ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καλαμάτα - Ολυμπιακός 0-2: Με Λάζαρ και Λάζαρο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Καλαμάτα για τους "16" του Κυπέλλου με σκόρερ τους Ραντζέλοβιτς και Χριστοδουλόπουλος. Ντεμπούτο για Αλέν, Μάρκοβιτς και Μπέλιτς, έπαιξε μετά από τέσσερις μήνες ο Σισέ.

Χωρίς να δυσκολευτεί ο Ολυμπιακός, επικράτησε 0-2 στη Μεσσηνία της Καλαμάτας στον πρώτο αγώνα για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει αρκετά, ενώ ντεμπούτο έκαναν οι Αλέν, Μπέλιτς και Μάρκοβιτς. Ο Χριστοδουλόπουλος έβαλε γκολ μετά από έντεκα μήνες, είχε ανοίξει το σκορ με γκολάρα ο Ραντζέλοβιτς.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιανουαρίου (19.30) στο Φάληρο. Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα.

1. ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ ΚΑΙ Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με παίκτες που είχαν λίγο χρόνο συμμετοχής και με διάταξη που είδαμε για πρώτη φορά φέτος (3-4-3). Ο Μπομπί Αλέν έκανε ντεμπούτο για φέτος, ο Σισέ έπαιξε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες, ενώ δίπλα στον Μπενζιά στην τετράδα της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Λοβέρα.

Η ουραγός της Football League Καλαμάτα σε έναν αγώνα γιορτή έδειξε καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε μάλιστα να σκοράρει. Η ομάδα ωστόσο που μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού ήταν οι "ερυθρόλευκοι". Έκαναν το 0-1 στο 6' και μάλιστα με γκολάρα. Ο Γκασπάρ έκανε την κεφαλιά προς τον Ραντζέλοβιτς, ο Κωνσταντινόπουλος μπήκε στην πορεία και έκανε κι εκείνος κεφαλιά, με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Σέρβο.

Αυτός με γυριστό εναέριο βολέ μέσα από την περιοχή και δεξιά, με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα (0-1).

2. Ο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΤΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΛΟΒΕΡΑ

Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου οι Πειραιώτες ήλεγχαν το ματς, αν και ο Μαρτίνς ζητούσε από τους παίκτες του να παίζουν πιο επιθετικά και να έχουν ταχύτερο ρυθμό. Κινητήριος μοχλός ήταν ο Λοβέρα, ενώ δραστήριος ήταν από αριστερά ο Κούτρης, που προσπάθησε να απειλήσει με σέντρες και γεμίσματα, αλλά και με δικά του σουτ.

Οι Καλαματιανοί που κατέβηκαν με διάταξη 4-2-3-1 έχασαν τη σημαντικότερη ευκαιρία τους στο 36', με την κοντινή κεφαλιά του Ράκιτς που πέρασε λίγο άουτ. Οι τελευταίες καλές ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στον Ολυμπιακό. Στο 39' η κεφαλιά του Γκερέρο από το φάουλ του Λοβέρα κατέληξε άουτ, το ίδιο το σουτ του Ισπανού στο 42', ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό δεν είχε τύχη το σουτ του Στεργίδη έξω από την περιοχή. Στο πρώτο 45λεπτο κρατήσαμε την καλή παρουσία του Κούτρη και τις ενέργειες του Λοβέρα να διασπάσει την άμυνα της Μαύρης Θύελλας.

3. ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΕΝΤΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ

Ο Αλέν, που αγωνίστηκε πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του από τον Ολυμπιακό, έκανε την πρώτη του απόκρουση με τα "ερυθρόλευκα" στο 46', όταν με το ένα χέρι "έβγαλε" το σουτ του Νατσιόπουλου. Στο 53' ήρθε μια σημαντική στιγμή για τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά μετά από έντεκα μήνες και έξι μέρες. Χρειάστηκε μια καταπληκτική μπαλιά του Λοβέρα και η προβολή του Λάζαρου από κοντά που κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2. Πολύ ωραία στιγμή όταν ο 34χρονος πλησίασε τον ιατρό του Ολυμπιακού, Χρήστο Θέο, και τον αγκάλιασε, δείγμα της ευγνωμοσύνης του που τον βοήθησε στο μεγάλο διάστημα της απουσίας του.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν καθαρίσει με τη νίκη, αλλά συνέχισαν να δείχνουν την ίδια επιθετική διάθεση για να σημειώσουν περισσότερα τέρματα. Ο Κούτρης εξακολούθησε να παίζει στα... κόκκινα. Πάνω - κάτω, σέντρες, σουτ. θα μπορούσε να καταγράψει ασίστ, αλλά το πλασέ του Γκερέρο στο 68' κατέληξε στο δοκάρι.

4. ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ

Το σκορ (0-2), αλλά και η εικόνα που είχε το παχνίδι (ξεκάθαρη υπεροχή του Ολυμπιακού), έδωσε τη δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς να περάσει στο ματς παίκτες που δεν είχαν ξαναπαίξει με την πρώτη ομάδα. Ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, που είχε αγοραστεί 1,5 εκατ. ευρώ από την Παρτιζάν, πήρε τη θέση του Παπαδόπουλου στο 64', ενώ στο 80' ο Μπέλιτς αντικατέστησε τον Μπενζιά. Τη δεύτερη συμμετοχή του με την πρώτη ομάδα έκανε ο Ξενιτίδης, ο οποίος στο 73' μπήκε αντί του Χριστοδουλόπουλου (είχε παίξει πέρυσι σε αγώνα Κυπέλλου, κόντρα στον Άρη Αβάτου).

Τα λεπτά κυλούσαν, ο Ολυμπιακός "χτυπούσε" από τα άκρα και από το άξονα ψάχνοντας για τρίτο γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε. Ο Γκερέρο στο 88' έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Στεφανάκος έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ και αυτή ήταν η τελευταία άξια αναφοράς ευκαιρία του αγώνα. Το δυσάρεστο για τον πρωτοπόρο της Super League ήταν η αποχώρηση με τραυματισμό του Λοβέρα.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Βασίλης Βούζας): Στεφανάκος, Χριστοφιλέας, Τόλι, Κωνσταντινόπουλος, Μπάμπης, Τριποτσέρης, Στεργίδης, Ηλιόπουλος (71' Αλεξόπουλος), Νατσιόπουλος, Ράκιτς (66' Κουϊρουκίδης), Οσμανάγκιτς (64' Ζαχαρόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Σισέ, Αβραάμ, Μεριά (64' Μάρκοβιτς), Κούτρης, Γκασπάρ, Μπενζιά (80' Μπέλιτς), Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς, Χριστοδουλόπουλος (73' Ξενιτίδης), Γκερέρο.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Στεφανής (Καρδίτσας), 4ος: Ζαμπάλας (Ηπείρου)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ