ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Απόλλων Λάρισας - Ξάνθη 2-1: Χαστούκι στο Κύπελλο για τους Ακρίτες

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Απόλλων Λάρισας επικράτησε 2-1 της Ξάνθης με ανατροπή και έβαλε φωτιά στον αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων στα Πηγάδια με φόντο τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας (VIDEOS).

Η Ξάνθη εντυπωσιάζει στη φετινή Super League ούσα στην 4η θέση της βαθμολογίας μετά από 8 αγωνιστικές, πίσω μόνο από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, ωστόσο το απόγευμα της Τρίτης έπεσε στο καναβάτσο από ομάδα της Super League 2 για το Κύπελλο Ελλάδας.

Υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε τα αγωνιστικά και ψυχολογικά αποθέματα για να φέρει τούμπα την κατάσταση και να πάρει μία σπουδαία νίκη με 2-1, που του επιτρέπει να ελπίζει ενόψει της ρεβάνς του Δεκεμβρίου για πρόκριση στους "16" του θεσμού.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Απόλλων Λάρισας έδειξε από την αρχή τα δόντια του καθώς με σωστό στήσιμο και οργάνωση στον αγωνιστικό χώρο δεν επέτρεπε στους παίκτες της Ξάνθης να βρουν χώρους προς την εστία του Γκέκα, ενώ ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς.

Αυτή καταγράφηκε στο 31', με τη μπάλα να στρώνεται στον Μπαστακό, μετά από σουτ του Σάντος και κόντρα της μπάλας, αλλά να μην καταφέρνει εκείνος να βγει νικητής στο τετ α τετ με τον κίπερ της Ξάνθης, Γκονσάλβες, ο οποίος απομάκρυνε με τα πόδια.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Ακρίτες κατάφεραν να στείλουν πρώτοι τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων: ο Ντουρίσκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Λισγάρας με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ την Ξάνθη (0-1).

Η αρχή του δευτέρου μέρους βρήκε τους φιλοξενούμενους να αγγίζουν το δεύτερο γκολ αλλά είδαν τον κίπερ του Απόλλωνα Λάρισας, Γκέκα, να σταματάει σε τετ α τετ τον Μπαριέντος στο 47', για να έρθει τρία λεπτά αργότερα η ισοφάριση, όταν ο Ναζίμ έγραψε το 1-1 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σάντος.

Στη συνέχεια, το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά αφού χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με την Ξάνθη να έχει πάντως τις δύο μεγαλύτερες φάσεις: πρώτα στο 62' όταν ο Τζουρίτσκοβιτς δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή εξ επαφής και κατόπιν στο 68', με το σουτ του Μουλέν να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο 71' ο Απόλλωνας Λάρισας απείλησε με το συρτό σουτ του Σιφναίου (η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι) και η Ξάνθη απάντησε με δοκάρι στο 79', σε πλασέ του Γκαργκαλατζίδη, για να έρθει στο 83' η ολική ανατροπή από πλευράς γηπεδούχων.

Ο Σκούπρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σιφναίος έκανε το άλμα και δεν βρήκε τη μπάλα και ο Μπρέμπος με ωραίο πλασέ από το κέντρο της άμυνας των Ακριτών έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σάο Μπέντο, που ακινητοποιήθηκε στη γραμμή της εστίας του (2-1).

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους γηπεδούχους να κρατούν μία σπουδαία νίκη απέναντι σε ομάδα της Super League 1 και να διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου ενόψει του αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων στις 4 Δεκεμβρίου στα Πηγάδια.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Απόλλων Λάρισας (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Χατζής, Σκούπρα, Γκουστάβο, Μπαστιανός (64' Σιφναίος), Λίταινας (75' Νούσιος), Μπιμάι (64' Νύκταρης), Μπρέμπος, Καμπέρης, Κωστούλας, Ναζίμ

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Γκονσάλβες, Πολέτο (58' Εντουάρντο), Καμαρά, Ντε Λούκας, Σόσα, Ρενέλα, Λισγάρας, Μπαριέντος (73' Γκαργκαλατζίδης), Μουλίν, Ντουρίσκοβιτς, Ντίρεσταμ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΞΑΝΘΗ 2-1 (HIGHLIGHTS):

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ