ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1: Κέρδισε από... λάθος

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, σ' ένα κακό ματς και μ' ένα πέναλτι που έγινε έξω από την περιοχή.

Το ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, στο ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, είχε τα πάντα. Είχε τραυματισμό στο δεκάλεπτο (Τσιγκρίνσκι), είχε 20άλεπτη διακοπή λόγω πτώσης του ρεύματος, είχε πέναλτι που δόθηκε αλλά με ανατροπή έξω από την περιοχή και είχε και νίκη της ΑΕΚ με 1-0.

Γενικώς το ματς ήταν κακό. Πριν από την διακοπή και πολύ περισσότερο μετά την διακοπή. Γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι έδειξαν ελάχιστα πράγματα, κάτι που φανερώνουν οι συνολικά εννέα τελικές προσπάθειες και των δυο μαζί. Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ από το πέναλτι, παρουσιάστηκε πιο δεμένη στην άμυνα και λίγο πιο δραστήρια στην επίθεση λόγω Μπογέ και Αλμπάνη, την ίδια στιγμή που ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, ούτε όταν η Ένωση έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πόνσε. Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. ΤΡΙΑΔΑ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ, ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Ο ΚΑΝΑΝΤΙ

Στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να πάρει το ρίσκο μόνο με την "επιστράτευση" του Σιμόες για την βασική ενδεκάδα, μετά από 74 μέρες αγωνιστικής απραξίας. Ως προς τον σχηματισμό πήγε περίπου στα… σίγουρα. Υπό την έννοια πως ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να διατηρήσει το 3-5-2, το οποίο έπαιζε σ’ όλα τα τελευταία ματς η ΑΕΚ. Και άλλαξε απλώς την διάταξη στη μεσαία γραμμή, καθώς έπαιξε με δυο αμυντικά χαφ, τον Άλεφ και τον Σιμόες και τον Λιβάγια μπροστά τους σε ρόλο ελεύθερο.

Ενώ ο Μπογέ ήταν δίπλα στον Πόνσε στην επίθεση. Από την άλλη μεριά, ο Κάναντι προφανώς περίμενε αυτή την επιλογή σχηματισμού από τον Χιμένεθ. Και επέλεξε και αυτός σύστημα με τριάδα στην άμυνα. Μόνο που έκανε και εκπλήξεις. Άφησε στον πάγκο τον Κουλούρη, αλλά και τον Μάντσον και πειραματίστηκε δίνοντας στον Μπρούνο ολόκληρη την αριστερή πλευρά.

2. ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ

Για διαφορετικούς λόγους, οι σχηματισμοί των δυο ομάδων, δεν βοήθησαν σε καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι, με τις αλλαγές που έκανε ο Κάναντι, είχαν δυσκολίες να βρουν αγωνιστικό ρυθμό. Ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα έλλειμμα δημιουργίας στη μεσαία γραμμή, με τον Λιβάγια να δυσκολεύεται να περάσει την μπάλα στην επίθεση. Εξ ου και σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, υπήρχαν μόνο δυο αξιοσημείωτες φάσεις.

Στο 28ολεπτό, μετά από κόρνερ, ο Καρασαλίδης δοκίμασε να κάνει ένα πέρασμα μέσα στην περιοχή, η μπάλα κτύπησε πρώτα στο στήθος και μετά στο χέρι του Χουλτ. Οι παίκτες του Ατρόμητου ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο Σιδηρόπουλος πιθανότατα έκρινε πως ήταν ακούσιο και με τον αγκώνα κολλημένο στο σώμα. Και στο 32λεπτό, η ΑΕΚ έβγαλε την μοναδική καλή επιθετική της συνεργασία, η μπάλα κατέληξε στον Μπογέ. Ο Αργεντινός έκανε κίνηση, σούταρε, αλλά αστόχησε.

3. ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ "ΤΥΦΛΟ" ΛΑΘΟΣ

Το δεύτερο ημίχρονο στο Περιστέρι σπουδαίο ποδόσφαιρο και θέαμα δεν είχε. Είχε όμως στοιχεία που το έκαναν… ρόντεο. Το πρώτο ήταν πως περίπου ένα τέταρτο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έπεσαν τα… φώτα στο γήπεδο. Και φυσικά σε ημίφως ήταν αδύνατον να διεξαχθεί το ματς. Το διέκοψε ο Σιδηρόπουλος και αυτή η διακοπή κράτησε για περίπου 20 λεπτά. Και λίγα λεπτά μετά την επανέναρξη του ματς, ήρθε το δεύτερο και ακόμα ισχυρότερο στοιχείο για το… ροντέο.

Στο 84λεπτό, ο Λιβάγια πέρασε κάθετη στον Αλμπάνη. Εκείνος… "εφόρμησε" και ανατράπηκε από τον Καρασαλίδη στα όρια της μεγάλης περιοχής. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, χωρίς να τον βοηθήσει ο επόπτης Κωσταράς, έδωσε πέναλτι. Όμως τα ριπλέι δεν δικαιώνουν ούτε διαιτητή, ούτε επόπτη, καθώς το μαρκάρισμα ήταν λίγα εκατοστά έξω από την περιοχή. Εξαιρετικά δύσκολη φάση μεν, αλλά εκτός περιοχής. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Πόνσε και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ.

4. ΑΠΟΒΟΛΗ, ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΛΑΘΗ

Δεν πέρασαν ούτε τρια λεπτά από το εύστοχο πέναλτι, ο Πόνσε βρέθηκε εκτός παιχνιδιού. Ο Αργεντινός προσπάθησε να διεκδικήσει μπάλα στον αέρα, έβαλε τον αγκώνα του και τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες, αλλά ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί.

Παρόλο που ο Κάναντι είχε βάλει στο γήπεδο και Κουλούρη και Ενσικουλού και Μάνσον, στα περίπου 20 λεπτά που οι γηπεδούχοι έπαιξαν με ποδοσφαιριστή παραπάνω, δεν βρήκαν τρόπο ούτε να διασπάσουν την άμυνα της ΑΕΚ, ούτε να απειλήσουν. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν συνοχή και συνέπεια στην αμυντική λειτουργία. Από την άλλη μεριά ο Ατρόμητος ήταν νευρικός, έκανε λάθη και στο διάστημα μέχρι και το φινάλε, δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία για γκολ. Και έτσι η ΑΕΚ έφυγε με τη νίκη από το Περιστέρι.

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης

ΑEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (9' λ. τρ. Τσόσιτς), Χουλτ, Αλέφ, Σιμόες, Λιβάγια (90' Λιβάγια), Γκάλο, Μπογέ (81' Αλμπάνης), Πόνσε.

Α ΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Μπρούνο, Κορτ (90' Μάντσον), Μπουσουλάτζιτς, Μανούσος, Ουάρντα, Κωτσόπουλος (79' Κουλούρης) .

Γκολ: 86' Πόνσε

Κάρτες: 9' Μπακάκης, 33' Πόνσε, Μπουζουλατζιτς, 86' Καρασαλίδης,

Κόκκινη κάρτα: 89' Πόνσε

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ