ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με Φαβάρο στο 89' ο Λεβαδειακός, 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Λεβαδειακός EUROKINISSI SPORTS

Το καλύτερο άφησε για το τέλος ο Λεβαδειακός. Με γκολ του Φαβάρο στο 89', νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Βοιωτία, και έκανε βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο σχεδόν άδειο γήπεδο του Λεβαδειακού, οι Βοιωτοί νίκησαν 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 89ο λεπτό ο Ζοάο Φαβάρο.

Ο Μητρόπουλος είχε εκτελέσει με εξαιρετικό τρόπο φάουλ μακριά έξω από την περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος με δυνατό σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Όπως ακριβώς συνέβη και προ ημερών στο πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο, έτσι και την Πέμπτη (21/12) οι "πράσινοι" σκόραραν στο τέλος.

Με Φαβάρο στο 89' ο Λεβαδειακός, 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα
Με Φαβάρο στο 89' ο Λεβαδειακός, 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Στο πρώτο μέρος οι Ηπειρώτες ήταν καλύτεροι, πιο δραστήριοι και υπήρξαν 2-3 στιγμές κατά τις οποίες ο Δημήτρης Σωτηρίου αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει σημαντικές αποκρούσεις για να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη. Όπως για παράδειγμα στο 17', όταν οι Λίλα και Γιάκος απέτυχαν να τον νικήσουν.

Στο 20' ο Γιάκος απείλησε ξανά τον γκολκίπερ των "πρασίνων", ο οποίος έκανε την πρώτη του εφετινή εμφάνιση. Είναι αξιοσημείωτο πως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ να έχει 8 τελικές, έναντι 2 του Λεβαδειακού. Όσο για την κατοχή μπάλας; Οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 62%...

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο ο Λεβαδειακός έπαιξε καλύτερα, ανέβασε την απόδοσή του, αν και πάλι ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά σε ένα τέρμα. Στο 61' ο Γιάκος απέτυχε να "κρεμάσει" τον Σωτηρίου, ενώ στο 87' Λίλα και Μπετρά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, καθώς τα σουτ που έκαναν κατέληξαν στα αντίπαλα σώματα.

Τελικά η ομάδα των Ιωαννίνων την... πλήρωσε στο τέλος και στη ρεβάνς των Ζωσιμάδων είναι υποχρεωμένη να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 για να προκριθεί στην 8άδα του Κυπέλλου.

Με Φαβάρο στο 89' ο Λεβαδειακός, 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Ζαραδούκας (67' Νίκας), Αντιλεού, Μεντί, Φαβάρο, Καλτσάς, Μπελγκαζουανί (39' Ιωαννίδης), Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (65' Ομπιόρα), Καθάριος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Μανθάτης (73' Χαλκιαδάκης), Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (81' Μαυροπάνος), Καρανίκας, Μπέριος, Σκόνδρας, Λίλα, Μπετρά, Τζημόπουλος, Γιάκος.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ