ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΟ Χανίων - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

ΑΟ Χανίων - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήρε δίκαια την εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί των Χανίων με την οποία έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση.

Προβάδισμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου απέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Α.Ο. Χανίων μετά τον πρώτο αγώνα για την τρίτη φάση του Κυπέλλου. Η ομάδα των Ιωαννίνων επικράτησε με 2-1 στο γήπεδο των Περιβολίων και ετοιμάζεται ουσιαστικά για τον επόμενο γύρο.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους με τους φιλοξενούμενους να έχουν καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Το ματς:

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εκείνος που από την αρχή του αγώνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κρατούσε την μπάλα στα πόδια του και έψαχνε διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Ο πρώτη απειλή ήρθε μόλις στο 6' με τον Ακόστα να αστοχεί από μακριά. Δέκα λεπτά αργότερα ο Σαπαλίδης βρέθηκε απέναντι από τον Σικαλιά αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. Ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία και στο 23΄όταν αστόχησε και πάλι από καλή θέση.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες έφτασαν στο μισάωρο με τα Χανιά να μην έχουν απειλήσει ουσιαστικά την εστία του ΠΑΣ.

Η πίεση έφερε το γκολ

Από το 30 και μετά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να αυξάνουν την πίεσή του και να προσπαθούν να γίνουν ακόμα πιο επιθετικοί.

Αυτή η υπεροχή τους έφερε τις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες. Στο 33' Ο Σαπαλίδης ήταν άτυχος αφού η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κρητικός έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως προ κενής εστίας δεν μπορούσε να αστοχήσει και μετά από ασίστ του Ναδάλες έβαλε τον ΠΑΣ μπροστά στο σκορ. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Επιβράβευση με δεύτερο γκολ

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος και συνέχιζε να δημιουργεί ευκαιρίες.

Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν συνέχεια απέναντί τους τον Σικαλιά ο οποίος πραγματοποίησε ορισμένες καλές επεμβάσεις. Αυτό συνέβη τόσο στο σουτ του Αυγενικού στο 55' όσο και σε εκείνο του Γιάκου ένα λεπτό αργότερα.

Ο τερματοφύλακας των Χανίων δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στη φάση του 69'. Αρχικά η κεφαλιά του Γιάκου σταμάτησε στο δοκάρι με τον Ακόστα σε άδεια εστία να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

Χαλάρωση και μείωση από τα Χανιά

Με το σκορ πια στο 2-0 οι παίκτες του ΠΑΣ έδειξαν να χαλαρώνουν και ο ρυθμός της πίεσης τους έπεσε.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά για να απειλήσουν την εστία του Σωτηρίου. Η πρώτη τους καλή στιγμή ήρθε στο 76' με τον Μαρτσάκη να εκτελεί εξαιρετικά το φάουλ και τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 89΄δεν κατάφερε όμως να κάνει το ίδιο. Ο Σούκιας από το ύψος της περιοχής έπιασε το γυριστό και παρά την προσπάθεια του Σωτηρίου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΣ.

Τα Χανιά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο στα λίγα λεπτά που απέμενε και έτσι ο ΠΑΣ έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

ΑΟ Χανίων - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Σκόρερ: 89' Σιουκιάς / 37' Κρητικός, 69' Ακόστα

Κίτρινες: -

ΑΟ Χανίων (Στεφανίδης): Σικαλιάς, Γανωτής, Εσόνο, Ανδρέου, Γκότοβο (46' Κοντέων), Σιλιγαρδάκης, Γκούμας, Οικονομόπουλος (35' Πάγκαλος), Μαρτσάκης, Καραγιάννης (58' Σουκιάς), Ευαγγέλου

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Σωτηρίου, Στρούνα, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες, Αυγενικού, Ηλιάδης, Γιάκος, Ακόστα (73' Μανιάς), Κρητικός (65' Τσουκαλάς), Σαπαλίδης (80' Ντάσιος)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ