ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

"Ξεμπούκωσαν" Πρίγιοβιτς, Ελ Καντουρί, 5-0 ο ΠΑΟΚ τον Αιγινιακό

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε για πρώτη φορά φάση ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας με απόλυτο νικών, επικρατώντας εύκολα του Αιγινιακού με 5-0 στο Καυτανζόγλειο για την 3η και τελευταία αγωνιστική της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε όσο εύκολα δείχνει και το τελικό 5-0 του Αιγινιακού, έκανε το τρία στα τρία στο Κύπελλο Ελλάδας και πήρε τη πρόκριση στην επόμενη φάση ως πρώτος από τον 2ο όμιλο.

Το μεγάλο κέρδος για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν οι τρεις βαθμοί, αφού ούτως ή άλλως είχε προκριθεί, αλλά το ποιοι σκόραραν καθώς για διαφορετικούς λόγους ο καθένας το είχε ανάγκη.

Δύο τέρματα πέτυχε ο Πρίγιοβιτς, ένα ο Σάχοφ, ενώ σκόραραν για πρώτη φορά με την ασπρόμαυρη φανέλα ο Ελ Καντουρί και ο Λημνιός. Επίσης, ο Γιώργος Βρακάς έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην ιστορία του συλλόγου.

Για τον Δικέφαλου του Βορρά άνοιξε το σκορ ο Λημνιός στο 5΄ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα. Επίσης, το παρθενικό του γκολ με τον ΠΑΟΚ σκόραρε ο Ελ Καντουρί που μπήκε ως αλλαγή στο ματς και βρήκε δίχτυα στο 71΄. Νωρίτερα, στο 53΄και στο 67΄ είχε σημειώσει δύο τέρματα ο Πρίγιοβιτς, επιστρέφοντας στα γκολ μετά από τις 15/10, όταν είχε σκοράρει δύο φορές κόντρα στη Λαμία. Γκολ πέτυχε και ο Σάχοφ στο 82ο λεπτό με κεφαλιά, με τον Ουκρανό να σκοράρει ξανά στο Καυτανζόγλειο.

Οι παίκτες που σκόραραν ήταν ουσιαστικά το μεγάλο κέρδος του ΠΑΟΚ από το αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, καθώς οι δύο (Λημνιός και Ελ Καντουρί) άνοιξαν λογαριασμό, ενώ ο Σέρβος επιθετικός είχε να σκοράρει 1,5 μήνα και ήθελε να ξαναβρεί την επαφή του με τα δίχτυα.

Στα κέρδη του ΠΑΟΚ, επίσης, το ντεμπούτο του Γιώργου Βρακά που έγραψε ιστορία, καθώς σε ηλικία 16,5 ετών έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο ματς. Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική, καθώς η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια.

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του. Ο Γιώργος Βρακάς, γεννημένος στις 28 Απριλίου του 2001, έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε ηλικία 16,5 ετών και έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα σε επίσημο ματς, γράφοντας ιστορία. Ο Λουτσέσκου επίσης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Πούγγουρα (ως δεξί μπακ) και Δεληγιαννίδη (ως αριστερό μπακ), ενώ στην ενδεκάδα επέστρεψαν οι Μαουρίσιο και Σαμπράνο. Ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία, ο Μαλεζάς δίπλα στον Περουβιανό στο κέντρο της άμυνας και ο Σάχοφ δίπλα στον Βραζιλιάνο στη μεσαία γραμμή. Επιτελικός μέσος ήταν ο Πέλκας, δεξιά ο Λημνιός και αριστερά ο Βρακάς. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Πρίγιοβιτς.

Ο Αιγινιακός παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-5-1, με τον Τόλιο κάτω από τα δοκάρια και τους Τοπαλίδη, Λιόλιο, Γιαζιτζόγλου, Ανδρικόπουλο στην άμυνα, από αριστερά προς τα δεξιά. Στο χώρο του κέντρου ήταν οι Αντωνιάδης και Γκατσολάροι ως αμυντικοί μέσοι, πιο μπροστά τους ο Παπαδόπουλος, δεξιά ο Ντόγος, αριστερά ο Δωματάς και μοναδικός προωθημένος ο Καρακώστας.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΛΗΜΝΙΟ

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό, στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε στο παιχνίδι, με τον Λημνιό να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας του έβγαλε την σέντρα-ασίστ και ο νεαρός εξτρέμ που ήταν στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ και νίκησε τον Τόλιο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γρήγορο γκολ ο Δικέφαλος εξακολουθούσε να ελέγχει τον ρυθμό έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πέλκας και Λημνιός ήταν οι πιο ορεξάτοι και δραστήριοι, με την τριάδα πίσω από τον Πρίγιοβιτς να αλλάζει θέσεις μετά το πρώτο 20λεπτο, καθώς πήγε ο νεαρός Βρακάς δεξιά και ο Λημνιός αριστερά, ενώ αργότερα άλλαξαν και πάλι. Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν δημιουργούσε με ευκολία φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, έχοντας ανούσια υπεροχή και δείχνοντας σημάδια χαλαρότητας, μιας και το ματς ήταν αδιάφορο βαθμολογικά.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Αιγινιακό σημειώθηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όταν ο Γκατσολάρι μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, με τον Δωματά να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και να σουτάρει, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 34΄ ο ΠΑΟΚ έγινε επικίνδυνος με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέλκα που απέκρουσε σε κόρνερ ο Τόλιος. Στο 40΄ απείλησε ξανά ο ΠΑΟΚ με τον Πέλκα να επιχειρεί το σουτ και τον Τόλιο να παραχωρεί κόρνερ με δύσκολη επέμβαση. Στο 45΄ ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή φάση πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Βρακά να βρίσκει τον Λημνιό στην δεξιά πλευρά, αυτός μπήκε στην περιοχή αποφεύγοντας τον αντίπαλό του, όμως το γύρισμά του ήταν δυνατό και ο Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα για να την στείλει από κοντά στα δίχτυα. Το πρώτο μέρος έληξε με το σκορ στο 1-0 από το γκολ του Λημνιού στο 5ο λεπτό.

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές. Ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά στο β΄ μέρος και διπλασίασε τα τέρματά του στο 53ο λεπτό με γκολ του Πρίγιοβιτς, "σφραγίζοντας" ουσιαστικά τη νίκη. Ο Πέλκας έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Σέρβο σέντερ φορ, αυτός βγήκε σε τετ α τετ απέναντι από τον Τόλιο τον οποίο "ξάπλωσε" με ωραία προσποίηση και στη συνέχεια πλάσαρε άψογα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές, περνώντας στο παιχνίδι τους Κάτσε, Μακ και Ελ Καντουρί στις θέσεις των Μαουρίσιο, Πέλκα και Βρακά (έγραψε ιστορία ως ο νεότερος που έκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ και άφησε θετικές εντυπώσεις) αντίστοιχα, με τον ΠΑΟΚ να εξακολουθεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, μιας και η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής.

Ο Πρίγιοβιτς πέτυχε και δεύτερο γκολ στο ματς στο 67΄ και μάλιστα έτρεξε να πάρει την μπάλα από την εστία και να την βάλει στη σέντρα. Ο Μακ του έβγαλε ωραία πάσα και ο Σέρβος με εξαιρετικό τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όπως φάνηκε στο ριπλέι της φάσης, ο Πρίγιοβιτς ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πέτυχε ο Ομάρ Ελ Καντουρί λίγο μετά την είσοδό του στον αγώνα ως αλλαγή. Ο Μαροκινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή στο 71ο λεπτό, ανοίγοντας λογαριασμό με την ασπρόμαυρη φανέλα. Στο 75΄ απείλησε μετά από ώρα ο Αιγινιακός, με τον Πασχαλάκη να λέει "όχι" στον Τσολακίδη, ενώ στο επόμενο λεπτό είχε καλή στιγμή ο ΠΑΟΚ με σουτ του Λημνιού που πέρασε λίγο έξω.

ΣΚΟΡΑΡΕ ΚΑΙ Ο ΣΑΧΟΦ

Στο 82ο λεπτό σκόραρε και ο Σάχοφ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λημνιού από δεξιά, με τον Ουκρανό να σκοράρει ξανά στο Καυτανζόγλειο, όπως και στο ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό στο ίδιο γήπεδο.

Στο 88΄ είχε καλή ευκαιρία ο Αιγινιακός με ωραία ενέργεια και σουτ του Δωματά που απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν το 5-0 υπέρ του ΠΑΟΚ που ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με μία εύκολη νίκη.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Σαμπράνο, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Μαουρίσιο (56΄ Κάτσε), Σάχοφ, Πέλκας (61΄ Μακ), Πρίγιοβιτς, Λημνιός, Βρακάς (64΄ Ελ Καντουρί).

Αιγινιακός (Κώστας Νικολαΐδης):Τόλιος, Τοπαλίδης, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Ανδρικόπουλος, Γκατσολάρι (64΄ Ζούρκος), Αντωνιάδης, Παπαδόπουλος (69΄ Τσολακίδης), Ντόγος (56΄ Φουρτζίου), Δωματάς, Καρακώστας.

Διαιτητής:Κοτσάνης (Δράμας)

Βοηθοί:Καρακώστας (Λάρισας) & Κουβαλάκης (Δράμας)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

ΠΑΟΚ 9 (8-1)

Απόλλων Πόντου 3 (1-1)

Λεβαδειακός 3 (6-2)

Αιγινιακός (0-11)

3η αγωνιστική:

Αιγινιακός - ΠΑΟΚ 0-5 (5' Λημνιός, 53', 67' Πρίγιοβιτς, 71' Ελ Καντουρί, 82' Σάχοβ)

Απόλλων Πόντου - Λεβαδειακός (30/11, 17:15)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ