ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ 0-3

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ 0-3
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε πρόσωπο και κέρδισε 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Νατχο μοίραζε γκολ και ο 18χρονος Κουλούρης σημείωσε δύο, παίρνοντας σκυτάλη από τον Αθανασιάδη που άνοιξε το σκορ.

Μεταμορφωμένος, αν και και έπαιζε με ένα αντίπαλο που είχε πολλές ρεζέρβες στη σύνθεσή του, ο ΠΑΟΚ πέρασε "αέρας" από τη Ριζούπολη κερδίζοντας με 3-0 τον Απόλλωνα στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου.

Ο "Δικέφαλος" έχοντας τον Νάτχο σε ρόλο χαφ μπροστά από τα στόπερ να κάνει όλο το παιχνίδι του και τους Κλάους, Κουλούρη εκτελεστές, επιβλήθηκε πλήρως των γηπεδούχων και πλέον σκέφτεται τους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς είχε ταχύτητα, και λόγω της παρουσίας παικτών όπως ο Χούσεν, καλή κυκλοφορία μπάλας και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες.

Έκανε ντεμπούτο ο Ινσαουράλδε, αλλά του έκλεψε τη... δόξα, ο Ευθύμης Κουλούρης, που στο δικό του ντεμπούτο (για ένα ημίχρονο μάλιστα) πέτυχε δύο γκολ. Ο 18χρονος φορ είναι πρώτος σκόρερ της Κ20 και δημιούργησε πολλές προσδοκίες για το μέλλον.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσιος (Πρέβεζας)

Βοηθοί: Γεώργιος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Νεκτάριος Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσεζ): Γκόμεζ, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Χατζηζήσης, Κόρμπος (68' Δημογιάννης), Έγκον, Γκουέλα, Τσιλιγκίρης (69' Σελμανάι), Κουκ, Μπάρκογλου (68' Φαρινόλα).

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Μαντούρο (68' Τζαβέλλας), Σπυρόπουλος, Κάτσε, Νάτχο, Ολίσε, Λούκας, Χούσεν (71' Στοχ), Αθανασιάδης (46' Κουλούρης).

Κίτρινες κάρτες: Κάτσε (31', ΠΑΟΚ), Σπυρόπουλος (39', ΠΑΟΚ)

Γκολ: Αθανασιάδης (42', ΠΑΟΚ), Κουλούρης (54', 90', ΠΑΟΚ)

Ανασκόπηση αγώνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ινσαουράλδε για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας και παρτενέρ του τον Μαντούρο, ενώ στην επίθεση πήραν θέση ο Χούσεν μαζί με τον Αθανασιάδη. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου και έπρεπε να φτάσουμε στο 11ο λεπτό για να ανέβει λίγο η... αδρεναλίνη με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουκ που έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ "απάντησε" με ένα άστοχο σουτ του Χούσεν στο 13', ενώ στο 20' ο "Δικέφαλος" έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Αθανασιάδης έστρωσε στον επερχόμενο Λούκας, αλλά το συρτό σουτ του Ισπανού έφυγε μόλις άουτ.

Στο 25' ήταν σειρά του Νάτχο να δοκιμάσει το πόδι του έξω από την περιοχή, όμως, το σουτ του Ισραηλινού κατέληξε στην αγκαλιά του Γκόμεζ. Ο ορεξάτος Χούσεν στο 27' βγήκε μόνος από πλάγια, σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Στο 32' ο Κλάους χαράμισε κλασική ευκαιρία, όταν έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, προσποιήθηκε, όμως, δεν σημάδεψε σωστά. Ο Κουκ έβαλε δύσκολα στον Γλύκο με μακρινό σουτ στο 33', ενώ στο 34' ο Παπαζαχαρίας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Κλάους και 0-1

Ο Ολίσε στο 37' σούταρε από μακρινή απόσταση, αναγκάζοντας τον Γκόμεζ να πέσει στην γωνία του και να αποκρούσει. Και ο Κάτσε στο 41' δοκίμασε το πόδι του, αλλά χωρίς τύχη, ενώ στο 42' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ.

Ο Αθανασιάδης με το πείσμα του κέρδισε την μπάλα έξω από την περιοχή, προχώρησε, την κατάλληλη στιγμή σούταρε και νίκησε τον Γκόμεζ. Ενα σουτ του Χούσεν από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έφυγε ψηλά άουτ ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Στέφενς έδωσε το βάπτισμα του πυρός στον νεαρό Ευθύμη Κουλούρη, τον οποίο πέρασε στο ματς στην θέση του Αθανασιάδη. Ο Κίτσιου στο 47' μετά από συνεργασία με τον Λούκας βρέθηκε απέναντι από τον Γκόμεζ, αλλά δεν πλάσαρε έγκαιρα και χαράμισε την ευκαιρία.

Στο 52' ο Νάτχο έβγαλε με κάθετη πάσα τον Χούσεν τετ α τετ με τον Γκόμεζ, όμως, η λόμπα του Ολλανδού επιθετικού ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα να προλάβουν και να απομακρύνουν πάνω στην γραμμή οι αμυντικοί του Απόλλωνα.

Ντεμπούτο με δύο γκολ για τον Κουλούρη

Ο Ευθύμης Κουλούρης δεν χρειάστηκε παρά μόνο εννιά λεπτά στον αγωνιστικό χώρο για να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Ο Νάτχο τροφοδότησε τον νεαρό φορ, ο οποίος απέναντι από τον Γκόμεζ δεν συγχώρεσε, στέλνοντας με δυνατό σουτ την μπάλα να αναπαυτεί στα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 66' ήρθε υποδειγματική συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Χούσεν, ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Γκόμεζ ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε. Ο ρυθμός του αγώνα στα τελευταία λεπτά έπεσε αισθητά, αφού η πρόκριση είχε κριθεί και οι παίκτες των δύο ομάδων απλώς περίμεναν να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Το ματς έκλεισε με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Κουλούρη.

Στο 90' ο Νάτχο πέρασε ακόμη μία κάθετη πάσα, σε πρώτο χρόνο ο Στοχ δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκόμεζ, αλλά ο επερχόμενος Λούκας έστρωσε στον Κουλούρη, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-0.

MVP

Ο Νάτχο του οποίου κάθετη πάσα... μύριζε γκολ. Και τα δύο τέρματα του Κουλούρη, άλλωστε, είχαν την σφραγίδα του Ισραηλινού μέσου

Απογοήτευση

Ο Γκόμεζ, ο οποίος δέχτηκε τα δύο πρώτα γκολ στην κλειστή του γωνία και γενικώς έδειχνε πολύ βαρύς στις αντιδράσεις του

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ