ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟΧ Κισσαμικός - Παναθηναϊκός 1-2: Πρώτοι χωρίς να εντυπωσιάσουν οι πράσινοι

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε ένα αρκετά ανοιχτό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε επικράτησε με 2-1 του Κισσαμικού και κατέκτησε την πρώτη θέση του 3ου ομίλου. Οι Εμμανουηλίδης και Βέργος τα πράσινα γκολ ενώ ο Ρίσκι μείωσε για τους γηπεδούχους. (VIDEOS)

Ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε πέτυχε το στόχο του στα Χανιά ο οποίος ήταν να πάρει τη νίκη επί του Κισσαμικού με 2-1 και να τερματίσει στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου ενόψει της κλήρωσης της Παρασκευής (21/12).

Οι πράσινοι έφτασαν στη νίκη με τα πρώτα γκολ στο Κύπελλο από τους Εμμανουηλίδη και Βέργο (το παρθενικό του με τη φανέλα του τριφυλλιού) ενώ είχαν και αρκετές χαμένες ευκαιρίες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Εμμανουηλίδη στις αρχές της αναμέτρησης και τη χαμένη εκτέλεση πέναλτι από τον Βέργο στο δεύτερο ημίχρονο.

Από την άλλη ο Κισσαμικός που ισοφάρισε προσωρινά με τον Ρίσκι είχε τις ευκαιρίες τους και δικαιούται να φωνάζει για ένα γκολ που κακώς του ακυρώθηκε στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3' είχε δοκάρι. Μετά από ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά και σέντρα του Αποστολάκη ο Εμμανουηλίδης με προβολή στο δεύτερο δοκάρι είδε τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη.

Ότι δεν κατάφερε στο 3' όμως το πέτυχε στο 7' ο 18χρονος επιθετικός εκμεταλλευόμενος στο απόλυτο το λάθος του Δασκαλάκη. Ο γκολκίπερ του Κισσαμικού απομάκρυνε λανθασμένα με τον Εμμανουηλίδη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει εύστοχα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή στην αναμέτρηση με τον Κισσαμικό από την πλευρά του να απειλεί για πρώτη φορά στο 17' με τον Αποστολόπουλο. Οι πράσινοι απάντησαν με σπουδαία ευκαιρία στο 22' με τον Βέργο μέσα στην περιοχή να μην μπορεί να τελειώσει σωστά τη φάση με το πλασέ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής να φεύγει έξω. Άουτ έφυγε και η κεφαλιά του Εμμανουηλίδη στο 25'. Την ίδια κατάληξη είχε και η νέα συνεργασία των Εμμανουηλίδη-Βέργου στο 33' με τον πρώτο να επιχειρεί τη σέντρα και τον διεθνή φορ να πιάνει την κεφαλιά ψαράκι στέλνοντας τη μπάλα έξω.

Από την πλευρά του ο Κισσαμικός απάντησε στο 36' αλλά ο Διούδης μπλόκαρε την εκτέλεση φάουλ του Αποστολόπουλου. Στο 38' οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ με τον Ρίσκι αλλά το πλασέ που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με ακόμη μια καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Ήταν το 40' όταν ο Εμμανουηλίδης έφερε ωραία τη μπάλα μπροστά του με το κοντρόλ από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, αλλά αντί να πλασάρει έκοψε δεξιά στον Βέργο που ήταν ένα βήμα πιο πίσω.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΑΜΕΣΑ Ο ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια ακόμα ευκαιρία του τριφυλλιού όταν στο 50' ο Αποστολάκης γύρισε τη μπάλα παράλληλα από τα δεξιά με τον Χατζηθεοδωρίδη να σουτάρει και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω.

Στο επόμενο λεπτό ο Κισσαμικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Διαμαντόπουλο να ακυρώνει λανθασμένα το γκολ. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Αποστολόπουλος κυνήγησε τη μπάλα με τον Χατζηθεοδωρίδη να κάνει την προβολή και να στέλνει τη μπάλα στον μηρό του Αποστολόπουλο και από εκεί αυτή πήγε στον Ρίσκι ο οποίος σκόραρε αλλά ο διαιτητής έδωσε φάουλ δείχνοντας πως ο επιθετικός του Κισσαμικού είχε κάνει χέρι.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Κισσαμικός μετά από φάση διαρκείας στα πράσινα καρέ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Σε γύρισμα από τα αριστερά αρχικά ο Ρίσκι έκανε το πλασέ αλλά σε πρώτο χρόνο ο Διούδης απομάκρυνε. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και εν συνεχεία ο Αποστολόπουλος σούταρε με τον Ρίσκι και πάλι με τακουνάκι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΕΧΑΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΒΕΡΓΟΣ

Στο 57' της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι όταν ο Βέργος μέσα στην περιοχή έκανε το γύρισμα με τη μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Σισέ. Ο Κάτσε πήγε να πάρει τη μπάλα για να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών αλλά ο Δώνης από τον πάγκο είπε να το βαρέσει ο Βέργος για να πάρει... ψυχολογία. Ο διεθνής φορ με την Ελπίδων έστειλε τη μπάλα όμως στο κέντρο της εστίας και ο Δασκαλάκης απομάκρυνε με το πόδι.

Δυο λεπτά αργότερα ο Δώνης έριξε στο ματς τους Μπουζούκη και Καμπετσή αντί των Κάτσε και Αποστολάκη και άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-3.

Το τριφύλλι άλλωστε έπρεπε να ψάξει το γκολ για να πάρει την πρώτη θέση. Ο Στάικος απείλησε στο 65' με τον Δασκαλάκη να διώχνει σε κόρνερ ενώ στο επόμενο λεπτό ο Καμπετσής από τα αριστερά επιχείρησε τη σέντρα σουτ με τη μπάλα να χτυπάει στον Σισέ και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 74' ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Εμμανουηλίδη που ήταν ο καλύτερος έως τότε του τριφυλλιού να δίνει τη θέση του στον Χατζηγιοβάνη.

ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΕΡΓΟΥ

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός βρήκε το δεύτερο γκολ που έψαχνε. Ο Μπουζούκης έκανε τη μπαλιά προς τους Καμπετσή, Παντελάκη με τον δεύτερο να κάνει το κοντρόλ και το γυριστό από το ύψος του πέναλτι και τον Δασκαλάκη να διώχνει με το ένα χέρι αλλά ήρθε από κοντά ο Βέργος ώστε να πλασάρει σε κενή εστία και να κάνει το 2-1 για τους πράσινους.

Ο Κισσαμικός δεν τα παράτησε και απάντησε, άλλωστε έψαχνε μόνο ένα γκολ, για να τερματίσει στην πρώτη θέση. Στο 78' ο Αρναρέλης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε το πλασέ με τον Διούδη σωτήρια να διώχνει σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Αρναρέλης βρέθηκε σε θέση βολής από τα δεξιά αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω από το δοκάρι του Διούδη στην τελευταία στιγμή της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Γκολ: 54' Ρίσκι/7' Εμμανουηλίδης, 75' Βέργος

Κίτρινες: 11' Πούγγουρας

Κόκκινες: -

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (ΑΛΕΚΟΣ ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ): Δασκαλάκης, Σάλιακας (79' Τόλι), Φαζός, Τεγούσης (55' Σεληνιωτάκης), Σισέ, Καραγιάννης (70' Αρναρέλης), Βρεττός, Αποστολόπουλος, Ρίσκι, Γκίνι, Καραγεώργης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ): Διούδης, Πούγγουρας, Παντελάκης, Οικονόμου, Αποστολάκης (59' Μπουζουήκης), Χατζηθεοδωρίδης, Κάτσε (59' Καμπετσής), Τζανδάρης, Στάικος, Εμμανουηλίδης (74' Χατζηγιοβάνης), Βέργος.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναθηναϊκός 7
Κισσαμικός 4
Παναιτωλικός 2
Ιεράπετρα 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ