ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης 1-1
INTIME SPORTS

Ηρακλής και Αστέρας Τρίπολης αναδείχτην ισόπαλοι 1-1 στο "Καυτανζόγλειο" και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου. Γκοϊάν και Κυριακίδης οι σκόρερς.

Στην Τρίπολη θα κριθεί ουσιαστικα η υπόθεση πρόκριση τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθως Ηρακλής και Αστέρας ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους "16" μετά από ένα ισορροπημένο ματς που έλαβε χώρα στο "Καυτανζόγλειο.

Μετά από ένα πρώτο μέρος που είχε ελάχιστες φάσεις, ο Αστέρας μπήκε φουλ επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49' ο Γκοϊάν άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους όμως ο Κυριακίδης έφερε το ματς στα ίσα στο 79' και έκανε πολύ πιο συναρπαστική τη ρεβάνς μεταξύ των δύο ομάδων.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 8' για τον Ηρακλή, με τον Αγγελούδη να πιάνει το σουτ με τη μία μετά από το γύρισμα του Τσιλιανίδη και τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει σταθερά.

Οι γηπεδούχοι είχαν γενικά τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο 20 λεπτο όπου κατάφεραν να περιορίσουν τους παίκτες του Αστέρα σε παθητικό ρόλο, ενώ οι Αρκάδες από την πλευρά τους είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 24': ο Μουκάμ βγήκε στην πλάτης της άμυνας και έκανε το σουτ, το οποίο όμως απέκρουσε ο Χουάντερσον.

Η φάση αυτή δεν στάθηκε αρκετή για να "ανάψει" το παιχνίδι το οποίο κινήθηκε σε πολύ αργό ρυθμό μέχρι το 35' και μόνο στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες προσέφεραν συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό.

Ο Ηρακλής είχε το σουτ του Περόνε στο 37' που έφυγε άουτ ενώ ο Αστέρας πλησίασε στο γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου. Πρώτα με το δυνατό σουτ του Μπαράλες στο 45' που έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι και έπειτα με το σουτ του Μουκάμ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που υποχρέωσε τον Χουάντερσον να αποκρούσει σε κόρνερ.

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο και η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, όμως στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας ήταν η ομάδα που μπήκε με φουλ επιθετική διάθεση και δεν άργησε να πάρει την ανταμοιβή του.

Ο Χουάντερσον γλίτωσε την ομάδα του από το 0-1 στο 47' αποκρούοντας σουτ του Κουρμπέλη εκτός περιοχής όμως στο 49' δεν έκανε καλή έξοδο σε εκτέλεση κόρνερ του Ρόλε και ο Γκοϊάν έβαλε μπροστά στο σκορ τους Αρκάδες.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Αστέρας βρέθηκε φάτσα και με δεύτερο γκολ με τον Μουκάμ, αλλά αυτή τη φορά ο Χουάντερσον είπε "όχι" σε σουτ που του έγινε από το ύψος της περιοχής.

Μετά το πρώτο τέταρτο όπου ο Αστέρας κυριάρχησε απόλυτα στο χορτάρι ο Ηρακλής άρχισε σιγά-σιγά να κερδίζει κάποια μέτρα στο γήπεδο και να ψάχνει την ισοφάριση, η οποία τελικά ήρθε στο 79'.

Μετά από ολιγωρία των παικτών του Αστέρα στην μεγάλη τους περιοχή ο Κυριακίδης βρήκε το χόρο και το χρόνο για να κάνει το κοντρόλ και με πλασέ από κοντά να γράψει το 1-1 μέσα σε αποθέωση.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και για δεύτερο γκολ, με τον Θεοδωρόπουλο να προλαβαίνει όμως σωτήρια τον Περόνε στο 81' και στο 85' τον Αστέρα να στέκεται τυχερός όταν ο Κιτοκό παραλίγο να βάλει αυτογκόλ σε μία προσπάθειά του να σταματήσει μπαλιά του Ρομάνο.

Στο 89' ο Ηρακλής ειχε την τελευταία ευκαιρία στο ματς με το σουτ του Ρομάνο στην κίνηση να καταλήγει στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου, με το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε και να αφήνει τα πάντα ανοιχτά όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση.

* Το ματς ξεκίνησε με δεκάλεπτη καθυστέρηση λόγω ενός πανό που είχαν κρεμάσει οι οπαδοί του Ηρακλή, με υβριστικό περιεχόμενο προς το πρόσωπο του Γιώργου Μποροβήλου. Το διαιτητικό τρίο αποχώρησε αρχικα για τα αποδυτήρια και επέστρεψε για την έναρξη του αγώνα όταν κατέβηκε το πανό.

Διαβάστε εδώ το Live της αναμέτρησης.

Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Σκόρερ: Κυριακίδης (79') / Γκοϊάν (49')

Κίτρινες κάρτες: Στάμου (59') / Ρόλε (25')

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (46' Ρομάνο), Τσιλιανίδης (75' Μπουκουβάλας), Αγγελούδης (46' Τσιλιγκίρης), Περόνε

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτοκό, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Τιε Μπι, Κουρμπέλης, Ρόλε (83' Τορμένα), Μουκάμ (75' Γιαννιώτας), Φερνάντεθ, Μπαράλες (90+1' Πάρα)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ