ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Φωκικός - Ολυμπιακός 3-5

Φωκικός - Ολυμπιακός 3-5
INTIME SPORTS

Οι νέοι του Ολυμπιακού (Παπασάββας, Σάλιακας, Βούρος) και η μαχητικότητα του Φωκικού ξεχώρισαν στον επαναληπτικό του Κυπέλλου, με τους "ερυθρολεύκους" να περνούν από την Άμφισσα επικρατώντας με 5-3. Στην επόμενη φάση οι Πειραιώτες, περιμένουν τον αντίπαλό τους...

Ο επαναληπτικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φωκικό ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα λόγω του 5-1 του πρώτου ματς, όμως αυτό δεν εμπόδισε τις δύο ομάδες να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο.

Οι Πειραιώτες έδειξαν την ανωτερότητά τους στο πρώτο μέρος, βάζοντας τέσσερα γκολ ως απάντηση στο γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων, ενώ στην επανάληψη ήταν σειρά του Φωκικού να σκοράρει και να μειώσει σε 3-4.

Το τελικό 3-5 διαμόρφωσε ο Παπασάββας με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο, το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Εξίσου καλοί ήταν επίσης οι Σάλιακας και Βούρος από την ομάδα νέων, δείχνοντας ποδοσφαιρικό θράσος και αρκετές ποδοσφαιρικές αρετές.

Έτσι λοιπόν, η ομάδα του Μίτσελ προκρίθηκε με συνολικό σκορ 10-4 και περιμένει τον αντίπαλό του για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης με όλες τις φάσεις, όπως το επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Σταματόπουλος

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας

Χωρητικότητα: 1000 θεατές

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητές: Ελευθερίου Φλώριος (ΕΠΣ Αθηνών), Καμπούρης Βασίλειος (ΕΠΣ Εύβοιας)

Τέταρτος διαιτητής: Κάμπαξης Ιωάννης (ΕΠΣ Εύβοιας)

Παρατηρητής: Παπαδάκος Σπυρίδων (ΕΠΣ Λακωνίας)

Φωκικός (Γιώργος Κούτσης): Λατζάνο, Πεχλιβανόπουλος, Καλαγκάνης, Πολυχρονάκης, Αλά, Σκαρίμπας, Τζέκος, Θέος, Άλβαρεζ, Ράντι, Φράγκος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγκιερι, Σαλίνο (63' Παπάζογλου), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μετζανί, Βούρος, Εντινγκά (46' Παπασάββας), Γιαταμπαρέ, Φουστέρ (46' Σάλιακας), Βάις, Ολαϊτάν, Στσέποβιτς.

Γκολ: 8' Φράγκος, 51' Ράμπι, 76' Άλβαρες / 16' Φουστέρ, 23' Βάις, 25 Ολαϊτάν, 33' Εντινγκά, 86' Παπασάββας

Κίτρινες κάρτες: (Φωκικός), (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες:

Ο αγώνας

Γκολ με το καλημέρα και άμεση απάντηση (1-4)

Φωκικός - Ολυμπιακός 3-5
INTIME SPORTS

Κακά τα ψέματα, η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο ματς και το 5-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης". Παρόλα αυτά, ο Μίτσελ δεν έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και χρησιμοποίησε πρωτοκλασάτους παίκτες, όπως Σαλίνο, ο Γιαταμπαρέ, ο Φουστέρ και ο Βάις. Από την άλλη πλευρά, το σημερινό ματς για τον Φωκικό ήταν μια ακόμη εμπειρία. Μια εμπειρία που ξεκίνησε ιδανικά, αφού οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ, από το 8ο κιόλας λεπτό. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε λάθος, ο Τζέκος έβγαλε ασίστ στον Φράγκο κι εκείνος πλάσαρε άψογα και νίκησε τον Μέγιερι για το 1-0.

Η συνέχεια βέβαια ήταν "ερυθρόλευκη", αφού οι Πειραιώτες αντέδρασαν άμεσα και πετύχαιναν το ένα γκολ μετά το άλλο. Στο 16' ο Φουστέρ ισοφάρισε με σουτ, στο 23' ο Βάις έπαιξε το 1-2 με τον Στσέποβιτς και έκανε το 1-2, στο 25' ο Φουστέρ σέρβιρε στον Ολαϊτάν για να πετύχει το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ η βροχή από γκολ ολοκληρώθηκε στο 33' με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ του Εντινγκά εκτός περιοχής. 1-4 στο ημίχρονο και πλέον ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει νέους παίκτες.

Η απάντηση του Φωκικού και τα νέα αστέρια (3-5)

Φωκικός - Ολυμπιακός 3-5
INTIME SPORTS

Στην επανάληψη λοιπόν, ο Ισπανός τεχνικός έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τους νεαρούς Παπασάββα και Σάλιακα αντί των Φουστέρ και Εντινγκά. Ο Παπασάββας έπαιξε δίπλα στον Γιαταμπαρέ, ενώ ο Σάλιακας στην αριστερή θέση της επίθεσης. Κι ενώ το ματς είχε κριθεί, ο Φωκικός σκόραρε για δεύτερη φορά στην πρώτη του ευκαιρία στην επανάληψη. Ο Ράντι μπήκε στην περιοχή, έκανε διαγώνιο σουτ και μείωσε στο 51' σε 2-4.

Από 'κει και πέρα, αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι το θετικό πρόσωπο που έδειξαν οι νεαροί Βούρος, Παπασάββας και Σάλιακας. Ιδιαίτερα ο τελευταίος, ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις και θα μπορούσε να σκοράρει στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, αν το σουτ του στο 69' ήταν εύστοχο. Γενικότερα, οι νεαροί άσοι του Ολυμπιακού έδειξαν ποδοσφαιρικό θράσος και συνάμα πολύ καλά στοιχεία.

Για να μην αποθεώνουμε όμως μονάχα τους νεαρούς των Πειραιωτών, καλό θα είναι να πούμε και για τους παίκτες του Φωκικού, που έπαιξαν το ποδόσφαιρό τους και δίχως άγχος, κατάφερα να πετύχουν άλλο ένα πανέμορφο γκολ. Στο 75' ο Άλβαρες με εξαιρετικό δεξί σουτ νίκησε τον Μέγιερι και μείωσε σε 3-4 για την ομάδα της Άμφισσας.

Κι ενώ νομίζαμε πως τα είδαμε όλα και το παιχνίδι είχε τελειώσει, ήρθε ένα πανέμορφο γκολ του νεαρού Παπασάββα να γίνει το highlight της βραδιάς. Ο άσος της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, έπειτα από ωραία ενέργεια, σούταρε δυνατά υπό πίεση εκτός περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φωκικού. Εξαιρετικό γκολ στο ντεμπούτο του Παπασάββα με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, που διαμόρφωσε το τελικό 3-5.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ