ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με γκολάρα Λίτα τα Χανιά, 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου

Με γκολάρα Λίτα τα Χανιά, 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου
INTIME SPORTS

Με γκολάρα αγγλικών προδιαγραφών από τον Λερόι Λίτα, τα Χανιά έκαναν την ανατροπή και νίκησαν με 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου, για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου. Διαμαρτυρίες Κρητικών για το γκολ του Σκοπελίτη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε με το γκολ του Σκοπελίτη μετά από εκτέλεση πλαγίου από τον Μοράν - πιο μπροστά κι ενώ την ίδια ώρα επιχειρούσε να εκτελέσει το πλάγιο πιο πίσω ο Χιντζίδης - αλλά τα Χανιά έφθασαν στην ανατροπή.

Αρχικά ισοφάρισαν σε 1-1 με το σουτ του Σάντερσον και στη συνέχεια στην ανατροπή και τη νίκη με 2-1, χάρη στο εκπληκτικό γκολ του μεγάλου θερινού μεταγραφικού αποκτήματος, Λερόι Λίτα.

Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά της ανυδρίας, στο θέμα των ευκαιριών, ο Ολυμπιακός Βόλου έφθασε κοντά στο γκολ. Ο Τσιλιγκίρης βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπλάζιτς, αλλά η μπάλα μετά το πλασέ του πρώτου κατέληξε άουτ.

Στη συνέχεια, η έλλειψη συγκέντρωσης έκανε την εμφάνισή της με αποτέλεσμα τα πολλά λάθη κι από τις δύο ομάδες. Η μπάλα κυκλοφορούσε δύσκολα, η δημιουργία ήταν απούσα. Στο 27ο λεπτό ο Δεινόπαπας ζήτησε πέναλτι, άδικα, καθώς ο Δασκαλάκης απομάκρυνε καθαρά.

Οι Κρητικοί είχαν τη δική τους ευκαιρία να φθάσουν στο γκολ, στο 41ο λεπτό. Ο Δεινόπαπας βγήκε στην πλάτη της "ερυθρόλευκης" άμυνας, αλλά ο Δασκαλάκης απέκρουσε με ωραία προσπάθεια. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφθασαν στο γκολ.

Το πλάγιο που κέρδισε ο Ολυμπιακός, εκτελέστηκε λίγο πιο μπροστά από τον Μοράν, την μπάλα πήρε ο Σκοπελίτης, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν, ισχυριζόμενοι ότι την ώρα που εκτελούσε το πλάγιο ο Μοράν, είχε την μπάλα στα χέρια του σκοπεύοντας να κάνει το ίδιο - αρκετά μέτρα πιο πίσω - κι ο Χιντζίδης. Σωστά μέτρησε το γκολ, όπως φάνηκε από το ριπλέι.

Οι προσπάθειες των Γκέσιου και Σκοπελίτη, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν έφεραν αποτέλεσμα. Τα Χανιά, ωστόσο, βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Με τον Τζόρνταν Σάντερσον - είχε περάσει ως αλλαγή πριν 13 λεπτά στη θέση του Ρίκκα - το εξαιρετικό σουτ του οποίου κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Δασκαλάκη.

Αλλά τα Χανιά επιφύλασσαν το καλύτερο για το τέλος. Με τον Λερόι Λίτα, ο οποίος με ασύλληπτο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη στο 90ό λεπτό κι εν τέλει τη νίκη, όπως αποδείχθηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σούλης Παπαδόπουλος):Δασκαλάκης, Νικολόπουλος, Ζέρης, Χιντζίδης, Καραμανλής, Αλαμάνης (46' Γουόρντεν), Πολύζος, Σκοπελίτης (58' Ντε Πέτρις), Νάστος, Μοραν (68' Νικολιάς), Τσιλιγκίρης

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Μπλάζιτς, Χατζηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Σαΐν, Διαμαντόπουλος, Ηρακλής, Ν. Νύκταρης, Ρίκκα (57' Σάντερσον), Δεινόπαπας, Γκέσιος (72' Λίτα)

ΓΚΟΛ: 43' Σκοπελίτης / 70' Σάντερσον, 90' Λίτα

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ