ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-0: Δίκαιη ισοπαλία και ραντεβού στο Φάληρο

ÊÕÐÅËËÏ / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO  KLODIAN / EUROKINISSI)
ÊÕÐÅËËÏ / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ξάνθη και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) στα Πηγάδια, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των "16" του Κυπέλλου. Δύο δοκάρια είχε για τους "ερυθρόλευκους" ο Φορτούνης, ένα σε κάθε ημίχρονο.

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στα Πηγάδια ανάμεσα σε Ξάνθη και Ολυμπιακό, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την υπεροχή, δύο δοκάρια με τον Φορτούνη, ενώ οι ακρίτες επεδίωκαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα επίθεση.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία του δίκαιου 0-0 στην πόλη της Θράκης.

1. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την Ξάνθη στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα. Η ομάδα του Μαρτίνς είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα, έκλεισε στο μισό γήπεδο τους ακρίτες και στο 11ο λεπτό ο Φορτούνης είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ. Με οργανωτές τους Καμαρά και Γκιλιέρμε, πολλές φορές έγιναν διαγώνιες μπαλιές προς τον Τοροσίδη, στα δεξιά, τον οποίο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ντουμπλάρουν. Σε αυτό βοήθησε ο αριστερός εξτρέμ Μπρίτο, ο οποίος ήταν πολύ κινητικός και βοήθησε σημαντικά και στην άμυνα.

2. ΤΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟ... ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΗ

Από το 20λεπτο και μετά η Ξάνθη άρχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Ράσταβατς απείλησε στο 20' με τον Καμαρά, το σουτ του οποίου έδιωξε ο Σα, ενώ στο 23' ο Κάστρο πλάσαρε εύστοχα από κοντά, αλλά το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε, καθώς ο Μπρίτο που έκανε την πάσα, φάνηκε πράγματι να είναι εκτεθειμένος. Στο 29' οι Κάστρο, Μεριά και Κούτρης μονομάχησαν για την μπάλα, αυτή εξ επαφής βρήκε και στο χέρι του Κούτρη, ο Ζαχαριάδης έδειξε να συνεχιστεί το ματς, στις χλιαρές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Σωστά δεν καταλογίστηκε παράβαση. Οι Θρακιώτες στο πρώτο ημίχρονο έφευγαν επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση, απείλησαν από στατικές φάσεις και μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε 59% κατοχή μπάλας, αλλά είχαν μία τελική, ενώ η Ξάνθη τρεις.

3. ΓΚΟΛ ΟΦΣΑΪΝΤ Ο ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΟΚΑΡΙ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές. Ο Ολυμπιακός επιδίωξε να μπει και πάλι καλύτερα στο ματς, με σκοπό να πιέσει και να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Ζίβκοβιτς, καθώς στο πρώτο μισό οι "ερυθρόλευκοι" δυσκολεύονταν πολύ να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή και να "εκτελέσουν". Στο 53' ο Βούκοβιτς έπιασε κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Σέρβος στόπερ, σωστή και αυτή η απόφαση των διαιτητών. Ο Φορτούνης, από την πλευρά του, το... βιολί του. Δεύτερο δοκάρι στο παιχνίδι, αυτή τη φορά στο 58' από σέντρα του Τοροσίδη. Σε αυτή τη φάση ο Ζίβκοβιτς έμεινε ακίνητος να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας.

4. Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΓΚΟΛ

Το ποσοστό κατοχής μπάλας υπέρ του Ολυμπιακού αυξανόταν όσο περνούσαν τα λεπτά. Ο Μαρτίνς θέλοντας να δώσει μεσοεπιθετική φρεσκάδας πέρασε στο ματς τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την "ερυθρόλευκη" φανέλα, σε γήπεδο που φέτος είχε βάλει γκολ (στο Ξάνθη - Πανιώνιος 0-1). Ο Ράσταβατς έριξε στον αγώνα παίκτη που έκανε και αυτός ντεμπούτο, τον Ουρουγουανό εξτρέμ Μπαριέντος. Ψάχνοντας τρόπο να φτάσει στο γκολ η ομάδα του, ο Μαρτίνς πέρασε στον αγώνα και τον φορ Χασάν, ο οποίος επέστρεψε στη δράση 58 μέρες μετά τον τραυματισμό του, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ÊÕÐÅËËÏ / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO  KLODIAN / EUROKINISSI)
ÊÕÐÅËËÏ / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός είχε κλείσει ξανά την Ξάνθη στο μισό γήπεδο, αλλά αν εξαιρεθεί το δοκάρι του Φορτούνη και ένα χλιαρό σουτ του Νάτχο από κοντά, το οποίο μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς, δεν έφτασε σε άλλη τελική η ομάδα του Πειραιά. Οι Θρακιώτες, αντίθετα, έφευγαν εκ νέου πολύ επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση και στο 78' παραλίγο να ανοίξουν το σκορ, αλλά το σουτ του Κοβάτσεβιτς πέρασε πάνω από την εστία. Στο 92' ο Ξανθιώτης Τοροσίδης πήγε να πληγώσει την ομάδα του τόπου του, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 93' το σουτ του Κασάδο μπλόκαρε ο Σα. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους, παρά την πίεση των φιλοξενούμενων και ως εκ τούτου όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του "Γ. Καραϊσκάκης".

Γήπεδο: Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Γιώργος Χρηστάκογλου (Χαλκιδικής)
4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):
Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (91' Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59' Μπαριέντος), Μπρίτο (85' Μελισσόπουλος), Κάστρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (68' Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61' Μασούρας), Γκερέρο (75' Χασάν).

Γκολ: -

Κάρτες: 16' Κοβάτσεβιτς, 25' Καντά, 52' Καμαρά - 51' Μεριά, 84' Νάτχο

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ