ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία - Ολυμπιακός 0-0: Τα βρήκαν σκούρα οι "ερυθρόλευκοι"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΛΑΜΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΛΑΜΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός, που θα μπορούσε να κάνει καλύτερη εμφάνιση, έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. MVP του αγώνα ο γκολκίπερ Θεοδωρόπουλος, ντεμπούτο για Καφού και Μορ.

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε Λαμία και Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Θεοδωρόπουλο, μη πραγματοποιώντας βέβαια και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, παίζοντας με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν οι Καφού και Μορ. Η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στη ρεβάνς του Φαλήρου στις 11/2.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα στο ΔΑΚ της Λαμίας.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Λαμία - Ολυμπιακός 0-0: Τα βρήκαν σκούρα οι "ερυθρόλευκοι"
Λαμία - Ολυμπιακός 0-0: Τα βρήκαν σκούρα οι "ερυθρόλευκοι"

1. ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε την απόφαση να κάνει εκτεταμένο rotation. Σχεδόν όλοι οι βασικοί άλλωστε είχαν μείνει εκτός. Αυτοί που κλήθηκαν να αγωνιστούν είχαν παίξει ελάχιστα μαζί ή και καθόλου. Ντεμπούτο για τον Καφέ στη μεσαία γραμμή, που έπαιξε δίπλα στον Καμαρά. Αριστερός μπακ ο Τοροσίδης και ο βασικός για πρώτη μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό ο Χασάν. Με αλλαγές ωστόσο παρατάχθηκε και η Λαμία, καθώς ο Πλιάτσικας ήταν τιμωρημένος, ενώ εκτός είχαν μείνει οι Δημούτσος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Ρόμανιτς και Καραμάνος.

Το πρώτο 45λεπτο θα θέλει να το ξεχάσει γρήγορα ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων". Η ομάδα του αδυνατούσε να δημιουργήσει και είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική καταγράφηκε στο 26' με άστοχο πλασέ του Χασάν, φάση που ξεκίνησε από βαθιά μπαλιά του Αβραάμ.

Οι ακραίοι αμυντικοί δεν βοήθησαν καθόλου επιθετικά, ο Φορτούνης προσπάθησε να πάρει μπάλα και να επιτεθεί κατά μέτωπο αλλά ήταν σαφές πως χρειάζεται χρόνο, ενώ λίγα πράγματα πρόσφεραν και οι ακραίοι επιθετικοί, αν εξαιρεθεί η μεγάλη ευκαιρία του Ραντζέλοβιτς στο 39'.

Ο Σέρβος είχε πραγματοποιήσει καταπληκτικό σουτ, αλλά εξίσου φανταστική ήταν η απόκρουση του Θεοδωρόπουλου. Αυτή η φάση ήταν η καλύτερη στο 45λεπτο, το μοναδικό στοιχείο άξιο αναφοράς.

Ο Καφού περιορίστηκε στο να "σπάει" τη μπάλα δεξιά και αριστερά, ο Καμαρά έπαιρνε αυτός την πρώτη μπάλα από την άμυνα δίχως να κάνει αισθητή την παρουσία του. Όσο για τη Λαμία; Καμία τελική, μόνο 2-3 σουτ που "εξουδετερώθηκαν" από Σισέ και Αβραάμ.

2. ΤΟ ΝΕΟ STOP ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγή το δεύτερο ημίχρονο. Παρότι για τον Ολυμπιακό ήταν σαφές πως κάτι πρέπει να αλλάξει, ο Μαρτίνς προτίμησε να συνεχίσει με τους ίδιους έντεκα παίκτες. Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν πολύ πιο επιθετικά στο δεύτερο μισό και στο 49' έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Καμαρά, ενώ ο Ραντζέλοβιτς που πήρε το ριμπάουντ σούταρε άστοχα από θέση βολής. Σε αυτή τη φάση θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει αριστερά στον αμαρκάριστο Τοροσίδη.

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ και στο 53', όταν η προβολή του Σισέ πέρασε άουτ. Ο Σενεγαλέζος, όχι άδικα, τα άκουσε από τον Τοροσίδη, ο οποίος ετοιμαζόταν να εκτελέσει μετά την κεφαλιά - πάσα του Αβραάμ, παίρνοντάς του τη μπουκιά από το στόμα.

3. ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΕΜΡΕ ΜΟΡ

Στο 55' ο Μορ αντικατέστησε τον Ραντζέλοβιτς. Ήταν το ντεμπούτο του Τούρκου, ο οποίος αρχικά πέρασε αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή, εκεί όπου έπαιζε ο Λοβέρα. Ο Αργεντινός πέρασε δεξιά, αλλά δέκα λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έδωσε εντολή στον Τούρκο να πάει δεξιά και στον Λοβέρα να ξαναπάει αριστερά.

Άλλωστε ο Μορ πήρε ελάχιστα τη μπάλα στην κατοχή του και όποτε την πήρε, κατέστη ανέφικτο να απειλήσει.

Ο Λοβέρα ήταν περισσότερο δραστήριος και τη σέντρα - σουτ που έκανε στο 62' μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Λατινοαμερικανού στο 71'. Σε αυτό το σημείο του αγώνα η Λαμία ενώ δεν απειλούσε, όταν της δινόταν η ευκαιρία έφευγε στην κόντρα μήπως και μπορέσει να κάνει τη ζημιά στον Αλέν.

4. ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ Ο ΒΡΕΣΚΑΣ

Στο 76ο λεπτό ο Μπουλούλης έκανε το γύρισμα από δεξιά με αποδέκτη τον Μπιανκόνι, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα. Ο Αβραάμ τον ανέτρεψε και ο Βρέσκας καταλόγισε πέναλτι.

Μετά τη βοήθεια του VAR, ωστόσο, ο ρέφερι από την Πιερία πήρε πίσω την απόφαση, καθώς ο Βραζιλιάνος φορ ήταν εκτεθειμένος. Πήρε πίσω και την κίτρινη κάρτα με την οποία είχε χρεώσει τον στόπερ του Ολυμπιακού.

5. ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΕ ΣΟΥΝΤΑΝΙ - ΜΑΣΟΥΡΑ

Το 0-0 παρέμενε και ο προπονητής του Ολυμπιακού πέρασε στο ματς Σουντανί και Μασούρα στο τελευταίο δεκάλεπτο, δύο βασικούς, με την ελπίδα κάτι να αλλάξει στην επίθεση. Ούτε αυτοί ωστόσο κατάφεραν να απειλήσουν και να κάνουν την παρουσία τους αισθητή. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ανήκε και πάλι στους φιλοξενούμενους.

Ο Παπέ Σισέ πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το δοκάρι. Έως το 90'+4' το 0-0 διατηρήθηκε και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του "Γ. Καραϊσκάκης".

Σημειώνεται ότι από το παιχνίδι αποχώρησε ως τραυματίας ο Λοβέρα στο 84', όταν τον αντικατέστησε ο Μασούρας.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Κίτρινες: 66' Σασί, 82' Μπουλούλης - 41' Γκασπάρ, 90'+2' Τοροσίδης

ΣΚΟΡΕΡ: -

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Βάντερσον, Τζανετόπουλος, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Μπεχαράνο (90' Βλαχομήτρος), Σασί (69΄Μπιανκόνι), Βιγιάλμπα, Σάλιακας, Τιρόνε (73' Νιάς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Καφού, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (55' Μορ), Λοβέρα (84' λ. τρ. Μασούρας), Φορτούνης, Χασάν (82' Σουντανί).

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Δημήτριος Μαλούτας (Ημαθίας)

Διαιτητής VAR: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Διαιτητής AVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ