ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-0: "Σβηστά" στα ημιτελικά του Κυπέλλου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα 4-0 τον Παναιτωλικό και έγινε η τέταρτη χρονικά ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Δύο ασίστ ο Αραούχο, σκόραραν οι Ολιβέιρα, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης και Λιβάγια.

Μετά τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, η ΑΕΚ έγινε η τέταρτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μετά το 1-1 στο Αγρίνιο, η Ένωση επικράτησε 4-0 του Παναιτωλικού στο άδειο ΟΑΚΑ και πέρασε στην επόμενη φάση. Ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι "κιτρινόμαυροι".

Πάμε να δούμε τα στοιχεία της αναμέτρησης...

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ:

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-0: "Σβηστά" στα ημιτελικά του Κυπέλλου
ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-0: "Σβηστά" στα ημιτελικά του Κυπέλλου

1. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΓΚΟΛ Ο ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Η ΑΕΚ κατέβηκε για πρώτη φορά με βασικούς τους Μάνταλο, Λοβάγια, Ολιβέιρα και Αραούχο. 4-2-3-1 η Ένωση, το ίδιο και ο Παναιτωλικός που είχε βέβαια το μυαλό του στον τελικό της Κυριακής (23/2, 15.00) με τον Πανιώνιο για τη Super League. Οι πολλές απουσίες των Αγρινιωτών επηρέασαν την απόδοσή τους, καθώς εκτός ήταν οι Αριγίμπι, Λιάβας, Λουσέρο, Μαρσιάλ, Τζανακάκης και Ντίας.

Στο κεκλεισμένων των θυρών λοιπόν αγώνα του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ νωρίς - νωρίς το σκορ. Ήταν στο 7' όταν ο Λόπες έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Κέβιν δεν απομάκρυνε σωστά με το κεφάλι και ο Ολιβέιρα με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Ο Ολιβέιρα επέστρεψε στη δράση για πρώτη φορά μετά τις 26 Ιανουαρίου και βρήκε γκολ στην επανεμφάνισή του. Ακόμα και μετά το γκολ, οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να είναι το αφεντικό του γηπέδου.

2. ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ, ΔΥΟ ΓΚΟΛ

Μετά το 20λεπτο άρχισε να ανεβαίνει ο Παναιτωλικός και να αμύνεται ψηλά η ομάδα. Στο 22' η κατοχή μπάλας ήταν στο 58% υπέρ της ΑΕΚ, η οποία βέβαια κι αυτή έφτανε δύσκολη σε τελική. Κυκλοφορούσε τη μπάλα η Ένωση σε αργό τέμπο, με το... Big 4 (Μάνταλος, Λοβάγια, Ολιβέιρα, Αραούχο) να μη συνεργάζεται ιδιαίτερα καλά.

Προτού ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα έφτασα και σε δεύτερο τέρμα. Ο Αραούχο πέρασε στον Μάνταλο, αυτός από αριστερά γύρισε στον αφύλαχτο Κρίστιτσιτς, που πλάσαρε από κοντά προ κενής εστίας γράφοντας το 2-0. Οι γηπεδούχοι σε τρεις τελικές είχαν πετύχει δύο γκολ, ενώ ολοκλήρωσαν το 45λεπτο με 60% κατοχή μπάλας.

3. ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΟ 51' Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Οι ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές. Στο 47' ο Αραούχο έκανε σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 51', με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει το σουτ του Ντουάρτε. Η εικόνα ήταν πάντως η ίδια με αυτή του πρώτου μισού. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και επεδίωκε να χτυπήσει από τα άκρα, με Λιβάγια (αριστερά) και Αραούχο (δεξιά).

Το 60λεπτο έκλεισε με την υπέροχη κάθετη πάσα του Λιβάγια στον Λόπες στο 59', το σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Όταν στο 60' ο Καρέρα πέρασε εκτός αγώνα τον Ολιβέιρα για να βάλει τον Αλμπάνη, ο τελευταίος πήγε δεξιά και στην κορυφή ο Αραούχο. Η απάντηση του Χάβου ήταν η είσοδος του Ρόσα αντί του Φυτόπουλου. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, ήταν αυτός που έχασε την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του, όταν το σουτ που έκανε στο 64' χτύπησε στον Μπακάκη και έδιωξε δύσκολα ο Τσιντώτας.

4. ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΣΙΣΤ ΑΡΑΟΥΧΟ, ΣΚΟΡΑΡΑΝ ΑΛΜΠΑΝΗΣ, ΛΙΒΑΓΙΑ

Στο 70ό λεπτό ο Λόπες έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή έδιωξε σε κόρνερ ο Κνετ. Με την ΑΕΚ να συνεχίζει να ψάχνει για περισσότερα γκολ, βρήκε το τρίτο στο 78'. Ο Αραούχο έκλεψε τη μπάλα από τον Σιέστεντ, έκανε το γύρισμα και ο Αλμπάνης σκόραρε προ κενής εστίας, αφού ο Κνετ δεν κατάφερε να μπλοκάρει, παρότι αυτό φαινόταν εύκολη υπόθεση.

Ο διαιτητής Τσαγκαράκης μάλιστα πήγε στο VAR για να δει αν ο Αραούχο είχε σπρώξει αντικανονικά τον Σιέστεντ, αλλά το γκολ μέτρησε. Τελικά το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε την ΑΕΚ να σημειώνει και τέταρτο τέρμα. Ο Κνετ ανέτρεψε τον Λιβάγια και ο Κροάτης από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Κίτρινες: 32' Μάνταλος, 38' Αραούχο, 71' Λιβάγια - 56' Κέβιν

Σκόρερ: 7' Ολιβέιρα, 36' Κρίστιτσιτς, 78' Αλμπάνης, 88' πεν. Λιβάγια

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Tσιντώτας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (71' Σιμάνσκι), Λιβάια, Αραούχο (79' Οικονόμου), Ολιβέιρα (60' Αλμπάνης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σιέστεντ, Μαρσιάλ, Μαλής, Κέβιν, Τσιγγάρας, Ταχάρ (72' Άλβαρες), Μιμίτο, Ντουάρτε, Φυτόπουλος (63' Φάρλεϊ Ρόσα), Μπαΐροβιτς (68' Μουνιέ).

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

Βοηθοί: Βασίλης Νικολακάκης (Ηρακλείου), Μιχάλης Παπαδάκης (Ηρακλείου)

VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

AVAR: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ