ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με λάμψη Μιραλάς και σκόρερ Τζούρτζεβιτς, 2-0 ο Ολυμπιακός τον Πλατανιά

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Μιραλάς, Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Μιραλάς αποθεώθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού στην επιστροφή του μετά από 5,5 χρόνια στο "Γ. Καραϊσκάκης" και ο Τζούρτζεβιτς πέτυχε τα δύο γκολ της νίκης επί του Πλατανιά, με τους Πειραιώτες να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου με το συνολικό 4-0.

Αγωνία για την πρόκριση δεν υπήρχε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/1) στο "Γ. Καραϊσκάκης", αφού μετά τη νίκη του στα Χανιά με σκορ 2-0, ο Ολυμπιακός είχε μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Πλατανιά.

Το ματς ωστόσο είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον για μια σειρά από λόγους, που είχαν κυρίως να κάνουν με τους Πειραιώτες. Πρώτη του Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο του Ολυμπιακού, ντεμπούτο για τον Εχσάν Χατζισαφί που αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο και φυσικά η επανεμφάνιση του Κέβιν Μιραλάς με τα ερυθρόλευκα μετά από 5,5 χρόνια.

Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" προχώρησε σε αναμενόμενο ροτέισον, δίνοντας φανέλα βασικού στους Χουτεσιώτη, Νικολάου, Φιγκέιρας, Μαρτίνς, Σισέ, Σεμπά και Ανδρούτσο. Στην διάθεση του Γκαρθία δεν ήταν ο τραυματίας Οτζίτζα (θλάση), ανάσες πήραν οι βασικοί.

Με λάμψη Μιραλάς και σκόρερ Τζούρτζεβιτς, 2-0 ο Ολυμπιακός τον Πλατανιά

Ευκαιρία και για τον Μανουέλ Ρόκα να δοκιμάσει πράγματα στο Φάληρο, καθώς ούτως ή άλλως το Κύπελλο δεν ήταν στις προτεραιότητες του Πλατανιά, που βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όσον αφορά την μάχη της σωτηρίας στην Super League. Μαλσά και Πετρόπουλος ήταν στην ενδεκάδα, ο Ντουαλά στον πάγκο και εκτός αποστολής το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα του Γενάρη, Κλάγιτς, με τον Κοκκαλά να παίρνει φανέλα βασικού κάτω από τα γκολπόστ.

Με λάμψη Μιραλάς και σκόρερ Τζούρτζεβιτς, 2-0 ο Ολυμπιακός τον Πλατανιά

Με την αύρα του Μιραλάς

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)

Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης (ΕΠΣ Αιτ/νίας), Δημήτριος Σαμοΐλης (ΕΠΣ Αθηνών)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Χατζισαφί, Ζιλέ (79' Ταχτσίδης), Μαρτίνς, Ανδρούτσος (69' Μάριν), Σεμπά, Μιραλάς (85' Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Καρυπίδης (46' Βάντερσον), Πριντέτα, Αγγελόπουλος, Ουές, Μάλσα, Στόιτσεφ, Πατράλης, Κοροβέσης (46' Ντουάλα), Ζίκο (61' Μπούντνικ), Πετρόπουλος.

Γκολ: 68' & 90+2' Τζούρτζεβιτς / -

Κάρτες: - / 44' Κοροβέσης, 62' Ουές, 66' & 90+3' (κόκκινη) Μπούντνικ, 74' Ντουαλά, 76' Πριντέτα

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Με τα μάτια στραμμένα στους Γκαρθία, Μιραλάς και Χατζισαφί από το πρώτο λεπτό, ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Φάληρο, με τον Βέλγο να είναι αυτός που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερες συστάσεις αφού γνώριζε καλά τα κατατόπια.

Ο Ισπανός τεχνικός από την άλλη έμοιαζε σχετικά άνετος. Όρθιος στην περιοχή του μπροστά από τον πάγκο, παρακολουθούσε ήρεμος το ματς, δίνοντας οδηγίες στους παίκτες του όποτε το έκρινε αναγκαίο.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ουσιαστικά και για τον ίδιο ήταν μια πρώτη γνωριμία με τους έντεκα που είχε στο γήπεδο, σε ένα σχήμα με παίκτες κυρίως εφεδρικούς και δύο νέα πρόσωπα.

Ο ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ ΕΒΛΕΠΕ, Ο ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΕΠΙΑΝΕ

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα στο Φάληρο. Ο Πλατανιάς με πολυπρόσωπο άξονα και τρεις στόπερ ήθελε να διαφυλάξει τα νώτα του, αφού ήταν νωπές οι μνήμες του 5-1 στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι αρκούνταν στις προσπάθειες τους ανασταλτικά, δεν μπορούσαν να αλλάξουν περισσότερες από δύο πάσες και πολύ περισσότερο να απειλήσουν την εστία του Χουτεσιώτη, που την έβγαλε... ζάχαρη από το 1' έως το 45'.

Ο Ολυμπιακός ήταν μονίμως στην επίθεση αλλά δεν είχε ρυθμό και συνεργασίες για να απειλήσει με συνέπεια την αντίπαλη άμυνα. Και όποτε το έκανε, ο Κοκκαλάς με σωτήριες επεμβάσεις ήταν εκεί για την ομάδα του.

Στο 4' και σε κράτημα του Αγγελόπουλου στον Τζούρτζεβιτς εντός περιοχής, ο Κουτσιαύτης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 12' ο Κοκκαλάς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιραλάς, που πέντε λεπτά αργότερα είχε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Σεμπά από αριστερά αλλά χωρίς να βρει στόχο.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σισέ βρήκε την κίνηση του Τζούρτζεβιτς στο 23', ο Σέρβος φορ κατέβασε ωραία, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοκκαλά, που στο 36' σταμάτησε το δυνατό σουτ του Τζούρτζεβιτς από το ύψος της περιοχής.

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Πλατανιάς, με τον Ρόκα να βάζει στο ματς τους Βάντερσον και Ντουαλά αντί των Καρυπίδη και Κοροβέση αντίστοιχα. Στο 52' από έξοχη πάσα του Σεμπά ήταν ο Μιραλάς που βρέθηκε απέναντι στον Κοκκαλά απο θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, όμως το πλασέ του Βέλγου έφυγε άουτ.

ΔΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ

Δύο λεπτά μετά, σουτ του Ζιλέ από το ύψος της μικρής περιοχής κόντραρε σωτήρια ο Ουές, παίκτης που έβγαλε την πρώτη επικίνδυνη κόντρα του Πλατανιά στο 55', χωρίς όμως κάποιος συμπαίκτης του να ακολουθεί.

Από γύρισμα του Σεμπά ήρθε η δεύτερη μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βραζιλιάνος βρήκε την κίνηση του Χατζισαφί στην περιοχή, όμως το εν κινήσει πλασέ του Ιρανού απομάκρυνε σωτήρια ο Κοκκαλάς στο 58'.

Η τρίτη καλή προσπάθεια του Σεμπά στο δεύτερο ημίχρονο έφερε αποτέλεσμα για τους Πειραιώτες. Ο Βραζιλιάνος κινήθηκε στον άξονα και ελευθέρωσε σωστά για τον Ανδρούτσο, που έψαξε τον Τζούρτζεβιτς στην περιοχή και ο Σέρβος με δόση τύχης και διπλή προσπάθεια, σκόραρε για το 1-0 στο 68'.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ακολούθησαν οι κινήσεις του Όσκαρ Γκαρθία από τον πάγκο, με τον Μιραλάς να αποθεώνεται κατά την έξοδο του από το ματς, αφήνοντας τη θέση του στον Βρουσάι στο 85'.

Δευτερόλεπτα πριν ο Κοκκαλάς είχε εντιδράσει σωτήρια τετ-α-τετ με τον Τζούρτζεβιτς, από κάθετη του Μάριν. Στις καθυστερήσεις ο Βρουσάι κατάλαβε το λάθος του Αγγελόπουλου, πρόλαβε τον Κοκκαλά και γύρισε στον Τζούρτζεβιτς, που σε κενή εστία πλάσαρε για το τελικό 2-0 στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός με το συνολικό 4-0 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και ο Πλατανιάς θα ρίξει πλέον όλο το βάρος στην προσπάθεια του να σώσει την κατηγορία.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι θεαματικές φάσεις ήταν λίγες στο ματς και αν εξαιρέσουμε τα γκολ, η φάση του 58' ήταν αμιγώς ποδοσφαιρική. Ο Χατζισαφί ακούμπησε την μπάλα στον Μιραλάς, που άνοιξε στον Σεμπά από αριστερά και ο Βραζιλιάνος με τη μια βρήκε την κίνηση που είχε κάνει ο Ιρανός στην περιοχή. Ο Χατζισαφί πλάσαρε δίχως χρονοτριβή αλλά ο Κοκκαλάς έσωσε την εστία του, αποκρούοντας ενστικτωδώς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σε ένα πανεύκολο ματς κατάφερε να εκνευρίσει τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος. Χάρισε κάρτα - μαρς στον Πριντέτα στο 25', που πάτησε τον Τζούρτζεβιτς έχοντας χάσει τον Σέρβο φορ στη φάση. Στο 37' χαρίστηκε και στο επικίνδυνο παίξιμο του Ζίκο, που σήκωσε πολύ ψηλά τα πόδια του προ του Ανδρούτσου. Στο καθυστερημένο τάκλιν του Κοροβέση στον Μιραλάς έκανε την αρχή και ακολούθησαν άλλες 4 σωστές κάρτες για τους φιλοξενούμενους συν την αποβολή του Μπούντνικ. Λάθος υπόδειξη οφσάιντ του δεύτερου βοηθού στο 65' στον Μπούντνικ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς καθάρισε τη μπουγάδα για τον Ολυμπιακό και με τα δύο του γκολ προφανώς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς μετά από 5,5 χρόνια στην Super League δίνει αναμφίβολα μια δόση λάμψης στο υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα. Με το καλημέρα ο Βέλγος έδειξε ότι η ποιότητα του ανεβάζει ένα επίπεδο τον Ολυμπιακό.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Άνευ λόγου το φουλ αμυντικό παιχνίδι του Πλατανιά. Δεν παιζόταν κάτι για την ομάδα των Χανίων, που δεν κατέβηκε για να απολαύσει το παιχνίδι αλλά μόνο για να παίξει πίσω από την μπάλα, επιστρατεύοντας πολλές φορές ένα ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ