ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-1

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να απειληθεί κέρδισε με 1-0 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και προκρίθηκε στους 16 με τους πράσινους και τον Αναστασίου να κρατάνε δυνάμεις και παίκτες ενόψει του ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

Στόχος επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα διπλός. Οι πράσινοι και πήραν την πρόκριση επικρατώντας του Εργοτέλη με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπεργκ στο 48' αλλά και κράτησαν δυνάμεις ενόψει του ντέρμπι του Σαββάτου.

Ο Αναστασίου είδε τους παίκτες του να ρίχνουν ρυθμό μετά το 70' ενώ δεν έριξε καθόλου στην μάχη τον Φιγκερόα, ο Ζέκα μπήκε μετά 60' ενώ και ο Σίλντενφελντ πριν την αναμέτρηση είχε μείνει εκτός αποστολής.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο με έξι νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος καθώς αγωνίστηκαν ως βασικοί οι Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Αμπεΐντ και Κλωναρίδης ενώ το Τριφύλλι άλλαξε και το σύστημα του.

Χαρακτηριστικά αγωνίστηκε με ένα 4-3-1-2 με τους Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Ρισβάνη, Νάνο στην άμυνα. Ο Μέντες αγωνίστηκε μπροστά τους έχοντας δίπλα του τους Λαγό και Πράνιτς ενώ μπροστά τους έπαιξε ο Αμπεΐντ και στην κορυφή οι Κλωναρίδης και Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όταν μετά το γρήγορο γκολ του Μπεργκ στο 48' ο Εργοτέλης αναγκάστηκε να βγει από το καβούκι του με αποτέλεσμα να αφήσει κενούς χώρους στους πράσινους οι οποίοι έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες για να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Κοζορώνης (64' Αναστασάκος), Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Διαμαντάκος, Χαλκιαδάκης (78' Μπουχαλάκης).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου):Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς (80' Μαρινάκης), Αμπεΐντ (60' Ζέκα), Κλωναρίδης (71' Καρέλης), Μπεργκ.

Γκολ: 48' Μπεργκ

Κίτρινες: 22' Κοζορώνης, 36' Διαμαντάκος, 48' Αθανασίου. 68' Σαρρής, 93' Ρομάνο/ 33' Ρισβάνης, 45' Τριανταφυλλόπουλος

Κόκκινες:

Το παιχνίδι

Ο Εργοτέλης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος τον Παναθηναϊκό στο 11' με τον Πελέ. Το σουτ όμως του άσου των Κρητικών από πλάγια αριστερά έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Κοτσόλη.

Ο Παναθηναϊκός σιγά-σιγά έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 25' βγήκε όμορφα στην επίθεση με τον Κλωναρίδη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή ο άσος του τριφυλλιού έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει μόλις έξω.

Στο 32' ο Κουτρουμπής πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς. Σε κόρνερ από τα αριστερά ο Αθανασίου δεν έδιωξε σωστά με την μπάλα να φτάνει στον αμυντικό του Παναθηναϊκού αρκετά μακριά από την περιοχή και πλάγια. Ο Κουτρουμπής προσπάθησε να πλασάρει τον εξουδετερωμένο Αθανασίου αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη.

Γκολ με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος

Στην πρώτη του επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ όταν στο 48' μετά από κόρνερ από τα δεξιά με τον Πράνιτς ο Μπεργκ θα πηδήξει πιο ψηλά από όλους στέλνοντας την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα.

Η μόνη καλή στιγμή του Εργοτέλη στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 61' όταν ο Πελέ από μακριά έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.

Στο 69' ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι όταν ο Πράνιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Αθανασίου θα διώξει δύσκολα, η μπάλα θα φτάσει στον Κλωναρίδη ο οποίος θα σουτάρει με την μία από το ύψος του πέναλτι και θα διώξει με τα πόδια ο Ρομάνο.

Στο 72' μετά από κόρνερ από τα δεξιά για τον Εργοτέλη ο Αναστασάκος θα πάρει την κεφαλιά αλλά ο Κοτσόλης θα μπλοκάρει την μπάλα όντας σε καλή θέση.

Τρεις κλασικές ευκαιρίες

Νέα αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό στο 79' με τον Μπεργκ αυτή τη φορά να δίνει την κατάλληλη στιγμή δεξιά στον Πράνιτς αυτός θέλησε να την γυρίσει και πάλι στον Σουηδό αντί να τελειώσει την φάση και οι παίκτες του Εργοτέλη.

Δυο λεπτά αργότερα οι πράσινοι έχασαν και νέα τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Καρέλη να δίνει δεξιά στον Μπεργκ, αυτός τετ α τετ με τον Αθανασίου θα σουτάρει πάνω από την εστία του γκολκίπερ του Εργοτέλη.

Η τελευταία ευκαιρία των πράσινων χάθηκε στο 87' όταν και πάλι ο Καρέλης πήρε ωραία την μπάλα στα δεξιά γύρισε παράλληλα προς τον Μπεργκ αλλά ο Σουηδός στο ύψος του πέναλτι δεν θα κοντρολάρει σωστά και θα κοπεί χάνοντας μια ακόμη ευκαιρία.

17:29
Καλησπέρα σας από την Κρήτη και το Παγκρήτιο. Εδώ όπου Εργοτέλης και Παναθηναϊκός θα τεθούν αντιμέτωποι για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε τρεις μέρες. 
17:30
Οι πράσινοι με το υπέρ τους 2-1 του πρώτου αγώνα θέλουν την πρόκριση έτσι ώστε να βρεθούν στους 16 του θεσμού και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το Κύπελλο. 
17:33
Ο Εργοτέλης σε αντίθεση με το ματς πρωταθλήματος πρέπει να ανοιχτεί για να σκοράρει και να πετύχει ένα τέρμα χωρίς να δεχτεί κάποιο για να πάρει την πρόκριση. 


17:34
Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού έχει ως εξής: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς, Αμπεΐντ, Κλωναρίδης, Μπεργκ.

17:39
Οι δυο ομάδες όπως και οι διαιτητές συνεχίζουν το ζέσταμα τους ενώ ο καιρός είναι καταπληκτικός. 
17:40
Ο Γιάννης Αναστασίου άφησε εκτός 18άδας τους Καπίνο και Σπυρόπουλο. 
17:40
Η ενδεκάδα του Εργοτέλη: Αθανασίου, Ρέντζας, Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Κοζορόνης, Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Διαμαντάκος, Χαλκιαδάκης.
17:45
Όπως και στο ματς πρωταθλήματος έτσι και τώρα οι φίλοι του Παναθηναϊκού δίνουν το παρών στο Παγκρήτιο και θα είναι δίπλα στην προσπάθεια των πράσινων για πρόκριση. 
17:48
Να θυμίσουμε ότι την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Κρήτη δεν έχουν ακολουθήσει οι Σίλντενφελντ και Ντίνας. 
17:55
Οι δυο ομάδες έχουν πάει στα αποδυτήρια προκειμένου να πάρουν τις τελευταίες οδηγίες από τους προπονητές τους. 
18:00
Οι δυο ομάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός λόγω των ονομάτων που υπάρχει στην αρχική ενδεκάδα. 
18:03
Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με τις λευκές εμφανίσεις σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος που έπαιξε με τα μπλε ενώ αρχηγός του Τριφυλλιού είναι ο Τάσος Λαγός καθώς ο Ζέκα είναι στον πάγκο. 
18:05
Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Κομίνης σφύριξε την έναρξη της αναμέτρησης. 
18:09
Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του επίθεση μετά από τρία λεπτά αγώνα δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει θετικά την επίθεση με την μπάλα να φεύγει άουτ. 
18:11
Ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα πρώτα λεπτά φαίνεται ότι παίζει ένα 4-3-1-2 με τους Τριανταφυλλόπουλο, Ρισβάνη, Σίλντεντφελντ και Νάνο στην άμυνα. Τους Μέντες, Λαγό και Πράνιτς στα χαφ. Μπροστά τους ο Αμπεΐντ και στην κορυφή της επίθεσης οι Μπεργκ, Κλωναρίδης. 
18:13
7' Φάουλ του Αμπεΐντ από τα αριστερά ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να πηδήξει και να πάρει την κεφαλιά. 
18:16
11' Πρώτο σουτ στην αναμέτρηση από τον Πελέ από τα αριστερά αλλά η μπάλα θα φύγει έξω από το δοκάρι του Κοτσόλη. 
18:19
Ο Γιάννης Αναστασίου ζητάει από τους παίκτες του να κλείσουν καλύτερα τους χώρους και να προσπαθήσουν να βρουν τον Κλωναρίδη στον κενό χώρο ενώ ο Γιάννης Πετράκης από τα δυο μπακ του να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. 
18:22
17' Ο Πίτσος θα κάνει το γύρισμα από τα αριστερά ο Νάνο θα διώξει προ του Διαμαντάκου. 
18:23
17' Η μπάλα θα φτάσει στον Ρομάνο ο οποίος θα σουτάρει με τον Κοτσόλη να διώχνει σε κόρνερ. 
18:27
22' Κίτρινη στον Κοζορώνη από τον Κομίνη ο οποίος έπεσε σκληρά πάνω στον Πράνιτς. 
18:29
24' Σέντρα σουτ του Τριανταφυλλόπουλου, η μπάλα όμως θα περάσει παράλληλα χωρίς κανείς πράσινος να μπορέσει να την βρει. 
18:31
25' Ο Παναθηναϊκός θα βγει όμορφα στην επίθεση με τον Κλωναρίδη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή ο άσος του Τριφυλλιού έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει μόλις έξω. 
18:36
30' Ο Παναθηναϊκός με βαθιά μπαλιά του Ρισβάνη προσπάθησε να φύγει στην κόντρα με τον Κλωναρίδη αλλά ο Σαρρής έκανε το τάκλιν σωτήρια και έδιωξε σε κόρνερ. 
18:38
32' Ο Κουτρουμπής έξω από την περιοχή θα δει τον Αθανασίου εκτός εστίας και εξουδετερωμένο μετά από λάθος διώξιμο θα προσπαθήσει να πλασάρει αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο έξω από τα δοκάρια των Κρητικών. 
18:38
33' Κίτρινη κάρτα στον Ρισβάνη για φάουλ στον Ρομάνο. 
18:41
36' Κίτρινη κάρτα στον Διαμαντάκο ο οποίος διαμαρτυρήθηκε μετά από φάουλ πάνω στον Αμπεΐντ. 
18:51
45' Ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού ο Τριανταφυλλόπουλος θα πηδήψει σε λάθος χρόνο η μπάλα θα φτάσει στον Διαμαντάκο που θα κοντρολάρει αλλά η μπάλα θα του φύγει ελάχιστα με τον Κουτρουμπή να επεμβαίνει αμέσως και να διώχνει σε κόρνερ. 
18:51
45' Ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού ο Τριανταφυλλόπουλος θα πηδήψει σε λάθος χρόνο η μπάλα θα φτάσει στον Διαμαντάκο που θα κοντρολάρει αλλά η μπάλα θα του φύγει ελάχιστα με τον Κουτρουμπή να επεμβαίνει αμέσως και να διώχνει σε κόρνερ. 
18:53
Κάρτα στον Τριανταφυλλόπουλο στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους λόγω λάθους του να πάρει την μπάλα και λήξη από τον Κομίνη. 
18:55
Χωρίς γκολ το πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ του πρώτου μέρους στο 0-0 και ενώ και οι δυο είχαν από 1-2 ευκαιρίες για ένα γκολ. 
19:12
Το δεύτερο μέρος μόλις ξεκίνησε. Χωρίς αλλαγές σε πρόσωπα οι δυο ομάδες. 
19:16
48' Κόρνερ από τα αριστερά με τον Πράνιτς και ο Μπεργκ θα πηδήψει πιο ψηλά από όλους στέλνοντας την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα. 
19:17
Οι αμυντικοί του Εργοτέλη διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ που δεν υπάρχει με αποτέλεσμα ο Αθανασίου να δει την κίτρινη κάρτα του Κομίνη. 
19:22
Ο Παναθηναϊκός με αυτό το γκολ μπορεί να είναι κάπως ήσυχος καθώς ο Εργοτέλης θέλει τώρα δυο τέρματα για να πάει το ματς στην παράταση και τρία για την πρόκριση. Κάτι πολύ δύσκολο. 
19:26
59' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Ζέκα αντί του Αμπεΐντ. 
19:27
61' Καλό σουτ του Πελέ από μακριά η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη. 
19:31
Αλλαγή για τον Εργοτέλη στο 64΄μέσα ο Αναστασάκος, έξω ο Κοζορώνης. 
19:34
66' Σουτ του Πελέ χωρίς δύναμη θα μπλοκάρει εύκολα ο Κοτσόλης. 
19:35
68' Κίτρινη στον Σαρρή ο οποίος θα κάνει φάουλ στον Κλωναρίδη και θα διαμαρτυρηθεί με τον Κομίνη να του δείχνει την κίτρινη. 
19:36
69' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πράνιτς ο Αθανασίου θα διώξει δύσκολα, η μπάλα θα φτάσει στον Κλωναρίδη ο οποίος θα σουτάρει με την μία από το ύψος του πέναλτι και θα διώξει με τα πόδια ο Ρομάνο. 
19:38
71' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, μέσα ο Καρέλης, έξω ο Κλωναρίδης. 
19:39
72' Κόρνερ από τα δεξιά για τον Εργοτέλη ο Αναστασάκος θα πάρει την κεφαλιά αλλά ο Κοτσόλης θα μπλοκάρει την μπάλα όντας σε καλή θέση. 
19:41
74' Φουλ επίθεση για τον Εργοτέλη με τον Βερπακόφσκις αντί του Ρέντζα. 
19:45
78' Τρίτη αλλαγή για τον Εργοτέλη μέσα ο Μπουχαλάκης έξω ο Χαλκιαδάκης. 
19:46
79' Ο Παναθηναϊκός βγήκε ωραία στην αντεπίθεση, Ο Μπεργκ έδωσε την κατάλληλη στιγμή δεξιά στον Πράνιτς αυτός θέλησε να την γυρίσει και πάλι στον Σουηδό αντί να τελειώσει την φάση και οι παίκτες του Εργοτέλη έκοψαν. 
19:47
80' Τρίτη αλλαγή και για τον Παναθηναϊκό με τον Μαρινάκη αντί του Πράνιτς. 
19:48
81' Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Καρέλη να δίνει δεξιά στον Μπεργκ, αυτός τετ α τετ με τον Αθανασίου θα σουτάρει πάνω από την εστία του γκολκίπερ του Εργοτέλη. 
19:50
Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους στην άμυνα του Εργοτέλη αλλά ακόμα δεν έχει πετύχει ένα γκολ που θα "τελειώσει" το ματς. 
19:54
87' Ο Καρέλης θα γίνει κάτοχος της μπάλας στα δεξιά θα γυρίσει παράλληλα προς τον Μπεργκ αυτός στο ύψος του πέναλτι δεν θα κοντρολάρει σωστά και θα κοπεί χάνοντας μια ακόμη ευκαιρία. 
20:04
Στόχος επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα διπλός. Οι πράσινοι και πήραν την πρόκριση επικρατώντας του Εργοτέλη με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπεργκ στο 48' αλλά και κράτησαν δυνάμεις ενόψει του ντέρμπι του Σαββάτου. 

Ο Αναστασίου είδε τους παίκτες του να ρίχνουν ρυθμό μετά το 70' ενώ δεν έριξε καθόλου στην μάχη τον Φιγκερόα, ο Ζέκα μπήκε μετά 60' ενώ και ο Σίλντενφελντ πριν την αναμέτρηση είχε μείνει εκτός αποστολής. 
20:05
Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του από την σχετική κλήρωση. 
20:05
Γεια σας από το Παγκρήτιο. 
20:05
Γεια σας από το Παγκρήτιο. 
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ