ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης Αβάτου - Ολυμπιακός 1-2: Με τα πιτσιρίκια το 3Χ3 οι Πειραιώτες

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο της Ξάνθης που παίζει ο Άρης Αβάτου, ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-2 και έκανε το 3Χ3 στη φάση των ομίλων. Οι Βρουσάι και Ανδρούτσος πέτυχαν τα τέρματα των Πειραιωτών, μείωσε ο Σαριγιαννίδης.

Παρά το εκτεταμένο rotation, το γεγονός ότι παρατάχθηκε μια ενδεκάδα που δεν θα ξαναπαίξει ποτέ μαζί και χρησιμοποιήθηκαν πολλά πιτσιρίκια από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη Αβάτου με 1-2 στο "χωράφι" της Ξάνθης και ολοκλήρωσε με το απόλυτο τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναφέρεται ως χωράφι το γήπεδο, διότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν κάκιστος, δεν μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να παιχτεί μπάλα αξιώσεων, εντούτοις οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, σημειώνοντας μάλιστα δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τους Βρουσάι (11') και Ανδρούτσο (39'), ενώ μείωσαν οι γηπεδούχοι με τον Σαριγιαννίδη (44').

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Οι παίκτες του Μαρτίνς επιστράτευσαν δύναμη και πάθος για να μπορέσουν να επιβάλουν το ρυθμό τους και μόλις στο 6' απείλησαν με τον Μάνο, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Άρη Αβάτου. Κάτι που δεν κατάφερε στο 11ο λεπτό, όταν ο Βρουσάι έπιασε δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 0-1. Ο Ολυμπιακός είχε πετύχει το ζητούμενο, δηλαδή να πάρει κεφάλι στο σκορ από νωρίς.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν το ίδιο δυνατά και έχασαν ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα. Ο Μάνος και ο Πάρντο πρωταγωνίστησαν σε καλές στιγμές του Ολυμπιακού, ο οποίος έψαξε ένα ακόμη γκολ και εντέλει δικαιώθηκε στο 39'. Σε αντεπίθεση που έβγαλαν οι "ερυθρόλευκοι" και σε φάση διαρκείας στην άμυνα του Άρη Αβάτου, η μπάλα έφτασε στον Ανδρούτσο και εκείνος με σουτ νίκησε τον Αμουτζάκη και έκανε το 0-2.

Δεν ήταν όμως το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου, καθώς ένα λεπτό πριν τα 45' ήρθε η μείωση του σκορ. Έπειτα από ωραία σέντρα που βγήκε από τα δεξιά, αδράνεια της άμυνας και καθυστερημένης εξόδου του Χουτεσιώτη, ο Σαριγιαννίδης έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-2, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου μέρους και έμελλε να μείνει ως το φινάλε του αγώνα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν όπως το πρώτο, καθώς έγιναν πολύ λίγα πράγματα μπροστά στις δυο εστίες. Τα πόδια είχαν βαρύνει από τον κακό αγωνιστικό χώρο, υπήρχε καταπόνηση και ως εκ τούτου δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερες φάσεις. Ο Ολυμπιακός βέβαια είχε το προβάδισμα, επομένως δεν κυνηγούσε με τον ίδιο ζήλο ένα τρίτο τέρμα, ενώ ο Άρης Αβάτου δεν κατάφερε να απειλήσει με ισοφάριση.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην τρίτη νίκη του σε ισάριθμα ματς, συγκέντρωσε εννέα βαθμούς και βγήκε πρώτος στον όμιλό του, ενώ ο Άρης Αβάτου τελείωσε την πορεία του στο φετινό Κύπελλο, χωρίς να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, μένοντας τέταρτος χωρίς πόντο. Πάντως, στάθηκε αξιοπρεπώς στο ματς και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε απέναντι σε έναν πολύ πιο ισχυρό αντίπαλο.

Άρης Αβάτου: Αμουτζάκης, Κούτρας, Κουτσούμπας, Παπαδιώτης, Ψεμματάς, Μίλερ, Δόντσος, Σιχλοιμίρης (72' Μελισσόπουλος), Σαριγιαννίδης, Γκέκας (55' Κρασώνης) και Κοτόπουλος (46' Ζωσιμίδης).

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Μασούρας, Μιράντα, Νικολάου, Μαρτίνης, Ανδρούτσος, Ξενιτίδης (91' Πέιος), Πάρντο (90' Μαρίνος), Βρουσάι, Μάνος και Βοΐλης (84' Νεοφυτίδης).

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

Ολυμπιακός 9 (5-1)

Λεβαδειακός 3 (4-1)

Παναχαϊκή 3 (1-2)

Άρης Αβάτου 0 (1-7)

* Αύριο στις 19:30 αναμετρώνται Παναχαϊκή - Λεβαδειακός

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ