ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διπλό πρόκρισης με γκολάρες, 1-2 ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τη φρενήρη πορεία των τελευταίων δύο μηνών και με τη 13η νίκη σε 14 ματς πήρε σημαντικό προβάδισμα για να πάει στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Εκτελεστής ο Πρίγιοβιτς, μπήκε αλλαγή και έδωσε τη νίκη στον Δικέφαλο με γκολ κλάσης. Ωραία τέρματα και από Μυστακίδη, Λάζιτς στο ματς.

Δεν πήρε απλά θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Κέρδισε με 2-1 και αγκάλιασε την πρόκριση, αφού στην «καυτή» Τούμπα, στη ρεβάνς θα έχει τον πρώτο λόγο. Το «διπλό» του (συνεχίζει το σερί με 13 νίκες σε 14 ματς) το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος στο χρονικό διάστημα που η Ξάνθη είχε στριμώξει την ομάδα του ήρθε από τον πάγκο και με καταπληκτικό, 100% γκολ σέντερ φορ, έκανε το 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα καλό πρώτο μέρος, προηγήθηκε με τον Μυστακίδη, όμως στο δεύτερο μέρος βρήκε αρκετά εμπόδια από την Ξάνθη που ισοφάρισε με τον Λάζιτς και μετά την ψυχρολουσία από τον Πρίγιοβιτς είχε πάνω από 20 λεπτά στο παιχνίδι με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Ενρίκε. Δεν κατάφερε όμως να πάρει ούτε την ισοπαλία.

Γήπεδο: "Ξάνθη Arena"

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας)

Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (ΕΠΣ Ηπείρου) & Ηλίας Νατσιούλας (ΕΠΣ Λάρισας)

4ος: Ανανίας Φωτιάδης (ΕΠΣ Σερρών)

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (Σολτάνι 72΄), Φλίσκας, Πιζέλι, Σιλά, Καμαρά (Τριάδης 72΄), Λάζιτς (Μεχία 87΄), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κάνιας (Κάτσε 31΄), Σάχοφ, Μπίσεσβαρ (Κίτσιου 73΄), Μυστακίδης, Ενρίκε, Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 59΄).

Γκολ: Λάζιτς 52΄ / Μυστακίδης 20΄, Πρίγιοβιτς 63΄

Κίτρινες: Λάζιτς 16΄, Καρασαλίδης 84΄ , Φλίσκας 89΄ / Ενρίκε 43΄, Λέοβατς 55΄

Κόκκινες: Ενρίκε 70΄

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Διπλό πρόκρισης με γκολάρες, 1-2 ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη


Διπλό πρόκρισης με γκολάρες, 1-2 ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την Ξάνθη με σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζίβκοβιτς, στο κέντρο της άμυνας οι Φλίσκας και Καρασαλίδης, δεξί μπακ ο Μπαξεβανίδης και αριστερό ο Σιλά. Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Καμαρά με τον Λουσέρο, με τον Βασιλακάκη πιο προωθημένο, βγαίνοντας αρκετές φορές και σε ρόλο κρυφού επιθετικού. Δεξιά ήταν ο Πιζέλι, αριστερά ο Λάζιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιουνές.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, προτίμησε και αυτός το ίδιο σχήμα (4-2-3-1), όπως άλλωστε συνηθίζει. Στην εστία ήταν ο Γλύκος, στο κέντρο της άμυνας οι Βαρέλα και Μαλεζάς, αριστερό μπακ ο Λέοβατς και δεξί ο Μάτος. Στο χώρο του κέντρου, αμυντικά χαφ οι Κάνιας-Σάχοφ, με τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου. Δεξί εξτρέμ ο Πέντρο Ενρίκε, αριστερό ο Μυστακίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουλούρης.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε κάποια αξιόλογη φάση, με την Ξάνθη να δείχνει μεγαλύτερη διάθεση στο ξεκίνημα. Στο 11' ο Κουλούρης προσπάθησε να απειλήσει με σουτ από αριστερά στην περιοχή, όμως ο Φλίσκας τον έκοψε με εξαιρετικό τάκλιν.

Στο 12' έγινε το πρώτο σουτ από πλευράς Ξάνθης με τον Λουσέρο, το οποίο όμως πέρασε άουτ. Στο 15' σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού και ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο Μυστακίδης έβγαλε ιδανική μπαλιά στον Ενρίκε αριστερά στην περιοχή, εκείνος κατέβασε την μπάλα και σούταρε, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Αυτή η σπουδαία φάση αποδείχτηκε "προειδοποιητική βολή" πριν το γκολ του ΠΑΟΚ, που ήρθε πέντε λεπτά αργότερα.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ ΑΣΙΣΤ, ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΓΚΟΛ

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, με γκολ του Μυστακίδη. Μετά από άψογες εναλλαγές της μπάλας από τους "ασπρόμαυρους", ο Ενρίκε πάσαρε στον Μπίσεσβαρ στην αριστερή πλευρά, λίγο έξω από την περιοχή. Ο τελευταίος έβγαλε μία εκπληκτική σέντρα ακριβείας στην "καρδιά" της άμυνας των γηπεδούχων, με τον Ζίβκοβιτς να αργεί να αντιδράσει μπροστά στην εστία του και τον Μυστακίδη με κοντινή προβολή στον αέρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα, ο σκόρερ του ΠΑΟΚ πανηγύρισε δείχνοντας το μαύρο περιβραχιόνιο που φορούσαν οι παίκτες των φιλοξενούμενων στη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / Eurokinissi Sports) MOTIONTEAM

Η Ξάνθη δεν παρουσίασε σημάδια αντίδρασης μετά το γκολ που δέχτηκε, με τον ΠΑΟΚ να διαχειρίζεται άνετα το προβάδισμα, ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα. Στο 28' τραυματίστηκε ο Κάνιας που δέχτηκε χτύπημα στον έσω πλάγιο και αντικαταστάθηκε από τον Κάτσε στο 31'.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση, με τον ΠΑΟΚ που ήταν πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι στα πρώτα 45 λεπτά, να διατηρεί το προβάδισμα με 1-0.

ΜΠΗΚΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ Η ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Και κατάφερε να το πετύχει άμεσα, φέρνοντας το ματς στα ίσα στο 52΄, με γκολ του Λάζιτς. Ο Πιζέλι πάσαρε στον σκόρερ στα αριστερά της περιοχής και εκείνος "εκτέλεσε" τον Γλύκο με ωραίο διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ξάνθη είχε ανεβάσει την απόδοσή της στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου και πατούσε καλύτερα και μετά το γκολ της ισοφάρισης.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Ωστόσο, στο 63' ο ΠΑΟΚ απάντησε παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα με καταπληκτικό γκολ του Πρίγιοβιτς. Ο Σερβοελβετός επιθετικός είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή στο ματς στο 59' και τέσσερα λεπτά αργότερα πέτυχε ένα τρομερό γκολ.

Με πλάτη στην εστία λίγο έξω από την περιοχή έκανε άψογο κοντρόλ με το στήθος, στρώνοντας την μπάλα μπροστά του και αμέσως έπιασε ένα φοβερό διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο νεοαποκτηθείς σέντερ φορ του Δικεφάλου πέτυχε με εκπληκτικό τρόπο το 3ο του γκολ στην τέταρτη συμμετοχή του με την ασπρόμαυρη φανέλα (όλες ως αλλαγή).

ΜΕ ΔΕΚΑ Ο ΠΑΟΚ

Λίγα λεπτά μετά όμως ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας αποβολής του Πέντρο Ενρίκε. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, στο 70' , έκανε σκληρό τάκλιν στον Σιλά στη μεσαία γραμμή και σωστά τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τρία λεπτά αργότερα ο Ίβιτς έβαλε τον Κίτσιου στη θέση του Μπίσεσβαρ για να προφυλάξει την άμυνά του παίζοντας με αριθμητικό μειονέκτημα.

Η Ξάνθη που έπαιζε με παίκτη παραπάνω στο τελευταίο 20λεπτο πίεσε για να ισοφαρίσει κλείνοντας τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Δυσκολευόταν όμως να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Γλύκου.

Στο 87' ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να διευρύνει ακόμη περισσότερο το προβάδισμα πρόκρισης, με Πρίγιοβιτς και Μυστακίδη να μην μπορούν να πετύχουν το τρίτο γκολ. Ο Βασιλακάκης έκανε τραγικό λάθος μέσα στην περιοχή της Ξάνθης και ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε σε τετ-α-τετ απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, που απέκρουσε το πλασέ του, ενώ μετά την απόκρουση ο Μυστακίδης πήρε την μπάλα και γύρισε παράλληλα με την εστία από πλάγια θέση, μη μπορώντας να σκοράρει.

Η τελευταία καλή φάση της Ξάνθης ήταν στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γιουνές να παίρνει κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά τον Γλύκο να μπλοκάρει την μπάλα. Το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τους "ασπρόμαυρους" να παίρνουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.


Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Πρίγιοβιτς. Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα ο Σερβοελβετός επιθετικός πέτυχε ένα φανταστικό γκολ προσφέροντας το κορυφαίο στιγμιότυπο του ματς. Έκανε εκπληκτικό κοντρόλ με το στήθος στρώνοντας την μπάλα μπροστά του, γύρισε με μέτωπο προς την εστία και σούταρε αμέσως στα δίχτυα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Καραντώνης. Με πολλά λάθη η διαιτησία του Καραντώνη και πολύ κακή η παρουσία του πρώτου βοηθού Τάτση. Η πρώτη κίτρινη του Πέντρο Ενρίκε ήταν πολύ αυστηρή. Η δεύτερη βέβαια που έφερε την αποβολή του Βραζιλιάνου ήταν σωστή καθώς έκανε σκληρό τάκλιν στον Σιλά.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Πρίγιοβιτς. Μπήκε στο ματς στο 59΄ και στο 63΄ έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με ένα φοβερό γκολ. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Μυστακίδης σε όλο το 90λεπτο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αντίδραση της Ξάνθης στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Στρίμωξε τον ΠΑΟΚ και έδειξε ότι έχει και άλλες δυνατότητες πέρα από το να παίζει σφιχτά.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα που είχε το παιχνίδι και θα μπορούσαν να φέρουν και άλλους τραυματισμούς πέραν του Κάνιας.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ