ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανώτερος ο ΟΦΗ, 1-0 τον Πλατανιά

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΦΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Χαντί, ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος από τον Πλατανιά και νίκησε 1-0 στο "Γεντί Κουλέ", στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για αυτή τη σεζόν. Η ομάδα του Ηρακλείου είναι 1η στον 1ο όμιλο του Κυπέλλου και έβαλε βάσεις πρόκρισης.

Με νίκη ξεκίνησε τη σεζόν ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Ηρακλείου τέθηκε αντιμέτωπη με τον Πλατανιά στο Γεντί Κουλέ και επικράτησε 1-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο του Κυπέλλου. Για την 1η αγωνιστική ήταν ο αγώνας με τον Ηρακλή που δεν έγινε ποτέ (ο Γηραιός δεν συμμετέχει στο κύπελλο) και οι Ηρακλειώτες είχαν πάρει τρίποντο στα χαρτιά. Το γκολ κόντρα στους Χανιώτες σημείωσε στο 9' ο Άγγελος Χαντί.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από τον Πλατανιά, πέρα από το τέρμα του Χαντί είχαν κλασικές ευκαιρίες και για άλλο γκολ, άσχετα ότι δεν το βρήκαν. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Παράσχου προβλημάτισαν σε ένα ακόμη ματς και υπέστησαν την 4η διαδοχική τους ήττα σε πρωτάθλημα και κύπελλο). Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, βέβαια, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει και όλα θα κριθούν στο περιθώριο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής.

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες:

Ανώτερος ο ΟΦΗ, 1-0 τον Πλατανιά
Ανώτερος ο ΟΦΗ, 1-0 τον Πλατανιά

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον ΟΦΗ στον 6'. Ο Παπαστεριανός με ψηλοκρεμαστό σουτ πήγε να αιφνιδιάσει τον Κοκκαλά, που ήταν εκτός θέσης, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο λεπτά μετά οι Ηρακλειώτες άνοιξαν το σκορ. Ο Κοιλιάρας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Χαντί έκανε πλασέ από κοντά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου κυριάρχησε στο γήπεδο και στο 24' έχασε διπλή σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Ορτέγκα βγήκε στον κενό χώρο μετά απο έξοχη πάσα του Κουσκουνά, αλλά το σουτ του βρήκε στο δεξί δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Χαντί σούταρε, αλλά ο Κοκκαλάς έδιωξε αντυπωσιακά.

Ο ΟΦΗ έως το ημίωρο είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία και δεν έχει απειληθεί καθόλου απο τον Πλατανιά, ενώ έχει ένα γκολ και ένα δοκάρι. Οι Χανιώτες, λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, έχασε τη μοναδική του ευκαιρία στο 45λεπτο, αλλά ήταν μοναδική. Ο Παπανικολάου βρέθηκε απέναντι στον Στρέζο, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ζιαμπάρη, όμως ο κίπερ του ΟΦΗ έδιωξε με το ένα πόδι και κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Ανώτερος ο ΟΦΗ, 1-0 τον Πλατανιά

(τα στατιστικά του α' μέρους)

Βλέποντας την κακή εικόνα της ομάδας του ο Γιώργος Παράσχος, προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη του β' μέρους. Έριξε στο ματς τον Κρος και τον Κοροβέση, αντί των Καρυπίδη και Ζίκο. Λίγα πράγματα όμως και πάλι για τους Χανιώτες, που δεν μπορούσαν να δείξουν ότι τους χωρίζει μια κατηγορία με τον ΟΦΗ. Τα λεπτά κυλούσαν με τους γηπεδούχους να έχουν την κυκλοφορία της μπάλας, να κρατούν εύκολα το μηδέν και να απειλούν για πρώτη φορά στο δεύτερο μισό στο 66'. Ο Κομεσίδης έβγαλε σέντρα από τη δεξιά πλευρά, ο Κουσκουνάς έπιασε την κεφαλιά, όχι όπως το ήθελε και ο Κοκκαλάς μπλόκαρε. Στο 68' το σουτ του Μάρτος πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΦΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Από στατική φάση απείλησε ο Πλατανιάς την εστία του Στρέζου. Την καλοτραβηγμένη εκτέλεση φάουλ του Μπούντνικ "έβγαλε" ο γκολκίπερ του ΟΦΗ, διατηρώντας το 1-0. Ο χρόνος κυλούσε, ο ρυθμός όμως έπεφτε ολοένα και περισσότερο. Μέτριο παιχνίδι, τόσο πολύ που και οι εκδηλωτικοί φίλοι του ΟΦΗ δεν μπήκαν στη... διαδικασία να φωνάξουν για την αγαπημένη τους ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι από το 75' και μετά πήραν την κατοχή της μπάλας, μήπως και μπορέσουν μέσω της κυκλοφορίας της να διασπάσουν την άμυνα των "μελανόλευκων". Υπήρξε, ωστόσο, πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού. Ο Παπανικολάου με την είσοδο του Γκζέλτσακ μετατοπίστηκε δεξιά και κλήθηκε να καλύψει τη δεξιά πτέρυγα.

Δίχως ιδιαίτερο κόπο, αλλά με προσοχή και συγκέντρωση, ο ΟΦΗ κράτησε το 1-0 και πήρε το τρίποντο, φτάνοντας τους έξι βαθμούς στον όμιλο (είχε προηγηθεί αυτό στα χαρτιά με τον Ηρακλή).

Ανώτερος ο ΟΦΗ, 1-0 τον Πλατανιά

(τα στατιστικά του β' μέρους)

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Ορτέγκα, Κουσκουνάς, Χαντί (87' Λεάλ), Μάρτος (73' Όγκμποε), Παπαστεριανός (79' Ρούσσος), Κομεσίδης, Κοιλιάρας, Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Κοκκαλάς, Δημούτσος, Στανισάβλιεβιτς, Αγγελόπουλος, Παπανικολάου, Ζίκο (46' Κοροβέσης), Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ουές Αμπντούλ (78' Γκζέλτσακ), Καρυπίδης (46' Κρος), Μπούντνικ.

Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Βοηθοί: Βλάσσης, Πάγκαλος (Λασιθίου)

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (1ος ΟΜΙΛΟΣ):

1. ΟΦΗ 6 (4-0)

2. Πλατανιάς 3 (1-1)

3. Απόλλων Σμύρνης 3 (3-1)

4. Ηρακλής 0

* Ο Ηρακλής δεν μετέχει στο Κύπελλο και χάνει κάθε ματς με 3-0 στα χαρτιά.

ΜΙΚΡΑ - ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ"

* Περίπου 3 χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου του ΟΦΗ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι.

* Αφιέρωμα στον ΟΦΗ και στο κρητικό ποδόσφαιρο κάνει Μέσο του Αμβούργου και για το σκοπό αυτό Γερμανός δημοσιογράφος φιλοξενήθηκε στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

* Εκτός απο την ομάδα του Πλατανιά, την οποία υποδέχθηκε με τυρί και παξιμάδι στα αποδυτήρια η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, προχώρησε σε ανάλογη κίνηση και στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Ανώτερος ο ΟΦΗ, 1-0 τον Πλατανιά
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ