ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κέρδισε Κλωναρίδη και πρόκριση ο Παναθηναϊκός 2-1 τη Παναχαϊκή

Κέρδισε Κλωναρίδη και πρόκριση ο Παναθηναϊκός 2-1 τη Παναχαϊκή
INTIME SPORTS

Με τον Κλωναρίδη μεγάλο πρωταγωνιστή ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Παναχαϊκής με 2-1 στην Πάτρα και εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος. Με ρόμβο το τριφύλλι, μείωσε με γκολ οφσάιντ η Παναχαϊκή. (VIDEO)

Την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός μετά την επικράτηση του την Πέμπτη (3/12) το βράδυ επί της Παναχαϊκής με 2-1.

Οι πράσινοι κέρδισαν πιο άνετα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο και το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, είχαν καλύτερη απόδοση από τον αντίπαλο τους και θα μπορούσαν να είχαν βάλει τέσσερα και πέντε τέρματα.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος όμως του γηπέδου της Πάτρας δεν ευνόησε καμία από τις δυο ομάδες και δη τους πράσινους που σαφώς έχουν ποιο ποιοτικό ρόστερ ενώ ο Αντρέα Στραματσόνι χρησιμοποίησε αρκετούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού κάνοντας παράλληλα και επτά αλλαγές σε σχέση με όσους αγωνίστηκαν κόντρα στον Ηρακλή.

Ο Ιταλός άλλαξε σχήμα και πρόσωπα καθώς όπως είχαμε αναφέρει από τις τελευταίες του δοκιμές παρέταξε το τριφύλλι με ένα 4-4-2 σε ρόμβο έχοντας τον Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά έπαιξε ο Μαρινάκης και αριστερά ο Νάνο ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Σάντσεθ, Κουτρουμπή.

Μπροστά τους ως καθαρόαιμο αμυντικό χαφ έπαιξε ο Λαγός ο οποίος είχε στα δεξιά του τον Ζέκα και αριστερά του τον Πράνιτς ενώ στην κορυφή του ρόμβου έπαιξε ο Νίνης. Το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Μπεργκ, Κλωναρίδης.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι αλλά μετά το πρώτο 15' και με το γκολ που είχε πετύχει από νωρίς ο Κλωναρίδης στο 7' πήρε την υπεροχή του αγώνα και απείλησε αρκετές φορές την εστία των πατρινών. Μάλιστα το τριφύλλι έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ στο 42' και πάλι με τον Έλληνα άσο.

Εκεί κάπου καθάρισε και το ματς και στο δεύτερο 45λεπτο οι πράσινοι είχαν την καθολική υπεροχή και μέχρι το 85΄δημιούργησαν τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες με τους Κλωναρίδη και Καρέλη για να αυξήσουν και άλλο το δείκτη του σκορ.

Έκανε το παιχνίδι της Παναχαϊκή

Από την πλευρά της η Παναχαϊκή παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να παίξει ποδόσφαιρο, να μην κλειστεί στην εστία της και να κάνει το παιχνίδι της απειλώντας το τριφύλλι. Τα κατάφερε πολύ καλά στο πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης όπου θα μπορούσε να είχε σκοράρει και να βάλει δύσκολα στους πράσινους. Από εκεί και πέρα όμως και μέχρι το 85' όταν βρήκε ξανά χώρους προς την εστία του Κοτσόλη δεν φάνηκε ξανά στο ματς.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν όμως σε μια από τις δυο φάσεις που έκαναν στα τελευταία λεπτά του αγώνα να σημειώσουν το γκολ της τιμής με τον Στεργίδη ο οποίος ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:"Παμπελοποννησιακό Στάδιο"

Διαιτητής:Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί:Αλεξέας (Μεσσηνίας), Πυλαρινός (Ζακύνθου)

Τέταρτος διαιτητής:Μπλάνας (Μεσσηνίας)

Γκολ: 90+ Στεργίδης/7'-42' Κλωναρίδης

ΠΑΝΧΑΪΚΗ (Δ. Σπανός): Στρέζος, Ασίγκμπα, Κάργας, Χίσα, Στεργίδης, Πινδώνης (46' Ντελέκος, λ. τρ. 55' Τρίγκας), Χατζής, Μιγκέλ Πέδρο (82' Μητρόπουλος), Σιατραβάνης, Λαμπρόπουλος, Τζίλας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (67' Αμπέντ), Κλωναρίδης (82' Λάμπρου), Μπεργκ (16' Καρέλης).

Κίτρινες:86' Τζίλας, 89' Κάργας/86' Κουτρουμπής

Κόκκινες:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

4ος όμιλος

1. Παναθηναϊκός 6 (5-1)

2. Λεβαδειακός 3 (2-3)

3. Παναχαϊκή 1 (2-3)

4. Κέρκυρα 1 (1-3)

Πιο δυνατά η Παναχαϊκή, γκολ ο Παναθηναϊκός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και τους πράσινους μουδιασμένα και να μην μπορούν να βρουν τα πατήματα τους σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο.

Οι γηπεδούχοι σε διάστημα δυο λεπτών απείλησαν τρεις φορές την εστία του Στέφανου Κοτσόλη. Αρχικά στο 2' ο Τζίλας πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του γκολκίπερ των πράσινων.

Στο 3' ο Σιατραβάνης αρχικά έκανε πολύ όμορφη προσπάθεια και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά τελευταία στιγμή έχασε την ισορροπία του και ο Κουτρουμπής πρόλαβε και τον έκοψε. Στο ίδιο λεπτό η Παναχαϊκή απείλησε και πάλι όταν ο Στεργίδης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και έπιασε ένα συρτό σουτ με τον Κοτσόλη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι προηγήθηκε στο σκορ με τον Κλωναρίδη. Ήταν το 7' όταν σε μια μπαλιά πίσω από την σέντρα οι Μπεργκ και Κλωναρίδης διεκδίκησαν την μπάλα με τον Έλληνα στραίκερ να γίνει κάτοχος της. Αυτός πέρασε και τον Ασίγκμπα με τους δυο παίκτες να τραβούν ο ένας τον άλλο, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε κάτω από το σώμα του Στρέζου για το 1-0 υπέρ του τριφυλλιού.

Αντικαταστάθηκε ο Μπεργκ στο 16'

Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στον Παναθηναϊκό που στο επόμενο λεπτό θα μπορούσε να κάνει το 2-0 καθώς ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Λαμπρόπουλο και έφυγε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 10' όταν ο Στεργίδης και πάλι βρέθηκε σε πλεονεκτικό σημείο μέσα στην περιοχή του αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Κοτσόλης μπλόκαρε εύκολα.

Στο 16' ο Αντρέα Στραματσόνι αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή καθώς ο Μπεργκ ένιωσε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο, στο τριφύλλι δεν θέλησαν να ρισκάρουν και ο Καρέλης πέρασε στην θέση του Σουηδού φορ.

Πήρε την υπεροχή το τριφύλλι

Ο Παναθηναϊκός πήρε την υπεροχή του αγώνα όσο περνούσαν τα λεπτά και άρχισε να αυξάνει την πίεση του ψάχνοντας και άλλα γκολ που θα του έδινα μια πιο άνετη νίκη. Στο 21' η μπάλα έφτασε στον Νίνη μέσα στην περιοχή ο οποίος προσπάθησε να σουτάρει, δεν έπιασε καλά το σουτ με την μπάλα να φτάνει στον Καρέλη ο οποίος από καλή θέση πλάσαρε έξω από την εστία του Στρέζου.

Στο 23΄η Παναχαϊκή προσπάθησε να γίνει απειλήσει και πάλι αλλά το σουτ του Κάργα μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Κοτσόλης. Την ίδια κατάληξη είχε στο επόμενο λεπτό και το σουτ του Νίνη με τον Στρέζο αυτή τη φορά να αποκρούει.

Οι πράσινοι στο 32' έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Καρέλης από τα αριστερά πέρασε τον αντίπαλο του, είδε από την απέναντι πλευρά τον αμαρκάριστο Πράνιτς και του έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Κροάτη σε κενό τέρμα ουσιαστικά αφού ο Στρέζος είχε εξουδετερωθεί να πλασάρει με το δεξί πάνω από την εστία του γκολκίπερ της Παναχαϊκής.

"Χτύπησε" και πάλι ο Κλωναρίδης

Στο 37' οι παίκτες του τριφυλλιού άλλαξαν ωραία την μπάλα, με τελικό αποδέκτη τον Νίνη. Αυτός δεν άνοιξε πιο αριστερά στον Πράνιτς αλλά επιχείρησε ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Στρέζου.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά "κλείδωσε" το ματς με τον Κλωναρίδη που σκόραρε και πάλι. Το τριφύλλι αναπτύχθηκε όμορφα με τον Κλωναρίδη να δίνει στον Πράνιτς ο οποίος έκανε την προσποίηση και με ωραία πάσα μέσα από την περιοχή βρήκε και πάλι τον Έλληνα στράικερ ο οποίος δεν το σκέφτηκε και γύρισε με την μία και πλάσαρε στην απέναντι γωνία στέλνοντας την μπάλα δοκάρι και μέσα για το 2-0. Ένα αποτέλεσμα με το οποίο οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Έκλεισε τους διαδρόμους ο Παναθηναϊκός

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Παναχαϊκή προχώρησε σε μια αλλαγή καθώς ο Ντελέκος πήρε τη θέση του Πινδώνη. Οι πράσινοι στο δεύτερο 45λεπτο συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και να δημιουργούν ευκαιρίες και παράλληλα έκλεισαν τους χώρους προς την εστία του Κοτσόλη με τους Πατρινούς να μην απειλούν σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκε στο 50' όταν ο Καρέλης πολύ όμορφα έφυγε από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Κλωναρίδη ο οποίος από καλή θέση επιχείρησε το πλασέ αλλά η μπάλα βρήκε πάνω στον Ασίγκμπα και έφυγε σε κόρνερ.

Δυο λεπτά αργότερα οι πράσινοι πίεσαν, έκλεψαν την μπάλα και ο Νίνης έδωσε στον Κλωναρίδη ο οποίος έφυγε από τα αριστερά αυτή την φορά και επιχείρησε το σουτ στην κλειστή γωνία του Στρέζου ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι στο 58' όταν ο Σάντσεθ είχε μια τρελή έμπνευση και προσπάθησε με εκτέλεση φάουλ πίσω από την σέντρα βλέποντας εκτός εστίας τον Στρέζο να σουτάρει. Το σουτ του Ισπανού όμως έφυγε ένα μέτρο έξω από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της Παναχαϊκής.

Συνέχισαν να απειλούν οι πράσινοι

Στο 64' οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι έφτασαν κοντά στο 3-0 με τον Πράνιτς. Ο Κροάτης έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, έκανε την όμορφη ενέργεια και το σουτ με το δεξί αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Στρέζου.

Η τελευταία καλή στιγμή των πράσινων χάθηκε στο 76' όταν ο Καρέλης βγήκε τετ α τετ με τον Στρέζο αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Παναχαϊκής που έδιωξε με εντυπωσιακή επέμβαση.

Απείλησε και μείωσε η Παναχαϊκή με γκολ οφσάιντ

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ της τιμής και το βρήκαν με τους πράσινους να έχουν παρατήσει το ματς μετά το 85'. Αρχικά στο 88' ο Τζίλας μετά από κόρνερ έκανε την κεφαλιά και ο Κοτσόλης εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα ακόμη κόρνερ. Ο Κάργας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Στεργίδης από κοντά και από θέση οφσάιντ με το γόνατο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αλεξέας δεν είδε την παράβαση και ο Σελίμος μέτρησε το γκολ με το οποίο έγινε το 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Κλωναρίδη στο 50'. Ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε πολύ όμορφα στο 50' με τον Καρέλη να βρίσκει εξαιρετικά τον Κλωναρίδη αλλά το πλασέ του τελευταίου έδιωξε σωτήρια ο Ασίγκμπα με το σώμα.

Ο διαιτητής

Ο Σελίμος. Σε ένα εύκολο παιχνίδι ο διαιτητής από τη Λακωνία άφησε αρκετά τα μαρκαρίσματα και δεν σφύριζε συνέχεια. Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα να μην δίνει και κάποια καταφανέστατα φάουλ, τα περισσότερα υπέρ των πράσινων, όπως για παράδειγμα ένα σκληρό φάουλ στον Μπεργκ το οποίο ήταν ακόμα και για κάρτα. Οι βοηθοί του και κυρίως ο πρώτος, ο Αλεξέας, φέρει ευθύνη για το γεγονός ότι δεν είδε το οφσάιντ στο γκολ της Παναχαϊκής με τον Στεργίδη.

MVP

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού πέτυχε δυο γκολ και είχε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα. Ο στράικερ των πράσινων πραγματοποίησε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Αντρέα Στραματσόνι.

Μας άρεσε

Το παιχνίδι της Παναχαϊκής. Το γεγονός ότι η Παναχαϊκή κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου για να παίξει μπάλα, να κάνει το παιχνίδι της και να μην αγωνιστεί κλεισμένη στο δικό της μισό με σκοπό να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις.

Δεν μας άρεσε

Ο τραυματισμός του Μπεργκ. Μπορεί να μην αποδειχθεί κάτι σοβαρό αλλά ο Σουηδός άσος ένιωσε ένα σφίξιμο στο δικέφαλο και ο Στραματσόνι επέλεξε να τον προφυλάξει καθώς και ο αγωνιστικός χώρος ήταν αρκετά κακός.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ