ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Έκαναν την έκπληξη Καβάλα και Καλαμάτα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΑΒΑΛΑ - ΧΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΑΒΑΛΑ - ΧΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Καβάλα απέκλεισε τα Χανιά και η Καλαμάτα την ΑΕ Καραϊσκάκης και θα βρεθούν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας όπως και ο Εργοτέλης που επικράτησε του Αιγάλεω.

Η τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με τη συμμετοχή ομάδων από τη Super League 2 συνεχίστηκε την Τετάρτη με τις εκπλήξεις να κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους καθώς Καβάλα και Καλαμάτα απέκλεισαν τα Χανιά και την ΑΕ Καραϊσκάκης αντίστοιχα και πήραν το εισιτήριο για την 5η φάση.

Εκεί θα βρεθεί και ο Εργοτέλης ο οποίος επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας του Αιγάλεω ενώ στο πλαίσιο της 3ης φάσης ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε της Αταλάντη και θα βρεθεί αντίπαλος με τον Απόλλωνα Πόντου.

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-2

Στο Αιγάλεω ο Εργοτέλης παίζοντας καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε δυο γκολ και έφτασε στη νίκη πρόκριση στην 5η φάση. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 71' όταν ο Ροβίθης έδωσε τη μπάλα στον Μπαράτα και εκείνος με πλασέ άνοιξε το σκορ.

ΚΥΠΕΛΛΟ  / ΑΙΓΑΛΕΩ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΙΓΑΛΕΩ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Αιγάλεω προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά στο 79’ ο Μπουρσέλης με δυνατό σουτ πέτυχε το 2-0 για τον Εργοτέλη που ήταν και το τελικό σκορ.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Πέτρος Δημητρίου): Σικαλιάς, Σπυρόπουλος, Γκότοβος, Παπανικόλας, Συριόπουλος, Λάμπρου, Μπαξεβάνος, Σταματάκης, Πετρόπουλος (62’ Ντιατά), Ροτζέριο, Χατζηιωαννίδης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Έφορντ, Σπίριακ, Ιατρούδης, Μπούσης, Μπάτζιος, Κουατένγκ (20’ Μπαράτα), Μπουτσάκης (69’ Μπουρσέλης), Προβυδάκης, Μπρους, Τσέλιος (70’ Ροβίθης).

ΚΑΒΑΛΑ - ΧΑΝΙΑ 2-0

Με το ίδιο σκορ, 2-0, επιβλήθηκε και η Καβάλα των Χανίων και πήρε την πρόκριση για την 5η φάση του Κυπέλλου. Στο 17' ο Μαρκόπουλος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σωτηράκο και κατέληξε στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη για το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 31’ πέτυχαν το 2-0 με κεφαλιά του Καθάριου.

ΚΑΒΑΛΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Καζαντζίδης, Μαϊδανός, Παπαστεριανός, Στίκας, Θωμαΐδης (73' Ορφανίδης), Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βόσαλικ, Καθάριος (45' λ.τρ. Μελισσόπουλος), Μαρκόπουλος (27' λ.τρ. Παυλίδης).

ΧΑΝΙΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Σωτηράκος (46' Τζιώρας), Πάνος, Μουμίν, Παναγιωτούδης (65' Βρεττός), Ουνγιαλίδης, Λεοζίνιο (46' Δημητριάδης), Κουσκουνάς, Αρναρέλλης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 4-3 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η Καλαμάτα επικράτησε 4-3 στα πέναλτι της Α.Ε. Καραϊσκάκης και προκρίθηκε δίκαια στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη 0-0 με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Εκεί η "Μαύρη Θύελλα" βρέθηκε κοντά στο γκολ δυο φορές. Στο 113’ ο Οσμάναγκιτς εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι, στη συνέχεια το αριστερό και δεν μπήκε στα δίχτυα. Στο 118’ η Καλαμάτα κέρδισε πέναλτι, με τον Ιντζίδη να το εκτελεί άστοχα.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου οι παίκτες της Καλαμάτας ήταν πιο ψύχραιμοι και πιο εύστοχοι, παίρνοντας τη νίκη με 4-3.

Η σειρά των πέναλτι
Καπίας 0-1
Οσμάνατζιτς 1-1
Βλάχος άουτ
Κουϊρουκίδης 2-1
Γυφτοκώστας 2-2
Μπάμπης 3-2
Κυβελίδης 3-3
Ιντζίδης άουτ
Τσότσης δοκάρι
Ράκιτς 4-3

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Βασίλης Βούζας):Πάντος, Τσουβαλτζίδης, Γαλούπης (83’ Κωνσταντινόπουλος), Τσιβελεκίδης, Ιντζίδης, Γιόκιτς (72’ Ράκιτς), Μπάμπης, Βουκμίροβιτς (91’ Μάκος), Στεργίδης, Κουιρουκίδης, Αλεξόπουλος (60’ Οσμάναγκιτς).

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης):Μέλκα, Παναγιώτου, Καραγιαννίδης, Χατζηστράβος (65’ Μέτσε), Αλμπάνης, Καπίας, Κούσα (56’ Κυβελίδης), Ψιάνος, Μασούρας (84’ Γυφτοκώστας), Παπανίκου, Τσότσης.

ΑΤΑΛΑΝΤΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2-3

Στο πλαίσιο της 3ης φάσης έγινε η αναμέτρηση Αταλάντη - Ολυμπιακός Βόλου με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-2 και να προκρίνονται στην 4η φάση όπου θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Πόντου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου άνοιξε το σκορ στο 10’ με τον Σκοπελίτη. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα και στο 13’ ο Χαϊκάλης ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κουτσιανικούλης ωστόσο στο 20’ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Βόλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 53’ ισοφάρισαν με τέρμα του Μαλισσόβα και μέχρι το τέλος του 90λεπτου δεν μπήκε άλλο γκολ με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Εκεί τη λύση για τον Ολυμπιακό Βόλου έδωσε ο Ράντι που στο 118' σκόραρε για το 3-2 μετά από μπαλιά του Κουτσιανικούλη.

ΑΤΑΛΑΝΤΗ (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Καπετάνος, Μακρόπουλος, Πάππος (108’ Ντζιος), Λυτάκης, Τσακανίκας, Αντωνόπουλος, Λαμπρόπουλος (56’ Τζιβελέκης), Μαλισσόβας (58’ Σακκάς), Δήμος (46’ Σίδερης), Αντωνίου, Χαϊκάλης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Θωμάς Γράφας): Μακρυωνίτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Φαζός, Βοσνακίδης, Τσιάρας (98’ Ρόκας), Στεφάνοβιτς (90’ Τζέφερσον), Σκοπελίτης (58’ Λάσκαρης), Κουτσιανικούλης, Ράντι, Τσίτας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Βέροια - Λεβαδειακός 3-0

Τρίκαλα - Δόξα Δράμας 1-0

Ιωνικός - Παναχαϊκή 1-2

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Καλαμάτα - Α.Ε. Καραϊσκάκης 0-0 ( 4-3 π)

Αιγάλεω - Εργοτέλης 0-2

Καβάλα - Χανιά 2-0

Αταλάντη - Ολυμπιακός Βόλου 2-3

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (11:00)

Πανθηραϊκός - Πλατανιάς

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2/10

14:30 Ιάλυσος - Κασσιόπη

16:00 Αετός Ορφανού - Απόλλων Λάρισας

16:00 Πανασπροπυργιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ