ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με φοβερό γκολ ο Πανιώνιος, 1-0 τη Λαμία

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Πανιώνιος EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος χάρη σε υπέροχο γκολ στο 70', νίκησε 1-0 τη Λαμία στη Νέα Σμύρνη και έκανε βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Καταπληκτική συνεργασία Σιώπη - Βλάχου και Μασούρα στο τέρμα.

Με γκολ που σημείωσε στο 70' ο Μασούρας, ο Πανιώνιος αναδείχθηκε νικητής στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στη Λαμία. Στον αγώνα της Νέας Σμύρνης, οι "κυανέρυθροι" κατόρθωσαν να διασπάσουν με υπέροχο τρόπο τα μετόπισθεν των Φθιωτών και να κάνουν το πρώτο βήμα για πρόκριση στους "4".

Η ομάδα της Πλατείας ήταν καλύτερη από τους Φθιωτούς και δίκαια έφτασε στην επικράτηση, εκμεταλλευόμενη αδράνεια των φιλοξενούμενων στη φάση του τέρματος. Αυτή ήταν η έκτη διαδοχική ήττα για τον Μπάμπη Τεννέ στη Νέα Σμύρνη, ενώ η τελευταία του νίκη ήταν στις 19.09.1999 (Πανιώνιος - Πανηλειακός 1-2).

Με φοβερό γκολ ο Πανιώνιος, 1-0 τη Λαμία
Με φοβερό γκολ ο Πανιώνιος, 1-0 τη Λαμία

Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο. Η εικόνα του ως εξής: Ο Πανιώνιος είχε την υπεροχή, κυκλοφορούσε τη μπάλα, δυσκολευόταν ωστόσο να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να παράξει ευκαιρία. Ο Τεννές βλέποντας ότι η ομάδα του είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Όταν πάντως κατόρθωναν να βγουν από το μισό γήπεδο, την έχαναν με ευκολία, κάνοντας λάθη στις μεταβιβάσεις.

Οι αμυντικοί της Λαμίας είχαν καταφέρει τουλάχιστον να εξουδετερώσουν στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους τον Ντουρμισάι. Τον είχαν απομονώσει τα σέντερ μπακ, με τη βοήθεια των Ακόστα και Κουτρομάνου. Ο Μπραχίμι, που ήταν επιφορτισμένος με την οργάνωση του παιχνιδιού για τον Πανιώνιο, ήταν κλεισμένος ανάμεσα στους Όμο και Μπλάζιτς με αποτέλεσμα να γυρνά πίσω για να γίνει αποδέκτης της μπάλας.

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας), Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Ευβοίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (92' Παπαγεωργίου), Μπραχίμι (46' Λάμπρου), Σπιριντόνοβιτς (71' Σαββίδης), Ντουρμισάι.

ΛΑΜΙΑ (Μπ. Τεννές): Μελίσσας, Κουτρομάνος (36' λ. τρ. Καραγιάννης), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς,Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος (51' Βάντερσον), Ακόστα (80' Μπουλούλης), Μπούντνικ.

Γκολ: 70' Μασούρας

Κάρτες: 66' Σαραμαντάς - 45' Μπλάζιτς, 54' Όμο

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η πρώτη φάση άξια αναφοράς σημειώθηκε στο 27', όταν ο Μασούρας συνέκλινε στον άξονα, άνοιξε στα δεξιά στον Σπιριντόνοβιτς, εκείνος έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ. Από το μισάωρο και μετά άρχισε να γίνεται πιο απειλητικός ο Πανιώνιος, όταν οι Μασούρας (31') και Ντουρμισάι (34') δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Μπούντνικ της Λαμίας, που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης, ναι μεν προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα και να τη σπάσει με κεφαλιές, αλλά στον κενό χώρο δεν τροφοδοτήθηκε σχεδόν καθόλου. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να έχει 57% κατοχή μπάλας, επτά τελικές, έναντι δύο της Λαμίας.

Το δεύτερο μέρος, σε αντίθεση με το πρώτο, είχε πολύ καλύτερο ρυθμό, με τους "κυανέρυθρους" στο ίδιο μοτίβο, να κυριαρχούν δηλαδή στον αγωνιστικό χώρο και με μία αλλαγή, τον Λάμπρου αντί του Μπραχίμι. Η είσοδος του Βάντερσον στο 51' έκανε πιο επιθετική τη φιλοξενούμενη ομάδα. Ο Βραζιλιάνος, άλλωστε, είναι παίκτης που μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα και να φύγει μπροστά με αξιώσεις. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης συνέχισε να πατάει καλύτερα και να διαμαρτύρεται για αποφάσεις του ρέφερι, ο οποίος απειλούσε ότι θα αποβάλει ανθρώπους του πάγκου αν συνέχισαν να έτσι.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Πανιώνιος, Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Στο 70ό λεπτό ο Πανιώνιος κατάφερε να ανοίξει το σκορ και το πέτυχε με πανέμορφο τρόπο. Διαγώνια μπαλιά Σιώπη δεξιά στον Βλάχο, απευθείας σέντρα του δεξιού μπακ και σουτ στην κίνηση από τον Μασούρα, το οποίο ήταν αδύνατο να αποσοβήσει ο Μελίσσας (1-0). Το άξιζε το γκολ η ομάδα της Πλατείας, η οποία πέντε λεπτά θα μπορούσε να ισοφαριστεί, όταν ο Ακόστα κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή, το σουτ του όμως κόντραρε, με τον Κοτνίκ να μπλοκάρει. Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Λαμία ανέβαζε ρυθμό και πίεζε για να φτάσει στο 1-1, την ίδια ώρα που οι "κυανέρυθροι" επεδίωκαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα. Στο 87' η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0, όταν από εξαιρετική συνεργασία Ντουρμισάι, Κόρμπου και Σαββίδη, ο τελευταίος πλάσαρε πάνω από την εστία. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους και ο Πανιώνιος νίκησε 1-0.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αναμφίβολα το γκολ που σημείωσε ο Πανιώνιος. Τέρμα σπάνιας ομορφιάς. Φοβερή μπαλιά Σιώπη, εξαιρετική σέντρα του Βλάχου δίχως να αφήσει τη μπάλα να σκάσει και επίσης σουτ στην κίνηση του Μασούρα μέσα από την περιοχή.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Στο δεύτερο μέρος ο Δημήτρης Θάνος είχε μπόλικη δουλειά. Εκατέρωθεν δυνατές μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα, υπήρξαν στιγμές που έχασε τον έλεγχο του ματς. Διαμαρτυρίες υπήρξαν και από τις δύο ομάδες. Δεν πήρε, ωστόσο, κάποια απόφαση που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο σκόρερ του Πανιωνίου. Ο Γιώργος Μασούρας ήταν πρωταγωνιστής όχι μόνο για το τέρμα που σημείωσε, το οποίο έκρινε το ματς, ήταν μέσα στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του και απέδειξε ότι είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των "κυανέρυθρων".

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η τοποθέτηση του Μασούρα πίσω από τον Ντουρμισάι από τον Μιχάλη Γρηγορίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Ο Λάμπρου, που αντικατέστησε τον Μπραχίμι, πήγε δεξιά και ο Σπιριντόνοβιτς αριστερά. Αυτές οι διαφοροποιήσεις που έκανε ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" επέδρασαν καταλυτικά στην κατάκτηση της νίκης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Λαμία επέλεξε για ένα ακόμη παιχνίδι την τακτική της άμυνας, αλλά αυτή τη φορά δεν της βγήκε. Άντεξε για 70 λεπτά. Όταν ανέβασε στροφές και πίεσε, δεν κατέστη εφικτό να "τρυπήσει" τα μετόπισθεν των γηπεδούχων.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ