ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λουτσέσκου: "Ο Ολυμπιακός άξιζε το Κύπελλο"

Λουτσέσκου: "Ο Ολυμπιακός άξιζε το Κύπελλο"
Λουτσέσκου INTIME SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε πως τα λάθη που έκανε η Ξάνθη, έδωσαν το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να σκοράρει και να νικήσει, ενώ χαρακτήρισε δίκαια Κυπελλούχους τους Πειραιώτες.

Ο προπονητής της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου, στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ανέφερε πως τα λάθη της ομάδας του κόστισαν το τρόπαιο και πως δίκαια οι "ερυθρόλευκοι" ήταν οι νικητές της αναμέτρησης, κάνοντας το νταμπλ.

"Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το νταμπλ που πήρε φέτος. Ήταν φανταστικό για μας που βρεθήκαμε εδώ. Μπήκαμε για να παλέψουμε για το πρώτο μας Κύπελλο και είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Κυριαρχήσαμε, πιέσαμε, είχαμε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, χωρίς να δώσουμε ευκαιρίες στον Ολυμπιακό.

Αν σε τέτοιο επ0ίπεδο κάνεις λάθος, το πληρώνεις. Δυστυχώς, στην τελευταία στιγμή δεχτήκαμε το γκολ και άλλαξε ο ρυθμόε και του δευτέρου ημιχρόνου. Χάσαμε το καθαρό μυαλό μας και την αυτοπεποίθησή μας.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε φάσεις και σκόραρε μετά από δυο πολύ ωραίες προσωπικές προσπάθειες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν ομάδες που δεν θέλουν πολλές φάσεις και αρκεί μια για να προηγηθούν.

Παίξαμε με καρδιά, δώσαμε ό,τι μπορούσαμε και αν δεν γινόταν το λάθος στο τέλος του πρώτου μέρους, ίσως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου, τους είπα να είναι υπερήφανοι και πως ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα. Φτάσαμε στον τελικό και αντιμετωπίσαμε με ψηλά το κεφάλι έναν μεγαλύτερο αντίπαλο από εμάς, τον Ολυμπιακό", ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Για το αν ήταν επιτυχημένη η χρονιά και για το αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει περισσότερο τον Καπετάνο στον τελικό: "Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα. Ξεκινήσαμε με μειονέκτημα, καταφέραμε νωρίς να παραμείνουμε στην κατηγορία και ήταν δύσκολη εμπειρία κάθε τρεις μέρες να παλεύουμε με την ίδια αυτοσυγκέντρωση. Νομίζω ότι ήταν ικανοποιητικά τα πράγματα από την στιγμή που υπέγραψα συμβόλαιο με την Ξάνθη. Του χρόνου μπορούμε με οδηγό αυτή την χρονιά, να πάμε ακόμα καλύτερα.

Σχετικά με τον Καπετάνο, έχει παίξει στα περισσότερα ματς. Προερχόταν από μια χρονιά που δεν ήταν γεμάτη για τον ίδιο και ήταν πολύ κουρασμένος. Ο στόχος μας ήταν το υψηλό πρέσινγκ και θέλαμε να κυνηγήσουμε την ταχύτητα, διότι ο Ολυμπιακός αμύνεται ψηλά. Ελέγξαμε το κέντρο, με τέσσερις παίκτες στον άξονα, καταφέραμε να πιέσουμε και δυστυχώς δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ πριν γίνει η αλλαγή του Καπετάνου".

Για το αν είπε κάτι του Μπέρτου στο ημίχρονο: "Φυσιολογικά τον στηρίξαμε, διότι πολλοί παίκτες κάνουν τέτοια λάθη, ακόμα και στο πιο υψηλό επίπεδο. Περήφανος για την χρονιά που έχει κάνει και να τον στηρίξουμε και για του χρόνου".

Για το αν ο Ντομίνγκες έκανε την διαφορά και για την ποιότητα των δυο ομάδων: "Ο Ολυμπιακός είναι δύναμη και έχει ποιότητα. Τρεις φάσεις, τρία γκολ. Παλέψουμε, αλλά έχουν αυτή την εμπειρία.΄Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό και έχεις 3-4 φάσεις, πρέπει μια φορά να σκοράρεις. Γι' αυτούς, φτάνει η μια φάση για να σκοράρουν".

Για τον κόσμο της Ξάνθης: "Ήταν φανταστικοί απόψε. Ένιωθα ότι όλο τον χρόνο μας στήριζε ο κόσμος της Ξάνθης, ακόμα και στον δρόμο. Και αν δεν ήταν ενεργά δίπλα μας σε κάποιο παιχνίδι, είναι δίπλα μας".

Αν θεωρεί δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού: "Το αποτέλεσμα είναι 3-1. Πήραν το Κύπελλο και εμείς παίξαμε καλά. Κάνοντας τα λάθη που κάναμε, μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός άξιζε το Κύπελλο".

Για το αν είχε κάποιο διάλογο με τον Χρήστο Πανόπουλο: "Μετά το ματς, όχι δεν είχαμε συνομιλία, μόνο πριν τον τελικό. Ήταν καταπληκτικός όλο το διάστημα που είμαι εγώ στην ομάδα"

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ