ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Η Καλαμάτα σόκαρε με 3-0 την ΑΕΛ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Kalamata 2019-20, panigiriko (eurokinissi) EUROKINISSI

Η Καλαμάτα έκανε την έκπληξη νικώντας 3-0 την ΑΕΛ και βάζοντας δύσκολα στους "βυσσινί" ενόψει της ρεβάνς ενώ ο Πανιώνιος βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση μετά την επικράτηση του με 3-0 εκτός έδρας επί του Ολυμπιακού Βόλου. (VIDEOS)

Την έκπληξη της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε η Καλαμάτα που επικράτησε 3-0 της ΑΕΛ με τη "Μαύρη Θύελλα" που αγωνίζεται στη Football League να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις αλλαγές με τις οποίες παρατάχθηκαν οι "βυσσινί". Πρωταγωνιστής για την Καλαμάτα ήταν ο Αλεξόπουλος που πέτυχε χατ τρικ.

Στο άλλο ματς ο Πανιώνιος με τον Εμμανουηλίδη να πετυχαίνει δυο τέρματα κέρδισε εκτός έδρας του Ολυμπιακού Βόλου και βρίσκεται με το ένα πόδι στους 16 του θεσμού.

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ

Ελάχιστες καλές φάσεις είχε η αναμέτρηση της Καλαμάτας με την ΑΕΛ με τους παίκτες των δύο ομάδων να τα χαλούν στην τελική προσπάθεια. Όλα έδειχναν ότι για να μπει κάποιο γκολ έπρεπε να γίνει κάποιο λάθος. Μοιραίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ρίστιτς. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ σε προσπάθεια του για έξοδο στο 39' αντί να πετύχει την μπάλα πέτυχε τον Ζίζιτς με τον αμυντικό της Λάρισα να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κουϊρουκίδης πήρε την μπάλα τη γύρισε στον Αλεξόπουλο και εκείνος προ κενής εστίας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μιχάλης Γρηγορίου προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Έριξε στο γήπεδο τον Ντάουντα, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά εκείνη που βρήκε και πάλι δίχτυα ήταν η Καλαμάτα.

Στο 72' σε μία αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Βουμίροβιτς έβγαλε τετ α τετ τον Αλεξόπουλο ο οποίος με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι αυτά ήταν τα πρώτα γκολ του Έλληνα επιθετικού στη σεζόν.

Η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες από το 83' καθώς αποβλήθηκε ο Γκόλιας με δεύτερη κίτρινη και αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Καλαμάτα να πετύχει και τρίτο γκολ στο 94' και πάλι με τον Αλεξόπουλο που πέτυχε χατ τρικ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Βασίλης Βούζας): Στεφανάκος, Kωνσταντινόπουλος, Μάκος, Ιντζίδης, Ζαχαρόπουλος, Οσμάναγκιτς, Δήμος, Βουκμίροβιτς, Κουϊρουκίδης (77' Χαρλέπας), Καζβιρόπουλος, Αλεξόπουλος.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Ρίστιτς, Μπάλλας, Χαλκιαδάκης (46' Ντάουντα), Γκόλιας, Ζίζιτς (69' Πίνακας), Καρανίκας, Ασούμπρε, Ζίβκοβιτς, Μπούστος (55' Μιλοσάβλιεβιτς), Νούνιτς, Φατιόν.

ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, στο Αλκαζάρ, Ολυμπιακός Βόλου και Πανιώνιος προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά δεν τα κατάφεραν. Για αυτό και στο ματς υπήρχαν λιγοστές φάσεις και κυρίως από εκτελέσεις στημένων. Σε ένα ματς που και οι δυο προπονητές χρησιμοποίησαν αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Ο Πανιώνιος όμως ανεβάζοντας την απόδοση του στο δεύτερο μέρος και με μπροστάρη τον Εμμανουηλίδη που πέτυχε δυο γκολ έφτασε στη νίκη με 3-0.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε κοντά στο γκολ από εκτέλεση κόρνερ στο 40' αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Μαλέρμπ. Ο Πανιώνιος απάντησε με μια κεφαλιά του Εμμανουηλίδη που έφυγε λίγο έξω.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο δεύτερο μέρος όταν στο 56' ο Εμμανουηλίδης κέρδισε πέναλτι από το Ρόκα. Ο "μικρός" ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 64' ο Οικονομίδης με πανέμορφο τέρμα έκανε το 2-0 για τον Πανιώνιο νικώντας τον Μακρυωνίτη με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 88' ο Εμμανουηλίδης και πάλι μετά από πλασέ από κοντά μετά από ωραίο γύρισμα του Οικονομίδη από τα δεξιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σούλης Παπαδόπουλος): Μακρυωνίτης, Κόλα, Βοσνακίδης, Ρόκας, Μπουτζίκος, Γραικός, Παπαϊωάννου, Κουτσιανικούλης (66' Κλεμέντ), Δεινόπαπας (64' Πριονάς), Τζέφερσον (53' Καρακώστας), Τσίτας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Ρέντζας (46' Παπαγεωργίου), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Λυμπεράκης (71' Σαραμαντάς), Οικονομίδης, Κόρμπος (68' Τσιλούλης), Κιάκος, Γρίβας, Εμμανουηλίδης, Δούμτσιος.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ