ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Απόλλων Σμύρνης - Λεβαδειακός 1-1

Απόλλων Σμύρνης - Λεβαδειακός 1-1
INTIME SPORTS

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν οι Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου, μένοντας στο 1-1 στη Ριζούπολη. Τρία πέναλτι και μια αποβολή στο ματς.

Νικητής δεν υπήρξε στη Ριζούπολη στον αγώνα του Απόλλωνα με τον Λεβαδειακό, αλλά το τελικό 1-1 δεν πρέπει να... στεναχώρησε ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους, που έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι ήταν "γεμάτο" κυρίως στο πρώτο μέρος, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και πλέον τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, όπου το εκτός έδρας γκολ της ομάδας του Σάββα Παντελίδη δίνει το "πάνω χέρι" στο Λεβαδειακό, χωρίς αυτό να σημαίνει πάντως ότι ο Απόλλων δεν έχει τις ελπίδες του.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Καραδέμητρου στο 12', ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο ο Μιλιάζες οκτώ λεπτά μετά, ενώ στο 55' ο Απόλλων έχασε πέναλτι με τον Βάντερσον.

Με λάθη η διαιτησία, καθώς χαρίστηκε η δεύτερη κίτρινη στον Σκέμπη (39'), ενώ πριν το δεύτερο πέναλτι της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" υπάρχει επιθετικό φάουλ του Βάντερσον για αγκωνιά στον Μιλοσάβλιεβ. Με δέκα τελείωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι, καθώς αποβλήθηκε στο 88' ο Άρσιτς.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας

Βοηθοί: Δημήτριος Ζυγούρης, Χρήστος Μαγιάνης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βοσνιάδης): Πίτκας, Χατζηζήσης, Λίτσης, Γεωργίου (82' Κύργιας), Κοτσώνης, Χατζής, Σέτι (46' Ψιάνος), Βάντερσον, Άρσιτς, Καραδέμητρος (70' Βασιλαντωνόπουλος), Κυβελίδης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Σκέμπης, Μιλιάζες, Μάγκας, Πίντερ (46' Τομάς), Σάντσες, Γκόμες, Μιλοσάβλιεφ (68' Βούκσεβιτς), Ορτέγκα, Μπουσταμάντε (58' Μάντζιος), Σοτέλο.

Γκολ: 12 (πεν.) Καραδέμητρος / 20 (πεν.) Μιλιάζες

Κάρτες: 21' Σκέμπης, 45΄Πίντερ, 53' Άρσιτς, 54' Μιλιάζες, 57' Μπουσταμάντε, 63' Μιλοσάβλιεβ, 67' Σάντσες, 70' Χατζησήσης / Κόκκινη: 88' Άρσιτς

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Πιο ζωηρά μπήκε στον αγώνα ο Απόλλων, ο οποίος είχε την πρώτη... επίσκεψη στο 6' με τον Χατζή, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο. Μετά την πρώτη "προειδοποίηση", ήρθε έξι λεπτά μετά το πέναλτι του Μάγκα πάνω στον Βάντερσον στο ύψος της περιοχής και ο Καραδέμητρος από την άσπρη βούλα έβαλε μπροστά στο σκορ την "Ελαφρά Ταξιαρχία".

Και αφού ο σκόρερ του πρώτου γκολ δεν κατάφερε να νικήσει τον Στρατηλάτη λίγο μετά σε ασίστ του Βάντερσον (15'), ήρθε το πέναλτι για το Λεβαδειακό σε χέρι του Κοτσώνη. Ο Μιλιάζες ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι και έκανε το 1-1 για τους Βοιωτούς. Όλα πλέον ξεκινούσαν από την αρχή.

Οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν, έψαξαν το δεύτερο γκολ, είχαν δυο καλές στιγμές με τους Χατζή (22') και Καραδέμητρο (35'), ενώ ο Λεβαδειακός που είχε την κατοχή της μπάλας (59% στο πρώτο μέρος) δεν είχε κάποια καλή στιγμή. Μάλιστα, θα μπορούσε να παίζει και με παίκτη λιγότερο, αν ο διαιτητής έδειχνε δεύτερη κίτρινη στον Σκέμπη για χέρι (39').

Ο Απόλλων είχε την ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα από τα 11 μέτρα, όταν ο διαιτητής υπέδειξε σωστά την παράβαση στον Βάντερσον από τον Μιλιάζες, αν και προηγουμένως θα έπρεπε να του έχει σφυρίξει επιθετικό φάουλ πάνω στον Μιλοσάβλιεβ. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τον άγραφο νόμο που λέει πως όποιος κερδίσει πέναλτι και το εκτελεί, συνήθως το χάνει, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο επικρατούσε η σκέψη των δυο ομάδων για φύλαξη των μετόπισθεν. Θέληση υπήρχε, αλλά οι φάσεις γίνονταν με το... σταγονόμετρο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί η κραυγαλέα ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ είτε μια είτε από την άλλη πλευρά. Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιάρα και πλέον τα πάντα θα κριθούν στη Λιβαδειά, με τους Βοιωτούς να έχουν ελαφρύ προβάδισμα και τον Απόλλωνα να πρέπει πάση θυσία να σκοράρει στη ρεβάνς.

Η φάση του αγώνα

Το χαμένο πέναλτι του Βάντερσον στο 55'. Το κέρδισε ο ίδιος, έχοντας όμως κάνει επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Αν εκεί γινόταν το 2-1 για τον Απόλλωνα, θα ήταν πιθανότατα διαφορετική η εξέλιξη του ματς.

Ο διαιτητής

Ο Δημήτρης Στυλιάρας έκανε λάθη στο ματς. Κατ' αρχάς, δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σκέμπη για χέρι στο 39', ενώ πριν το πέναλτι που κερδίζει ο Βάντερσον, έχει κάνει αγκωνιά στον Μιλοσάβλιεβ και θα έπρεπε να έχει δοθεί επιθετικό φάουλ. Από 'κει και πέρα, σφύριζε πολύ στο ματς, σωστές οι περισσότερες κάρτες που έδειξε, καλώς απέβαλε τον Άρσιτς στο 88'.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Βάντερσον είχε πολύ καλή εικόνα στο ματς, αν και μπορεί να χαρακτηριστεί μοιραίος για το χαμένο πέναλτι. Εντούτοις, πήρε και τα δυο πέναλτι του Απόλλωνα, ήταν δραστήριος, "πονοκεφάλιασε" την άμυνα του Λεβαδειακού και έδειξε πως είναι παίκτης-βαρόμετρο για την '"Ελαφρά Ταξιαρχία".

Μας άρεσε

Ο Απόλλων ήταν ανταγωνιστικός κόντρα σε μια ομάδα της Super League και δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα πως παίζει σε χαμηλότερη κατηγορία. Έδειξε "σφυγμό", πάλεψε το ματς και θα μπορούσε να έχει νικήσει και να έχει το "πάνω χέρι" για την πρόκριση.

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα στις εξέδρες ήταν απογοητευτική. Το πολύ 300-400 θεατές βρέθηκαν στη Ριζούπολη για να παρακολουθήσουν ένα τόσο κρίσιμο ματς Κυπέλλου, ενώ υπήρχαν και περίπου 40 οπαδοί του Λεβαδειακού που έβριζαν και την διοίκηση της ομάδας τους.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ