ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ - Φωκικός 4-0

ΑΕΚ - Φωκικός 4-0
INTIME SPORTS

Με ένα δεύτερο ημίχρονο που θύμισε... Ρόμα, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Φωκικό νικώντας με 4-0 και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση στο Κύπελλο. Πανέμορφα γκολ Ανάκογλου και Πλατέλλας

Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν και στο πρώτο επαγγελματικό παιχνίδι μετά από ένα χρόνο, η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την εικόνα που είχε στο φιλικό με τη Ρόμα, «καθαρίζοντας» την πρόκριση για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στα πρώτα 45' η ΑΕΚ είχε μέτρια εμφάνιση, δείχνοντας δυσκολίες στην ανάπτυξη από το κέντρο, αλλά το γκολ του Κολοβέτσιου βοήθησε την Ένωση να αποκτήσει ηρεμία στο παιχνίδι της.

Στην επανάληψη οι... ασπρόμαυροι ανέβασαν κατακόρυφα τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα ο Φωκικός να μην μπορεί να ακολουθήσει και με τους Πλατέλλα, Μπαρμπόζα, Ανάκογλου να σκοράρουν, ολοκλήρωσε το ματς με πολύ καλή εμφάνιση.

Οι φιλοξενούμενοι παρότι κατέβηκαν με αμυντικογενές σχήμα, προσπάθησαν στο πρώτο ημίχρονο να δυσκολέψουν την ζωή της Ένωσης. Στην επανάληψη όμως, ήταν δύσκολο να ακολουθήσουν την ΑΕΚ και πλέον παρότι υπάρχει και ο επαναληπτικός, ο αντίπαλος δεν αφήνει ελπίδες για κάτι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

AEK (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Κορδέρο, Ανάκογλου (Ρόβας 81'), Πλατέλλας (Ντούνης 77'), Μπαρμπόσα, Ντακόλ (Ζόριτς 62'), Αραβίδης

Φωκικός (Μαραντάς): Μουστάκης, Καντούτσης (Καρυπιάδης 62'), Παπαδόπουλος, Δημητρίου, Σαϊν, Σκαρίμπας, Γκάτσεσα, Καλλέργης, Γιαννίκογλου, Πολυχρονάκης, Χαριτίδης (Ντάμπος 74').

Γκολ: Κολοβέτσιος 24' (1-0), Πλατέλλας 57' (2-0), Μπαρμπόζα 69' (3-0), Ανάκογλου 71' (4-0)

Κάρτες: Μουστάκης 19'

Δείτε εδω το LIVE του αγώνα

Πάτησε γκάζι στο Β' ημίχρονο

Στο 20' η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα για λογαριασμό του Φωκικού, όταν σε αντεπίθεση δύο με δύο, ο Καλλέργης λίγο έξω από την περιοχή, έδωσε πάσα στον Γκάτσεσα, ο οποίος με σουτ έξω από το ημικύκλιο, σημάδεψε το δεξί παράθυρο του Ανέστη, αναγκάζοντας τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα της ΑΕΚ σε θεαματική απόκρουση.

Η συγκεκριμένη φάση ξύπνησε την που άρχισε να ανεβάζει λίγο το ρυθμός της και η απάντηση ήταν... το πρώτο γκολ του αγώνα. Ο Κορδέρο έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, στα δεξιά, με τον Πλατέλλα λίγο πριν βγει η μπάλα άουτ, να γυρίζει στο κέντρο της περιοχής και ο Κολοβέτσιος με σουτ στην κίνηση να ανοίγει το σκορ στο 24'.

Στο 29' ο Φωκικός ξαναχτύπησε στην κόντρα με υποδειγματική αντεπίθεση, αλλά ο Γκάτσεσα το σουτ που επιχείρησε στην κίνηση, εκτός περιοχής, πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη ο αγώνας ξεκίνησε με λάθος απόφαση του διαιτητή Βάτσιου, ο οποίος δεν έδωσε πέναλτι σε αντικανονικό σπρώξιμο στον Πλατέλλα εντός περιοχής του Φωκικού στο 48'.

Το δεύτερο γκολ για την Ένωση δεν άργησε μετά από εξαιρετική συνεργασία Μπαρμπόσα - Πλατέλλα, με τον τελευταίο να βρίσκεται αμαρκάριστος στο ημικύκλιο της περιοχής και με ένα αριστοτεχνικό σουτ να στέλνει την μπάλα στο γάμα του Γιαννίκογλου και να γράφει το 2-0.

Εξαιρετική προσπάθεια από την ΑΕΚ στο 65', που ανάγκασε και τον Τραϊανό Δέλλα να σηκωθεί για πρώτη φορά και να χειροκροτήσει την ομάδα του. Η άμυνα της ΑΕΚ έδιωξε με τον Ανάκογλου να βγάζει την Ένωση στην αντεπίθεση, να συνεργάζεται άψογα με τον Μπαρμπόζα με τον τελευταίο να βγάζει μόνο του τον νεαρό διεθνή μέσο, αλλά το πλασέ του να βγαίνει λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό και άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Φωκικό. Στο 67' προειδοποίησε με τον Πλατέλλα με ανάποδο ψαλιδάκι από την μικρή περιοχή και στο 69' ήρθε το 3-0. Συνεργασία και πάλι Πλατέλλα - Μπαρμπόζα, αυτή τη φορά δημιουργός ο Έλληνας επιθετικός με σέντρα και με κεφαλιά ο Πορτογάλος έγραψε το όνομα του στην λίστα των σκόρερ.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι, οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν και τέταρτο γκολ ίσως το πιο εντυπωσιακό, όταν ο Μπαρμπόζα βρήκε με πάσα μέσα στην περιοχή τον Ανάκογλου, ο οποίος στο τρέξιμο πάνω, τσίμπησε την μπάλα και την έφερε μπροστά του και πριν πέσει η μπάλα κάτω, στον αέρα με έναν κεραυνό την έστειλε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 4-0.

Οι ευκαιρίες δεν σταματούσαν για την ΑΕΚ και στο 82' ο Κολοβέτσιος λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν από κόρνερ του Ντούνη, ο Κολοβέτσιος ήρθε με φόρα από πίσω στην περιοχή του Φωκικού πιάνοντας κεφαλιά «οβίδα» αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Ανάκογλου, μετά από πάσα του Μπαρμπόζα μέσα στην περιοχή, με τον διεθνή μέσο, να δείχνει λίγο από το ταλέντο και με εκπληκτική εκτέλεση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα σύγχρονο αμυντικό χαφ, ένας παίκτης που ποντάρει πολλά πάνω του ο Δέλλας.

Ο διαιτητής

Αν εξαιρέσουμε την φάση του πέναλτι που δεν καταλόγισε, στην γενική του εικόνα ο διαιτητής της αναμέτρησης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) και οι βοηθοί του Πρέτζας και Μπουξμπάουμ, χειρίστηκαν καλά το παιχνίδι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Βαγγέλη Πλατέλλα ο οποίος έφτιαξε τα δύο από τα 4 γκολ της Ένωσης και χρίστηκε σκόρερ στο πρώτο επίσημο ματς της ΑΕΚ, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις από την περσινή χρονιά.

Μας άρεσε

Το παιχνίδι του Φωκικού που παρότι αγωνίστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς δεν φοβήθηκε όταν είχε την μπάλα να βγει μπροστά και να απειλήσει την ΑΕΚ. Επίσης η σταθερότητα που είχαν οι παίκτες του δικεφάλου στις τρεις γραμμές καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Δεν μας άρεσε

Ο Αλεξάντερ Ντακόλ ο οποίος έδειξε να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στην θέση του «δεκαριού» πίσω από τον επιθετικό, δημιουργώντας πρόβλημα και στην ανάπτυξη της ΑΕΚ. Σίγουρα θα ήταν προτιμότερο να υπολογίζεται για την επίθεση

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ