ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κισσαμικός - ΑΕΚ 1-1: "Αγγαρεία" και ισοπαλία

Κισσαμικός - ΑΕΚ 1-1: "Αγγαρεία" και ισοπαλία

Χωρίς ρυθμό και χωρίς διάθεση η ΑΕΚ στα Χανιά, έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με τον Κισσαμικό στο πρώτο ματς για τους "16" του Κυπέλλου (VIDEOS).

Στην ΑΕΚ δεν αρκούσε στα Χανιά ένα αποτέλεσμα που θα της έδινε το πάνω χέρι για την πρόκριση απέναντι στον Κισσαμικό. Αυτό το είχε έτσι κι αλλιώς λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των δυο ομάδων. Και το έχει και τώρα ακόμα περισσότερο, μετά την ισοπαλία 1-1, καθώς έχει τη ρεβάνς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όμως, η αλήθεια είναι πως η εμφάνιση της Ένωσης ήταν στα όρια του… απογοητευτικού.

Με εξαίρεση τον Πόνσε, που πέτυχε και το μοναδικό γκολ των φιλοξενούμενων, οι "κιτρινόμαυροι" έδειχναν να μην έχουν ούτε ρυθμό, ούτε καν διάθεση στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Αντίθετα ο Κισσαμικός το ματς το πάλεψε μέχρι και το τέλος και δικαιώθηκε με το γκολ που πέτυχε στην τελευταία φάση με τον Ρίσκι.

Μάλιστα, η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι με τον σκόρερ του μοναδικού γκολ τους, είχαν βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Δυο ευκαιρίες να σκοράρει είχε ο Ρίσκι στο πρώτο τέταρτο, αλλά και τις δυο φορές δεν σημάδεψε σωστά. Βεβαίως, η ΑΕΚ από το 20αλεπτο και μετά, βρήκε πιο γερά πατήματα στο γήπεδο. Εξάλλου ο Ουζουνίδης επέλεξε να βάλει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Και με τον Μάνταλο σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ, προκειμένου να πάρει περισσότερα πράγματα στο οργανωτικό κομμάτι. Παρότι όμως ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν κινητικός, αυτόν τον ρυθμό, δεν κατάφερε να τον δώσει.

Η Ένωση είχε ένα καλό διάστημα, στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Όταν και πίεσε για να φτάσει στο γκολ και το πέτυχε στο 37', όταν σε μια αντεπίθεση ο Κλωναρίδης άνοιξε την μπάλα στον Πόνσε και ο Αργεντινός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά, μέχρι και ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έδειχνε να μην έχει καθόλου ρυθμό.

Δεν βοήθησε ούτε η είσοδος του Λιβάγια στο γήπεδο, αφού ο Κροάτης δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, πως η Ένωση δεν έκανε ούτε φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Αντιθέτως ο Κισσαμικός, το πάλεψε μέχρι τέλους, την έψαξε την ισοφάριση και την βρήκε στο 93'. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Άλεφ αντί να διώξει έκανε… ασίστ στον Ρίσκι και εκείνος από κοντά σκόραρε. Και η πραγματικότητα είναι πως αυτό το 1-1, είναι με βάση την εικόνα του ματς και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Γήπεδο: Περιβόλια

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Ανδρέας Φωτόπουλος

Κισσαμικός (Α. Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Τόλι (81' Τεγούσης), Σισέ, Ζιούλης, Παπαχρήστος, Σελινιωτάκης, Γκίνη, Σιμόν (68' Καραγιάννης), Χαλκιαδάκης (62' Αρναρέλλης), Βρεττός, Ρίσκι.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Άλεφ, Μάνταλος, Κλωναρίδης (70' Μοράν), Γκάλο (78' Γιαννιώτας), Μπογέ (46' Λιβάγια), Πόνσε.

Γκολ: 90+3' Ρίσκι / 37' Πόνσε

Κάρτες: 55' Ζιούλης / 66' Τσιγκρίνσκι, 78' Μοράν, 86' Μπακάκης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ