ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Ακόμα και στο εξωτερικό ο τελικός

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
Κύπελλο Ελλάδας, τρόπαιο EUROKINISSI SPORTS

Από την ΕΠΟ ανακοινώθηκε η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-2020, που περιλαμβάνει και το νέο τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης. Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, ακόμα και στο εξωτερικό.

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-2020, που περιλαμβάνει και το νέο τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης. Αναφορικά με τον τελικό, θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο από τις δυο φιναλίστ, ενώ η ΕΠΟ μπορεί να επιλέξει ακόμα και τη λύση του εξωτερικού.

Οι Ευρωπαίοι της νέας σεζόν, δηλαδή οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο θα ξεκινούν από τη φάση των "16", θυμίζοντας πως μέχρι τώρα όλες οι ομάδες της Super League 1 συμμετείχαν από τους "32". Επίσης, καταργούνται οι όμιλοι και μέχρι τους "16" οι αγώνες θα είναι μονοί.

Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα γίνονται οι δηλώσεις συμμετοχής, στα 4.000 ευρώ είναι το παράβολο για Super League 2, ενώ στην 4η φάση θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους οι ομάδες της Super League 2. Διαθέσιμα, για τις ενδιαφερόμενες ομάδες, είναι και τα έγγραφα της δήλωσης συμμετοχής και του συνυποσχετικού διαιτησίας.

1η ΦΑΣΗ

Συμμετέχουν υποχρεωτικά οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ. Από το σύνολο των 53 ομάδων, αφαιρούνται οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, που ήταν ομάδες Γ΄ Εθνικής οι οποίες προβιβάστηκαν στην FL και θα συμμετέχουν στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος (με τις ομάδες της FL).

Σύνολο ομάδων 1ης Φάσης 47.

Δημιουργία 6 ζωνών με γεωγραφικά κριτήρια.

Οι 47 ομάδες των ΕΠΣ, μετά από κλήρωση, θα συγκροτήσουν 23 ζευγάρια από τα οποία θα προκύψουν 23 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες θα είναι μονοί. Η 47η ομάδα που θα παραμείνει τελευταία στην κληρωτίδα θα προκριθεί στην επόμενη ΦΑΣΗ άνευ αγώνα. Σύνολο αγώνων 23. Από την 1η Φάση θα προκριθούν 23 νικήτριες ομάδες και μια (1) άνευ αγώνα, Σύνολο ομάδων 24.

2η ΦΑΣΗ

Συμμετέχουν οι 24 ομάδες που προκριθήκαν από την 1ης Φάση και δημιουργούνται 4 γεωγραφικές ζώνες αποτελούμενες από 6 ομάδες. Μετά από κλήρωση συγκροτούνται 12 ζευγάρια από τα οποία θα προκύψουν 12 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι μονοί. Σύνολο αγώνων 12.

3η ΦΑΣΗ

Συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 2ης ΦΑΣΗΣ και οι 14 ομάδες της FL. Σύνολο 26 ομάδες. Σχηματίζονται δυο (2) γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο (1ο) γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 14 ομάδες της FL, και το δεύτερο (2ο) γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 12 ερασιτεχνικές ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η ΦΑΣΗ. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 12 ζευγάρια και ένα (13ο) που προκύπτει από τις δυο (2) ομάδες της FL που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα του 1ου γκρουπ δυναμικότητας όταν θα έχει τελειώσει η κλήρωση Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων (2ο γκρουπ). Ο 13ος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων της FL θα γίνει στην έδρα της ομάδος που κληρώθηκε πρώτη. Από τους μεταξύ τους αγώνες θα προκύψουν 13 νικήτριες ομάδες. Σύνολο αγώνων: 13

4η ΦΑΣΗ

Συμμετέχουν οι 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η ΦΑΣΗ και οι 12 ομάδες της SL2. Σύνολο ομάδων 25. Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο (1ο) γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις ομάδες της SL2 και το δεύτερο (2ο) γκρουπ δυναμικότητας από τις 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η ΦΑΣΗ. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 12 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 12 νικήτριες ομάδες. Η 13η ομάδα που παρέμεινε στην κληρωτίδα προκρίνεται στην επόμενη ΦΑΣΗ άνευ αγώνα. Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στην έδρα των αδυνάτων (2ο Γκρουπ). Σύνολο αγώνων: 12. Στις τέσσερις πρώτες φάσεις, που οι αγώνες είναι μονοί, εφόσον ο αγώνας μεταξύ δύο ομάδων λήξει ισόπαλος, ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί πάλι νικητής, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι.

5η ΦΑΣΗ

Συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 4ης ΦΑΣΗΣ, η μια ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα, οι οκτώ (8) ομάδες της SL1 από την 6η έως την 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα της SL της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και η πρωταθλήτρια ομάδα της FL της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 (σύνολο 22ομάδες). Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις εννέα (9) ομάδες της SL1 και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 4η ΦΑΣΗ. Μετά από κλήρωση σχηματίζονται 9 ζευγάρια. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι τέσσερις (4) ομάδες που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης θα αγωνισθούν μεταξύ τους, με γηπεδούχο ομάδα την ομάδα που κληρώθηκε πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί και από αυτούς θα προκύψουν 11 νικήτριες ομάδες. Σύνολο αγώνων: 22

6η ΦΑΣΗ (Φάση των 16)

Συμμετέχουν οι 11 ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η ΦΑΣΗ και οι 5 πρώτες ομάδες (θέσεις 1-5) του Βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 της SL. Σύνολο ομάδων 16. Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις πέντε (5) ομάδες της SL που μπαίνουν στην παρούσα φάση και από τις τρεις (3) επόμενες στην σειρά κατάταξης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της SL περιόδου 2018-2019, από τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί κατά σειρά ή της δεύτερης κατηγορίας, αν δεν επαρκούν της SL με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα της περιόδου 2018-2019) και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις εναπομείνασες ομάδες. Σχηματίζονται 8 ζευγάρια μετά από κλήρωση και προκύπτουν 8 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί. Σύνολο αγώνων: 16

7η ΦΑΣΗ (Προημιτελικοί)

Συμμετέχουν οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από την 6η ΦΑΣΗ. Σχηματίζονται μετά από κλήρωση 4 ζευγάρια και προκρίνονται 4 ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί. Σύνολο αγώνων: 8

8η ΦΑΣΗ (ημιτελικοί)

Συμμετέχουν οι 4 ομάδες που προκρίθηκαν από την 7η ΦΑΣΗ. Σχηματίζονται μετά από κλήρωση 2 ζευγάρια και προκρίνονται 2 ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί. Σύνολο αγώνων: 4 Στην 5ή, 6η, 7η και 8η φάση που οι αγώνες οι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή (υπερ) ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, πέναλτι.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, ήτοι σε γήπεδο που δεν αποτελεί την έδρα καμίας από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν σ' αυτόν και το οποίο θα ορισθεί με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. Η Ε.Π.Ο. επίσης δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη ομοσπονδία.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ