ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εύκολα στους "8" του Κυπέλλου ο Πανιώνιος, 1-0 τον ΟΦΗ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Σπιριντόνοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος νίκησε και στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ, με 1-0 αυτή τη φορά, και τον απέκλεισε από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προκρίθηκε στα προημιτελικά, σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πέρασε ο Πανιώνιος, μετά το 1-0 στην Κρήτη σε βάρος του ΟΦΗ. Η ομάδα της Πλατείας, μετά τη Νέα Σμύρνη (2-0), επικράτησε των Ηρακλειωτών και στο "Γεντί Κουλέ", χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 28' ο Σπιριντόνοβιτς, με σουτ μέσα από την περιοχή από δεξιά.

Ο ΟΦΗ έτσι κι αλλιώς είχε δύσκολο δρόμο να... διαβεί μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα που είχε γίνει στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος την ήθελε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, γι' αυτό και ο Μιχάλης Γρηγορίου "κατέβασε" βασικούς ποδοσφαιριστές για να μην μπει σε περιπέτειες η ομάδα του.

Εύκολα στους "8" του Κυπέλλου ο Πανιώνιος, 1-0 τον ΟΦΗ
Εύκολα στους "8" του Κυπέλλου ο Πανιώνιος, 1-0 τον ΟΦΗ

Το έψαξε το γρήγορο γκολ η ομάδα της Νέας Σμύρνης, αλλά ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στην επίτευξή του. Ο Μπολάκης στο 19' κατέβασε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή, ύστερα από σέντρα του Ποτουρίδη, έκανε το πλασέ, αλλά ο Κότνικ αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μάνος δεν έκανε καλή πάσα, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί του Πανιωνίου να απομακρύνουν την μπάλα.

Η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία του Πανιωνίου καταγράφηκε στο 24'. Ο Μασούρας έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Στρέζος απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Σπιριντόνοβιτς πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε το γκολ για τους "κυανέρυθρους", με το οποίο επί της ουσίας κρίθηκε η πρόκριση (ο ΟΦΗ χρειαζόταν τέσσερα τέρματα).

Στο 28' λοιπόν ο Σπιριντόνοβιτς βγήκε στην αντεπίθεση, μπήκε στην μεγάλη περιοχή από δεξιά και με σουτ νίκησε τον Στρέζο για το 1-0! Οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα, εκτιμώντως πως ο Αυστριακός κατέβασε τη μπάλα με το δεξί χέρι. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το 45', ο ΟΦΗ είχε την κατοχή, αλλά αδυνατούσε να φτάσει σε τελική. Ο Πανιώνιος βοηθήθηκξε πολύ από την αλλαγή πλευρών ανάμεσα σε Σπιριντόνοβιτς - Μασούρα, καθώς λίγο μετά τη μετατόπιση του Αυστριακού στη δεξιά πτέρυγα, ήρθε και το γκολ.

Εύκολα στους "8" του Κυπέλλου ο Πανιώνιος, 1-0 τον ΟΦΗ

(τα στατιστικά του πρώτου μέρους)

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ήξερε πολύ καλά ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο για τον ΟΦΗ να μπορέσει να πάρει πρόκριση μετά το εκτός έδρας γκολ της ομάδας του. Γι' αυτό με την έναρξη του δεύτερου μέρους πέρασε εκτός αγώνα τον Μασούρα, περνώντας τον Βουκελάτο στο ματς. Ήταν πράγματι δύσκολο για την ομάδα του Ηρακλείου όχι μόνο να σκοράρει, αλλά και να φτάσει σε τελική. Έτσι, λίγο αργότερα ο τεχνικός των φιλοξενούμενων άλλαξε έναν ακόμη βασικό, τον Σπιριντόνοβιτς, περνώντας στον αγώνα τον Οικονομίδη, που έκανε ντεμπούτο.

Μια από τα ίδια όμως και για τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος φρόντισε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, βλέποντας ότι είναι χαμένη η πρόκριση. Πλευράκης και Κοντογιάννης πέρασαν στο παιχνίδι από τον τεχνικό του ΟΦΗ, που θέλησε να προστατέψει τους βασικούς του παίκτες, με δεδομένο και ότι μετά τις προσφυγές, δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν απομείνει στο ρόστερ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να παράξουν ευκαιρίες και ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα. Το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους και ο Πανιώνιος πέρασε στην οκτάδα.

Εύκολα στους "8" του Κυπέλλου ο Πανιώνιος, 1-0 τον ΟΦΗ

(τα στατιστικά του 90λεπτου)

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη της αναμέτρησης.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Φαζός (53' Πλευράκης), Ποτουρίδης, Κομεσίδης, Μπολάκης, Κοιλιάρας, Νάστος, Παπαστεριανός (71' Κοντογιάννης), Παπατόλιος (83' Μονιάκης), Κουτσιανικούλης, Μάνος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Γκιοατά (58' Σταυρόπουλος), Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Πινιώτης, Μασούρας (46' Βουκελάτος), Σπιριντόνοβιτς (66' Οικονομίδης), Σαββίδης, Γεσίλ.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Αντώνης Σινιοράκης (Χανίων), Εμμανουήλ Μαρνέζος (Χανίων)

4ος: Γεώργιος Γιαννουλάκης (Χανίων)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ