ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η FIFA θέλει το αυτονόητο: τελικός Κυπέλλου με κόσμο στο ΟΑΚΑ!

Η FIFA θέλει το αυτονόητο: τελικός Κυπέλλου με κόσμο στο ΟΑΚΑ!
ΟΑΚΑ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι άνθρωποι της FIFA ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή ο τελικός Κυπέλλου, όποιο και αν είναι το ζευγάρι, να διεξαχθεί παρουσία κόσμου στο γήπεδο και όχι μπροστά σε άδειες εξέδρες.

Αυτό που στις άλλες χώρες φαντάζει (και είναι) αυτονόητο, στην Ελλάδα αποτελεί κάθε φορά αντικείμενο συζητήσεων και διαβουλεύσεων. Στα σοβαρά κράτη που το ποδόσφαιρο διέπεται από κανόνες και ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο για να ξεσπάσει, αλλά για να απολαύσει το θέαμα, ο τελικός του Κυπέλλου αποτελεί γιορτή του αθλήματος. Εδώ αποτελεί "πονοκέφαλο" για την διοργανώτρια ΕΠΟ, για τις ομάδες, την Πολιτεία, την ΔΕΑΒ και την αστυνομία.

Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση η αξίωση από την πλευρά της FIFA να θέλει να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με κόσμο στο ΟΑΚΑ, όπως αναφέρει και η προκήρυξη της διοργάνωσης. Αυτό θέλουν οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, το έχουν εκφράσει στον Βαγγέλη Γραμμένο και ανεξαρτήτως ποιες ομάδες περάσουν (δηλαδή ακόμα και το ζευγάρι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ να προκύψει), στόχος είναι να γίνει ένα ματς με κόσμο και χωρίς άσχημα σκηνικά στις εξέδρες όπως πέρυσι στο Βόλο.

Όπως θεωρείται αυτονόητο πως όποιες ομάδες περάσουν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, θα παίξουν στο Γουέμπλεϊ με μοιρασμένα εισιτήρια, όπως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στη Γερμανία με τον τελικό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, έτσι θέλουν να γίνει και στη χώρα μας, ασχέτως αν το κλίμα είναι τεταμένο ειδικά ανάμεσα στους δυο "Δικεφάλους". Για τους ξένους, είναι αυτονόητα όλα αυτά που στην Ελλάδα δεν είναι.

Βέβαια, αν τεθεί θέμα ασφάλειας από την πλευρά της αστυνομίας, τότε δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, διότι σε θέματα τέτοια δεν παρεμβαίνει. Όμως, με το Grexit πάνω από το κεφάλι της χώρας μας, μόνο θετικό δεν θα είναι να μην μπορούμε να διοργανώσουμε έναν τελικό Κυπέλλου της προκοπής με κόσμο και των δυο ομάδων που δεν θα θέλουν να σκοτωθούν μεταξύ τους. Φυσικά, ούτε και η παρουσία... μαθητών είναι λύση, κάτι που έχουν διαμηνύσει οι άνθρωποι της FIFA, οι οποίοι θα έχουν τους εκπροσώπους τους στον τελικό, όπως και η UEFA.

Θυμίζουμε πως μετά τους πρώτους ημιτελικούς, ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι του Πανιωνίου, αφού επιβλήθηκε 3-1 στη Νέα Σμύρνη, ενώ η ΑΕΚ καλείται στο ΟΑΚΑ να ανατρέψει το 2-1 με την ΑΕΛ, η οποία πηγαίνει για δυο αποτελέσματα.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ