Ο Σαμπράνο στο ντεμπούτο του και ο Μαουρίσιο στην πρώτη εμφάνισή τους ως βασικοί, έδειξαν τα ποιοτικά στοιχεία που διαθέτουν, συνάμα και το ότι χρειάζονται ακόμη χρόνο.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με οχτώ αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα. Ο Λουτσέσκου, προτιμώντας ξανά σχηματισμό 4-2-3-1, διατήρησε μόνο τον Ρέι κάτω από τα δοκάρια, τον Ρέι στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Τσίμιροτ στο χώρο του κέντρου. Μαλεζάς και Σαμπράνο (έκανε ντεμπούτο) ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον νεαρό Δεληγιαννίδη στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ο Μαουρίσιο, που έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός, ήταν δίπλα στον Τσίμιροτ, με τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους ως επιτελικό μέσο, τον Πέλκα αριστερά και τον Λημνιό δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κουλούρης.

Με αλλαγές ξεκίνησε το ματς και ο Λεβαδειακός, με τον Ανιγκό να επιλέγει σχηματισμό 4-5-1. Στην εστία ήταν ο Ναμάσκο, στις θέσεις των στόπερ οι Φρανσίσκο και Αντιλέχου, με τον Μεντί αριστερά και τον Τσαμπούρη δεξιά. Στο χώρο του κέντρου ήταν ο Μητρόπουλος ως αμυντικός χαφ, με τους Καραχάλιο και Καλτσά δίπλα του. Αριστερός χαφ ήταν ο Μπελγκαζουανί, δεξιός ο Καθάριος και μοναδικός προωθημένος ο Γιακουμάκης.

Νίκησε και κέρδισε Λημνιό και Δεληγιαννίδη

Γήπεδο: "Καυτανζόγλειο"

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης(Πειραιά)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς) & Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Ρέι, Μάτος, Μαλεζάς, Σαμπράνο, Δεληγιαννίδης, Μαουρίσιο (63' Σάχοβ), Τσίμιροτ, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (72' Ελ Καντουρί), Πέλκας (63' Βιεϊρίνια), Κουλούρης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό):Ναμάσκο, Μεντί, Φρανσίσκο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Καραχάλιος (46' Ζαραδούκας) , Μητρόπουλος, Καλτσάς, Μπελγκαζουανί (77' Βασιλείου), Γιακουμάκης, Καθάριος (69' Σίλβα).


Γκολ: 41΄ Πέλκας, 70΄ Σάχοβ / 46΄ Γιακουμάκης

Κάρτες: 45΄ Σαμπράνο / 45΄ Μπελγκαζουανί, 64΄ Τσαμπούρης, 83΄ Αντιλέχου

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Επιθετικό ξεκίνημα και ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο 7ο λεπτό, με σέντρα του Μάτος και κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Κουλούρη που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ναμάσκο. Ο "Δικέφαλος" συνέχισε να πιέζει και έχασε δεύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, όταν ο Πέλκας αστόχησε σε πλασέ από καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, όπου του στρώθηκε η μπάλα μετά από κόντρα σε σουτ του Λημνιού. Στο 13΄ ο Κουλούρης σέντραρε και ο Πέλκας δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά με τον Ναμάσκο να μπλοκάρει εύκολα, ενώ μια κεφαλιά του Μπίσεσβαρ στο 18΄ δεν ανησύχησε τον Ναμάσκο καθώς η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Οι "ασπρόμαυροι" εξακολουθούσαν να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού και να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ, απειλώντας ξανά στο 21΄ με μία κεφαλιά του Μάτος που πέρασε άουτ.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Το επιθετικό κρεσέντο της ομάδας του Λουτσέσκου συνεχίστηκε με τον Δεηλγιαννίδη να κάνει μία εκπληκτική ενέργεια στο 22ο λεπτό αποφεύγοντας όποιον βρήκε μπροστά, με τον νεαρό να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και να πλασάρει με το δεξί, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 24΄ ο Κουλούρης έκανε άστοχη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε άκρως επιθετικές διαθέσεις και δεν σταματούσε να γίνεται επικίνδυνος για την άμυνα του Λεβαδειακού που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και δεν πατούσε καλά στο γήπεδο. Ο Πέλκας όμως ήταν και πάλι άστοχος στο 27ο λεπτό στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια, όταν πλάσαρε ολομόναχος μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Λημνιού από δεξιά. Η φάση μάλιστα ξεκίνησε από εντυπωσιακή πάσα του Κουλούρη με τακουνάκι στον νεαρό εξτρέμ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας στην αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, όμως ο Μεντί πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα μετά από σέντρα του Δεληγιαννίδη από αριστερά, πριν ο επερχόμενος Μάτος στο δεύτερο δοκάρι την στείλει στα δίχτυα.

Έχασε πέναλτι, αλλά εξιλεώθηκε άμεσα ο Πέλκας

Η αστοχία του Πέλκα συνεχίστηκε και από την άσπρη βούλα. Στο 39΄ ο Μαουρίσιο κέρδισε πέναλτι όταν μπήκε στην περιοχή και φάνηκε να ανατρέπεται από τον Ναμάσκο (δεν ήταν διαφωτιστικό το ριπλέι), με τον Τσαμούρη να σφυρίζει το πέναλτι. Ο Πέλκας ανέλαβε την εκτέλεση όμως αστόχησε και από την άσπρη βούλα στο 40΄, μετά τις ευκαιρίες που είχε χάσει νωρίτερα, στέλνοντας την μπάλα ψηλά, πάνω από τα δοκάρια. Ωστόσο, ο Έλληνας μέσος... εξιλεώθηκε άμεσα, ανοίγοντας το σκορ στο 41ο λεπτό με ένα πολύ όμορφο. Ο Λημνιός έκανε την σέντρα από δεξιά στην περιοχή και ο Πέλκας σούταρε στην κίνηση βρίσκοντας δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, όταν ο Ναμάσκο απέκρουσε σουτ του Κουλούρη μέσα από την περιοχή στο 43΄. Τελικά το πρώτο 45λεπτο, που ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους, έληξε με το σκορ στο 1-0.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Γκολ με το καλησπέρα στο β΄ μέρος ο Λεβαδειακός

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον Λεβαδειακό, με τον Ανιγκό να μετατρέπει τον σχηματισμό της ομάδας του σε 5-3-2, βάζοντας τον Ζαραδούκα στη θέση του Καραχάλιου. Οι Βοιωτοί άρχισαν ιδανικά στο δεύτερο ημίχρονο, σκοράροντας το γκολ της ισοφάρισης πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του β΄ μέρους, στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα (46΄). Ο Δεληγιαννίδης έκανε λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Γιακουμάκης το εκμεταλλεύτηκε και αφού έφυγε στην αντεπίθεση και βρέθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, πλάσαρε εξαιρετικά με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ρέι. Ο Λεβαδειακός πέτυχε γκολ στην πρώτη του τελική προσπάθεια φέρνοντας το ματς στα ίσα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε την άμεση απάντηση για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, αλλά ο Ναμάσκο είπε "όχι" σε πλασέ του Μάτος μέσα από την περιοχή, μετά από συνδυασμό του με τον έτερο Βραζιλιάνο, Μαουρίσιο, από δεξιά. Η επόμενη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 61΄, με σουτ του Κουλούρη μέσα από την περιοχή που κόντραρε, με την μπάλα να αλλάζει πορεία και να περνάει κόρνερ, ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Ναμάσκο.Στο 65΄ προσπάθησε να απειλήσει ο Λεβαδειακός, όταν βρήκε χώρο στην κόντρα επίθεση από αριστερά, με τον Ζαραδούκα να σεντράρει στην περιοχή, αλλά τον Μαλεζά να προλαβαίνει και να απομακρύνει προ του επερχόμενου Γιακουμάκη.

Ήταν εμφανές ότι το γκολ του Λεβαδειακού είχε επηρεάσει τον ΠΑΟΚ που δεν είχε την ίδια καλή απόδοση με το πρώτο ημίχρονο και έμοιαζε αγχωμένος όσο κυλούσαν τα λεπτά. Παράλληλα, η είσοδος του Ζαραδούκα στο ματς έσφιξε πολύ την άμυνα των Βοιωτών και τους βοήθησε σημαντικά στην αριστερή πλευρά, από όπου έκανε πολλές επιθέσεις ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος. Ο Λημνιός έπιασε ένα καλό διαγώνιο σουτ στο 67ο λεπτό που όμως έφυγε έξω.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Λύση από τον πάγκο με Σαχόβ για τον ΠΑΟΚ

Ο Λουτσέσκου έβαλε Βιεϊρίνια και Σάχοβ στο παιχνίδι στο 63΄, αντικαθιστώντας τους Πέλκα και Μαουρίσιο. Μάλιστα, λίγο αργότερα ο Πορτογάλος άλλαξε πλευρά με τον Λημνιό που μετακόμισε στο αριστερό άκρο. Τελικά, αυτός που έδωσε τη λύση για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Σάχοβ. Ο Ουκρανός σκόραρε στο 70΄ δίνοντας εκ νέου του προβάδισμα στον "Δικέφαλο". Μετά από προσπάθεια του Μπίσεσβαρ από δεξιά που κόπηκε, η μπάλα στρώθηκε στον Σάχοβ στο ημικύκλιο της περιοχής κι εκείνος έπιασε εξαιρετικό πλασέ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, στη γωνία του Ναμάσκο. Μετά το γκολ, στο 72΄ μπήκε στο παιχνίδι ο Ελ Καντουρί αντί του Μπίσεσβαρ και λίγο έλειψε να σκοράρει στην πρώτη του ενέργεια στο ματς, όταν βρέθηκε μόνος στην περιοχή και ο Ναμάσκο μπλόκαρε την κεφαλιά του μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια

Στη συνέχεια του αγώνα ο ρυθμός έπεσε, με τον Λεβαδειακό να κάνει ορισμένες απόπειρες για να βγει μπροστά και να αναζητήσει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το ματς και διατήρησε σχετικά άνετα ρο προβάδισμα για να φτάσει στη νίκη και να πάρει τους τρεις βαθμούς στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Πέλκας, με σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Λημνιού ήταν θεαματικό. Όμως νωρίτερα υπήρξε μία ακόμη πιο εντυπωσιακή φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές, όταν ο Κουλούρης βρήκε με τακουνάκι τον Λημνιό, εκείνος έκανε κούρσα από δεξιά και πάσαρε στον Πέλκα που ήταν αφύλακτος στην περιοχή, όμως το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλή η διαιτησία του Τσαμούρη από τον σύνδεσμο Πειραιά. Αυτός και οι βοηθοί του απέφυγαν τα λάθη και έβγαλαν χωρίς πρόβλημα το παιχνίδι.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Λημνιός. Ο νεαρός εξτρέμ πήρε την ευκαιρία από τον Λουτσέσκου ξεκινώντας στη βασική ενδεκάδα και ήταν εξαιρετικός, στέλνοντας μήνυμα πως αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ήταν πολύ δραστήριος από τη δεξιά πλευρά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και από την αριστερή όπου έπαιξε για περίπου 30 λεπτά (όταν μπήκε ο Βιεϊρίνια), δημιουργώντας φάσεις με την ταχύτητά του. Έβγαλε και την ασίστ στο πρώτο γκολ με πολύ καλή σέντρα στον Πέλκα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η πολύ καλή παρουσία των νεαρών παικτών στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και το θετικό ντεμπούτο του Σαμπράνο. Λημνιός, Δεληγιαννίδης και Πέλκας έδωσαν ταχύτητα και ενέργεια στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ που δημιούργησε αρκετές φάσεις.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ και η αστοχία του Πέλκα και του Κουλούρη. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο ο "Δικέφαλος" είχε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει τις οποίες σπατάλησε. Πρωταγωνιστής στις περισσότερες φάσεις ήταν ο Πέλκας, ο οποίος απέδειξε και πάλι ότι διαθέτει εξαιρετικό ταλέντο αλλά πρέπει να βελτιωθεί στο τελείωμα των φάσεων για να ανέβει επίπεδο. Παρότι σκόραρε στο 41΄ με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση, ο Ελληνας μέσος θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικός σε αρκετές περιπτώσεις.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ