ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με... εξάσφαιρο στην επόμενη φάση η ΑΕΚ

Με... εξάσφαιρο στην επόμενη φάση η ΑΕΚ

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πέρασε η ΑΕΚ, μετά το άνετο 6-0 επί του Πανελευσινιακού στο ΟΑΚΑ, χάρη στα γκολ των Πλατέλλα, Γιόχανσον, Μπουονανότε (2), Σοϊλέδη και Αραβίδη. (VIDEOS)

Μία εύκολη νίκη, που της έδωσε τη δυνατότητα να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, πήρε η ΑΕΚ, που επικράτησε με 6-0 του Πανελευσινιακού στο ΟΑΚΑ, για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου.

Η Ένωση έφτασε τους 6 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΛ, η οποία επίσης προκρίθηκε , και στη μεταξύ τους αναμέτρηση θα κριθεί ποια από τις δύο ομάδες θα καταλάβει την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ο Γκουστάβο Πογέτ επέλεξε να χρησιμοποιήσει αρκετούς από τους βασικούς τους παίκτες, καθώς φαίνεται πως ακόμα θέλει να δοκιμάσει πράγματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας στη Super League. Επιπλέον, είδαμε και την επανεμφάνιση του Μιχάλη Μπακάκη, που επέστρεψε μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του.

Το σκορ για τους "κιτρινόμαυρους" άνοιξε μόλις στο 8ο λεπτό με ένα πολύ ωραίο σουτ του Πλατέλλα έξω από την περιοχή ύστερα από την απομάκρυνση των αμυντικών του Πανελευσινιακού. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν καλές στιγμές, με τον Μπουονανότε μάλιστα να χάνει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με το κεφάλι.

Το 2-0 έγινε από τον Γιόχανσον, που βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά από εκείνο του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό την περασμένη Κυριακή (29/11). Ο Σουηδός δοκίμασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Μανιάτης απέκρουσε, αλλά η μπάλα έφτασε ξανά στα πόδια του μέσου της ΑΕΚ, ο οποίος με ωραία κίνηση απέφυγε έναν αντίπαλο και πλάσαρε εύστοχα στο 27ο λεπτό.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Μπουονανότε έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μικρή περιοχή και με ένα ωραίο... σλάλομ έφτασε απέναντι από τον Μανιάτη, τον οποίο και πλάσαρε επιτυχημένα για το 3-0. Το 4-0 διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Σοϊλέδης από αριστερά δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα άλλαξε ελαφρώς πορεία, καθώς κόντραρε σε έναν αμυνόμενο, και κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, για αρκετά λεπτά η ΑΕΚ δεν δημιούργησε φάσεις και χρειάστηκε να φτάσει στο 78ο λεπτό και μετά από 2-3 κόντρες να γίνει κάτοχος της μπάλας ο Αραβίδης, που με έξυπνο πλασέ νίκησε τον Μανιάτη για το 5-0. Το τελικό 6-0 έγινε και πάλι από τον Μπουονανότε, με τον Αραβίδη αυτή τη φορά σε ρόλο δημιουργού, καθώς πάσαρε πολύ ωραία στον Αργεντίνο, ο οποίος πλάσαρε από κοντά στο 81ο λεπτό.

Τα γκολ: 8' Πλατέλλας, 27' Γιόχανσον, 29', 81' Μπουονανότε, 45'+1 Σοϊλέδης, 78' Αραβίδης

ΑΕΚ (Πογέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Πλατέλλας (67' Κρισάντους), Κορδέρο, Γιόχανσον (46' Φαγέ), Μπουονανότε, Αραβίδης, Τζεμπούρ

Πανελευσινιακός (Δημόπουλος): Μανιάτης, Ταμπάκης (60' Νικολάου), Κακαράς, Λίτσος, Τσολακίδης, Μποτωνάκης, Γκεμίσης, Παληγεώργος (52' Κασνέτσης), Πουρνός, Μπλάνκο, Ναούμ (70' Γιαννιτσάνης)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ