ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Έτοιμοι να γράψουν ιστορία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι δυο Δικέφαλοι απέκτησαν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον 77ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αποτελέσουν για 3η σερι σεζόν το ίδιο ζευγάρι, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην διοργάνωση. Ποια ήταν τα άλλα ζευγαρια που μετρούσαν απο δυο σερί τελικούς

Σε θεσμό... Δικεφάλων εξελίσσεται το Κύπελλο Ελλάδας, αφού ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ετοιμάζονται να αποτελέσουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ζευγάρι του τελικού, διεκδικώντας το τρόπαιο, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν!

Τις δυο προηγούμενες σεζόν σε Βόλο και ΟΑΚΑ, νικητές ήταν οι ασπρόμαυροι, που φέτος θέλουν όσο τίποτα άλλο να κάνουν το πρώτο νταμπλ της ιστορίας τους, ενώ οι κιτρινόμαυροι φιλοδοξούν να σώσουν την παρτίδα με ένα τρόπαιο, παίρνοντας "εκδίκηση" για τους δυο σερί χαμένους τελικούς.

Το 2-0 του ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα και το 2-0 της ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία, τους δίνει αναμφισβήτητα το προβάδισμα για να φτάσουν στον τελικό, όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν στις ρεβάνς σε Τρίπολη και Φθιώτιδα αντίστοιχα. Πάντως, οι Δικέφαλοι είναι αναμφίβολα τα φαβορί.

Μόνο τρεις φορές έχει υπάρξει... deja vu σε ζευγάρι τελικού. Τις σεζόν 1957-58 και 1958-59 έπαιξαν Ολυμπιακός - Δόξα Δράμας, με νικητές τους ερυθρόλευκους με σκορ 5-1 και 2-1 αντίστοιχα. Επίσης, τις σεζόν 1993-94 και 1994-95 έπαιξαν Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, με τον κυπελλο να καταλήγει δις στους πράσινους.

Κάτι αντίστοιχο έγινε τα δυο προηγούμενα χρόνια, με τον ΠΑΟΚ να νικάει 2-1 στο Πανθεσσαλικό και 2-0 στο ΟΑΚΑ, κυνηγώντας φέτος το "3 στα 3", εφόσον ξεπεράσει πρώτα το εμπόδιο των Αρκάδων και περάσει στον τελικό.

Όσο για την ΑΕΚ, διεκδικεί την πρόκρισή της σε τέταρτο σερί τελικό, κάτι πάντως που έχει καταφέρει άλλη μια φορά στο παρελθόν (από το 1994 ως το 1997), με δυο νικηφόρους και δυο χαμένους τελικούς. Αν σηκώσει φέτος το τρόπαιο, θα έχει ισοφαρίσει το δικό της ρεκόρ στην διοργάνωση!

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ