ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Η εξήγηση για την τέταρτη αλλαγή στο Παναθηναϊκός - Λαμία

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Είχαν ή δεν είχαν δικαίωμα τέταρτης αλλαγής στην παράταση Παναθηναϊκός και Λαμία; Το Sport24.gr μεταφέρει τις εξηγήσεις που άκουσαν οι δύο ομάδες από τον διαιτητή, Τάσο Παπαπέτρου, τον κανονισμό της FIFA, αλλά και την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πολλή κουβέντα έγινε την Πέμπτη (24/1) το βράδυ μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας της ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, όσον αφορά στο δικαίωμα "πράσινων" και "κυανόλευκων" να κάνουν τέταρτη αλλαγή στην παράταση.

Μάλιστα, τόσο ο Γιώργος Δώνης, όσο κι ο Μάκης Χάβος είχαν σηκώσει ποδοσφαιριστές για προθέρμανση για την 4η αλλαγή, όπως συμβαίνει από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 κι έπειτα όταν ένα παιχνίδι πάει στην παράταση. Οι δύο τεχνικοί, ωστόσο, ενημερώθηκαν από τον διαιτητή, Τάσο Παπαπέτρου, ότι δεν έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν έξτρα κίνηση κι αυτό εξαιτίας της ΕΠΟ.

Η ελληνική Ομοσπονδία έχει εγκρίνει την αλλαγή, αλλά δεν έχει συμπεριλάβει την τροποποίηση στο καταστατικό για το Κύπελλο. Οπότε για τη διοργάνωση είναι σαν να μην υπάρχει...

Τις τελευταίες ώρες προέκυψε φημολογία ότι η ευθύνη για τη μια πραγματοποίηση τέταρτης αλλαγής επιρρίπτεται στον Τάσο Παπαπέτρου, από τη στιγμή που η ΕΠΟ και η ΚΕΔ έχουν εναρμονιστεί στους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIFA).

Ο διαιτητής σύμφωνα με πληροφορίες εξήγησε στις δύο ομάδες ότι οι κανόνες διεξαγωγής της διοργάνωσης καθορίζονται από το καταστατικό (ΚΑΠ) και μόνο. Κι εκεί, όπως παραδέχονται κι άλλοι διαιτητές, αναγράφεται ρητώς ότι δεν υπάρχει δικαίωμα τέταρτης αλλαγής στην παράταση (ενώ τονίζουν ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί σχετικό σεμινάριο-ενημέρωση από τον Σταύρο Τριτσώνη).

Μάλιστα, έδωσε κι ένα παράδειγμα σε Παναθηναϊκό και Λαμία. Η FIFA, βάσει των κανονισμών της, επιτρέπει να ξεκινήσει ένα ποδοσφαιρικό ματς με επτά παίκτες. Η ΕΠΟ, όμως, όχι. Κι όλες οι εγχώριες διοργανώσεις διεξάγονται by the book από τις εγχώριους κανονισμούς και μόνο. Από την πλευρά της ελληνικής ομοσπονδίας δεν υπάρχει επίσημη θέση ούτε ανακοίνωση μέχρι τώρα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ