ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ιδανική αρχή για την ΑΕΚ, 2-0 τη Λαμία

ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, επικράτησε 2-0 της Λαμίας στη Ριζούπολη και άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας, στέλνοντας μήνυμα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τρεις ημέρες μετά τον αγώνα του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ υποδέχθηκε, αυτή τη φορά, τη Λαμία στη Ριζούπολη για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "κιτρινόμαυροι", παρότι είχαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, κατάφεραν να επικρατήσουν 2-0 και να αρχίσουν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους της διοργάνωσης.

Με πρωταγωνιστές, για δεύτερο σερί παιχνίδι, τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Μάρκο Λιβάγια, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έδειξαν πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή (24/09, 20:30) στο ΟΑΚΑ.

Με μπροστάρη τον Λιβάγια

Ο Μανόλο Χιμένεθ θέλησε να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές και να δώσει ευκαιρίες σε άλλους που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, μέχρι στιγμής. Ο Παναγιώτης Τσιντώτας έκανε ντεμπούτο κάτω απ' τα γκολπόστ, οι Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς, Βινίσιους ήταν η τετράδα στην άμυνα, ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο αποτέλεσαν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, ο Τάσος Μπακασέτας είχε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω απ' τον Μάρκο Λιβάγια, ενώ οι Άρνορ Τρίστασον και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επιλέχθηκαν για τα "φτερά" της επίθεσης.

Ιδανική αρχή για την ΑΕΚ, 2-0 τη Λαμία

Απ' την άλλη πλευρά, κι ο Μπάμπης Τέννες προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Ο Βαγγέλης Πίτκας φόρεσε τα γάντια του βασικού, οι Κουτρομάνος, Παπαργυρίου ήταν οι δύο μπακ, ενώ ο Κουκόλης με τον Παντελιάδη ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή, οι Αναστασόπουλος και Μπουλούλης είχαν -κυρίως- ανασταλτικά καθήκοντα, με τους Λινάρδο, Καραγιάννη και Φράγκο να κινούνται πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Πατρίκ Βουό.

Ιδανική αρχή για την ΑΕΚ, 2-0 τη Λαμία

Γήπεδο: Ριζούπολη

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας

Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας/Λευκάδας), Κοντζίας (Πειραιά)

4ος: Μακρυπόδης (Αχαΐας)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (81' Γιαννούτσος), Βινίσιους, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (69' Αραούχο), Τσίστασον, Χριστοδουλόπουλος (61' Μάνταλος), Λιβάγια.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Κουτρομάνος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Παπαργυρίου, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος (65' Βασιλαντωνόπουλος), Φράγκος, Λινάρδος (57' Κρισάντους), Καραγιάννης, Βουό (63' Ντ' Ακόλ).

Γκολ: 49' πεν. Χριστοδουλόπουλος, 80' Μάνταλος

Κάρτες: 4' Βινίσιους, 29' Τζανετόπουλος, 78' Λιβάγια / 34' Αναστασόπουλος, 50' Παπαργυρίου, 66' Μπουλούλης, 79' Φράγκος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ μπήκε μουδιασμένα στον αγωνιστικό, εξαιτίας και των εννιά αλλαγών στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος. Το συγκεκριμένο παράγοντα εκμεταλλεύτηκε η Λαμία, η οποία έφτασε μία "ανάσα" απ' το 1-0 στο 8ο λεπτό, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Φράγκο, καθώς το σουτ που επιχείρησε "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Παπαγιώτη Τσιντώτα.

Οι "κιτρινόμαυροι" αδυνατούσαν να βρουν χώρους προς την εστία του Βαγγέλη Πίτκα, με συνέπεια το πρώτο 30λεπτο να περάσει δίχως κάποια αξιόλογη στιγμή, πέρα από μία γυριστή κεφαλιά του Ούρος Τσόσιτς στο 27', που κατέληξε άουτ. Στο 30ό λεπτό, η Λαμία έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία, αλλά ο δραστήριος Φράγκος νικήθηκε απ' τον Τσιντώτα. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ επιχείρησαν με μακρινά σουτ να τεστάρουν την ετοιμότητα του Πίτκα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ  / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά το 35', η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της και είχε μία καλή στιγμή με τον Τάσο Μπακασέτα. Ο Λιβάγια έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός πήρε την κεφαλιά απ' το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Πίτκας απέκρουσε εντυπωσιακά. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας από εκτελεστής έγινε δημιουργός, έβγαλε τον Τρίστασον απέναντι στον γκολκίπερ της Λαμίας, με τον Ισλανδό να πλασάρει, αλλά τον Κουκόλη να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η ΑΕΚ μπήκε σε θέση οδηγού χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος για σπρώξιμο μέσα στην μεγάλη περιοχή απ' τον Κουκόλη. Το γρήγορο γκολ έδωσε τη δυνατότητα στους -τυπικά- γηπεδούχους να διαχεριστιούν καλύτερα το παιχνίδι, χάνοντας μία καλή ευκαιρία στο 57ο λεπτό, όταν το πλασέ στην κίνηση του Λιβάγια, ύστερα από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, πέρασε λίγο έξω απ' την εστία του Πίτκα.

Ο Μπάμπης Τεννές πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Μακόλεϊ Κρισάντους και Αλεσάντρε Ντ' Ακόλ προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, αλλά χωρίς αντίκρισμα. Οι αρκετές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του παιχνιδιού, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ, φτάνοντας στο δεύτερο γκολ στο 80ό λεπτό με κοντινό σουτ του Μάνταλου, ύστερα από σουτ του Λιβάγια και απόκρουση του Πίτκα. Βέβαια, στην αρχή της προσπάθειας, ο Σέρχιο Αραούχο, που συμμετέχει στη φάση, είναι εκτεθειμένος. Στα τελευταία λεπτά, οι "κιτρινόμαυροι" έψαξαν και τρίτο γκολ, κυρίως με τον Λιβάγια, αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του πέναλτι βοήθησε σημαντικά την ΑΕΚ να πάρει... μπρος, αφού μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Μετά την επίτευξη του γκολ, οι "κιτρινόμαυροι" κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, δεν απειλήθηκαν -ουσιαστικά- και έφτασαν σε μία άνετη νίκη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Δημήτρης Στυλιαράς πραγματοποίησε μία καλή διαιτησία. Ο ρέφερι του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των καρτών, ενώ άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί χωρίς περιττές διακοπές. Αντίθετα, ο βοηθός του, Ποντίκης ελέγχεται για τη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ, αφού ο Αραούχο που είναι εκτεθειμένος έχει συμμετοχή στη φάση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκο Λιβάγια για δεύτερη σερί παιχνίδι απέναντι στη Λαμία πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση. Ο Κροάτης επιθετικός μπορεί να μην σημείωσε κάποιο γκολ, αλλά ήταν μέσα στις φάσεις, έδωσε πολλές μάχες κι ήταν μία πηγή... κινδύνου για την άμυνα της Λαμίας.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Λαμία, σε δεύτερο σερί παιχνίδι έδειξε πως δεν θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος για τους μεγάλους. Οι νεοφώτιστοι κόντραραν για ένα ημίχρονο τους "κιτρινόμαυρους" και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί αν το σουτ του Φράγκου στο 8ο λεπτό δεν είχε καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι του Παναγιώτη Τσιντώτα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ικανοποιητική. Οι πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος, φαίνεται πως επηρέασαν τους γηπεδούχους, με συνέπεια να μην έχουν την κατάλληλη συνοχή, κυρίως μεσοαμυντικά.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1. ΑΕΚ 3 (2-0)

2. Καλλιθέα 0 (0-0)*

3. Απόλλων Λάρισας 0 (0-0)*

4. Λαμία 0 (0-2)

*Η Καλλιθέα υποδέχεται τον Απόλλωνα Λάρισας την Πέμπτη (21/09, 18:15)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Απόλλων Λάρισας - ΑΕΚ

Λαμία - Καλλιθέα

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ