ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εορδαϊκός - ΠΑΟΚ 0-1

Εορδαϊκός - ΠΑΟΚ 0-1
Παπάζογλου INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αφού κέρδισε στο 119' της παράτασης τον Εορδαϊκό με χρυσό σκόρερ τον Γιώργο Φωτάκη. Μοιραίος για τον Δικέφαλο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Παραλίγο να έχουμε άλλη μια έκπληξη στον θεσμό του Κυπέλλου, η οποία αποφεύχθηκε στα τελευταία λεπτά της παράτασης, με τον ΠΑΟΚ τελικά να είναι η ομάδα που πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο, που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε θέαμα στο παιχνίδι. Το πρώτο μέρος ήταν πολύ κακό, όμως στην επανάληψη με την είσοδο του Βλάνταν Ίβιτς άλλαξε η εικόνα του ματς.

Το γκολ παρόλα αυτά δεν ήρθε για τον ΠΑΟΚ, αν και έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Σαλπιγγίδη, και έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση. Το φιλί της ζωής έδωσε ο Γιώργος Φωτάκης στο 119', όταν με δυνατή κεφαλιά σκόραρε από κοντά.

Γήπεδο: ΔΑΚ Φλώρινας

Διαιτητής / Βοηθοί: Παππάς (Αθηνών) - Τρύφων (Δράμας), Φρεβένης (Χαλκιδικής) |

Ενδεκάδες

ΠΑΟΚ:
Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Ζουέλα, Βιτόλο, Φωτάκης, Ελ Ζαρ, Κριστιάνο (Ίβιτς 45'), Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου (Φιλομένο 90+).

Εορδαϊκός : Λοντίγκιν, Ριζούλης (Καραμπατζάκης 64'), Δεληζήσης, Κουρούπης, Τσιανάκας, Χιντζίδης, Τομαράς (Κριτσωτάκης 64'), Μπανούσης, Κουτσουρές, Μουδούρογλου, Προβίδας (Ταφαρλής 100').

Κάρτες: Προβίδας (23' κίτρινη), Παπάζογλου (44' κίτρινη), Χιτζίδης (κίτρινη 84'), Φωτάκης (κίτρινη 96'), Κουτσουρές (108' κίτρινη), Φιλομένο (κίτρινη 108'),

Σκόρερ: Φωτάκης 119'


Το παιχνίδι


Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο όπου σε αρκετά σημεία είχε μαζευτεί νερό, με αποτέλεσμα η μπάλα να κολλάει και να μην αφήνει τους παίκτες των δυο ομάδων να κάνουν το παιχνίδι τους.

Οι φάσεις ήταν λιγοστές έως ανύπαρκτες στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και να πραγματοποιεί όλα και όλα δυο επικίνδυνα σουτ με τους Φωτάκη και Ελ Ζαρ.

Η πιο καλή φάση έγινε στο 22' λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Μαροκινός άσος του Δικέφαλου με ατομική ενέργεια ανέβηκε από τα δεξιά και ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο. Στη συνέχεια έβγαλε τη σέντρα στην περιοχή του Εορδαϊκού, με τον Βιτόλο να παίρνει την κεφαλιά.

Οι αμυντικοί των γηπεδούχων ωστόσο τελευταία στιγμή έδιωξαν την μπάλα και κράτησαν το μηδέν πίσω. Έτσι τελείωσε και το πρώτο μέρος, σε έναν αγώνα κακό ποιοτικά.

Δεύτερο μέρος

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πολύ δυνατά και να δείχνει αμέσως πως θέλει να καθαρίσει την πρόκριση στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Ίβιτς έδωσε άλλο αέρα στον Δικέφαλο του Βορρά, καθώς με τις κάθετες μπαλιές του δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα του Εορδαϊκού.

Στο διάστημα 52' - 63' οι παίκτες του Μάκη Χάβου έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να είναι ο μοιραίος παίκτης. Συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό πήρε την κεφαλιά μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Δυο λεπτά αργότερα και αφού ξεπέρασε τον πορτιέρο των γηπεδούχων δεν κατάφερε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα άουτ με κακό πλασέ.

Το παιχνίδι τελείωσε με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0 στην κανονική διάρκεια και να πηγαίνουν στην παράταση.

Λύτρωση από Φωτάκη!!

Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο τέταρτο της παράτασης και έχασε μια καλή ευκαιρία στο 93'. Ο Ελ Ζαρ βρέθηκε σε καλή θέση και έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα να διώχνει με δυσκολία.

Την λύση τελικά για τον Δικέφαλο του Βορρά έδωσε ο Γιώργος Φωτάκης, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ στο 119', μετά από σέντρα του Σακελλαρίου από τα αριστερά.



TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ