ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άντεξε ο Ατρόμητος στο Φάληρο, 0-0 κόντρα στον Ολυμπιακό

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει ρεβάνς αφήνει για Ολυμπιακό και Ατρόμητο το 0-0 του Φαλήρου. Δεν έλειψαν οι φάσεις για τις δύο ομάδες, που όμως δεν είχαν απαντήσεις στον γρίφο του γκολ.

Ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά έψαχνε ο Ολυμπιακός στο Φάληρο, φιλοξενώντας τον Ατρόμητο, στην πρώτη "μάχη" των δύο ομάδων για τους 8 του θεσμού.

Ο Πάουλο Μπέντο για τρίτο συνεχόμενο ματς της διοργάνωσης άφησε το αγαπημένο του 4-2-3-1 και παρέταξε τους Πειραιώτες σε σύστημα 4-4-2, έχοντας μάλιστα και κάμποσες εκπλήξεις στην ενδεκάδα.

Ο Μποτία έμεινε εκτός και ο Νικολάου πήγε στο πλάι του Βιάνα, ο Ανδρούτσος προτιμήθηκε αντί του Σεμπά για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Ρέτσος ανέλαβε εις... διπλούν τον ρόλο του αντί - Μιλιβόγεβιτς: έπαιξε ως ανασταλτικός μέσος και μάλιστα με το περιβραχιόνιο στο αριστερό του μπράτσο!

Άντεξε ο Ατρόμητος στο Φάληρο, 0-0 κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο στο ντεμπούτο της δεύτερης θητείας του στον πάγκο του Ατρομήτου προτίμησε ένα 4-2-3-1 και τους Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδη, Φυτανίδη, Ζησόπουλο, Κατράνη, Μπάγκα, Ούμπιντες, Τόνσο, Λημνιό, Πλατέλλα και Λε Ταλέκ στο βασικό σχήμα των φιλοξενούμενων.

Άντεξε ο Ατρόμητος στο Φάληρο, 0-0 κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, όχι όμως και τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Ατρόμητου. Τις φορές που οι Πειραιώτες κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις δεν παρουσιάσαν την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα. Καλός τακτικά ο Ατρόμητος, που στο 83' είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία να σκοράρει με τον Λε Ταλέκ.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι παίκτες των ομάδων κατέθεσαν στεφάνια μπροστά από την Θύρα 7, καθώς φέτος και ανήμερα του αγώνα συμπληρώθηκαν 36 χρόνια από την τραγωδία της 8ης Φεβρουαρίου του 1981.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Την ίδια στιγμή έπαιζε ένα αφιερωματικό βίντεο από τα μάτριξ του γηπέδου, ενώ φυσικά κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα.

Στο Περιστέρι για την πρόκριση

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Χασάν Κούλα (ΕΠΣ Ξάνθης), Ιωάννης Κουράκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Νικολάου, Σισοκό, Ρέτσος, Μαρτίνς (66' Φορτούνης), Μανθάτης (61' Σεμπά), Ανδρούτσος, Καρντόσο (80' Ιντέγε), Ανσαριφάρντ.

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (80' Παντελιάδης), Μπάγκα, Ούμπιντες, Τόνσο (85' Νάτσος), Λημνιός (69' Κυριακίδης), Πλατέλλας, Λε Ταλέκ.

Γκολ: -/-

Κάρτες: 90+3' Φιγκέιρας / 73' Μπάγκα, 84' Πλατέλλας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ένα "κρύο" πρώτο 20λεπτο στο Φάληρο, με τον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο αλλά όχι και τις απαραίτητες συνεργασίες σε αυτό το 4-4-2 που προτίμησε ο Μπέντο.

Οι "ερυθρόλευκοι" έψαχναν την ανάπτυξη κυρίως από τις πτέρυγες, δεν είχαν κάθετο παιχνίδι στο ρεπερτόριο τους και δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό μεσοεπιθετικά.

Ο Ατρόμητος καλά στημένος πίσω από την μπάλα έκλεινε χώρους και περίμενε με υπομονή να τις προϋποθέσεις κόντρα επίθεσης.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΙΑ

Σταδιακά το ματς απέκτησε ρυθμό, οι ευκαιρίες ήρθαν αλλά δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογη εκτελεστική δεινότητα. Με καταπληκτική πιρουέτα ο Μανθάτης άνοιξε τον αιφνιδιασμό στο 24', ο Ανδρούτσος έκανε το γύρισμα και από τις κόντρες ο Καρντόσο έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι από τα δύο μέτρα!

Απάντησε στο 28' ο Ατρόμητος, όταν σε ταχύτατη αντεπίθεση και γύρισμα της μπάλας από αριστερά, ο Πλατέλλας αστόχησε από το ύψος του πέναλτι.

Επτά λεπτά αργότερα Καρντόσο και Ανσαριφάρντ "έκρυψαν το τόπι", όμως ο Γκορμπούνοφ έβαλε στοπ στην προσπάθεια του Ιρανού φορ. Στο 36' ο Καρντόσο μυρίστηκε το λάθος αλλά δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα προ του Γκορμπούνοφ, ενώ από σπάσιμο του Παραγουανού με το κεφάλι στο 38' ο Μανθάτης σούταρε άουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε το ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Μανθάτη να αστοχεί μέσα από την περιοχή στο 55' και ένα λεπτό μετά τον Λημνιό να αναγκάζει σε ασταθή απόκρουση τον Λεάλι, πριν απομακρύνει ο Σισοκό.

Ο Ατρόμητος έδειχνε διάθεση να παίξει λίγο πιο γρήγορα και ο Ολυμπιακός έβρισκε περισσότερους χώρους, με τον Ανδρούτσο να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 58'.

Στο ματς σταδιακά μπήκε η λογική των προπονητών να φέρουν παίκτες από τον πάγκο, θέλοντας να εξυπηρετήσουν το πλάνο τους.

Ο Ολυμπιακος πίεζε, ο Ατρόμητος στο 83' έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν από αχρείαστα ρίσκα (πρώτα του Λεάλι και μετά του Ρέτσου), ο Νικολάου έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Κυριακίδης γύρισε στον Λε Ταλέκ και αυτός ολομόναχος από τα τρία μέτρα πλάσαρε άουτ!

Δύο λεπτά αργότερα ο Ιντέγε από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε με το κεφάλι, δίνοντας συνέχεια στο ρεσιτάλ αναποτελεσματικότητας των δύο ομάδων. Το ματς ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς του Περιστερίου.

Άντεξε ο Ατρόμητος στο Φάληρο, 0-0 κόντρα στον Ολυμπιακό

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Φοβερή η συνεργασία Καρντόσο - Ανσαριφάρντ στο 35' που κατέληξε στην σωτήρια επέμβαση του Γκορμπούνοφ, ωστόσο η φάση του αγώνα είναι η ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο 83ο λεπτό με τον Λε Ταλέκ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Με λάθη η διαιτησία του Παπαπέτρου, που έχασε φάσεις στον πειθαρχικό έλεγχο. Στο 33' η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ζησόπουλου που έπεσε για τάκλιν, ο Παπαπέτρου έδειξε να συνεχιστεί το ματς, όπως και στο 57' όταν ο Πλατέλλας πάτησε στο πόδι του Ρέτσου και βρέθηκε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι. Στο 27' ο δεύτερος βοηθός ύψωσε λανθασμένα την σημαία του στον Τόνσο, που έφυγε από κανονική θέση. Στο 51' ο πρώτος βοηθός άφησε από αντικανονική θέση τον ίδιο παίκτη να συνεχίσει την προσπάθεια του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Φυτανίδης. Ήταν ο παίκτης που καθάρισε τις περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Ατρομήτου, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες από τους αντιπάλους του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Πολύ καλό ματς από τον Ανδρούτσο, αυτή τη φορά ως αριστερός μέσος. Με διαρκή κίνηση, σωστές επιλογές και μέσα σε όσες καλές φάσεις δημιούργησε η ομάδα του, ενώ δεν αμέλησε τα ανασταλτικά του καθήκοντα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Κακό ματς από τον Καρντόσο, που παραμένει μια ταχύτητα κάτω από τους συμπαίκτες του και τον τρόπο που παίζει συνολικά ο Ολυμπιακός. Εκτός από την μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 24', ο Παραγουανός ελάχιστες φορές είχε σωστές επιλογές στο ματς και μάλλον θα έπρεπε να αντικατασταθεί πιο νωρίς από τον Μπέντο.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ