ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ - Αστέρας 2-0: Κιτρινόμαυρος αέρας στους οκτώ του Κυπέλλου

ΑΕΚ - Αστέρας 2-0: Κιτρινόμαυρος αέρας στους οκτώ του Κυπέλλου

Η ΑΕΚ νίκησε τον Αστέρα 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο και προκρίθηκε στους οκτώ του Κυπέλλου. Καλό ματς οι κιτρινόμαυροι που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα καθ' όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Γκολ οι Μάνταλος, Αλμπάνης.

Άνετη ήταν η ΑΕΚ στον επαναληπτικό των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι κιτρινόμαυροι του Μάσιμο Καρέρα έπιασαν μεγάλη απόδοση, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και προκρίθηκαν με 2-0 (3-1 συνολικό σκορ) στους οκτώ της διοργάνωσης.

Για την Ένωση σφράγισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση οι Μάνταλος, Αλμπάνης με τα γκολ τους στο πρώτο ημίχρονο. Πλέον, η ΑΕΚ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Παναιτωλικού για να συνεχίσει να πορεύεται προς την εκπλήρωση του στόχου της που είναι η κατάκτηση του τροπαίου.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΣΟΚ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης δεν άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους και ειδικότερα για τον Παουλίνιο. Ο Πορτογάλος έγινε αναγκαστική αλλαγή εξαιτίας τραυματισμού που έπαθε στον αγκώνα του και πέρασε εκτός μάχης σφαδάζοντας και κλαίγοντας από τους πόνους.

Στη θέση του Παουλίνιο, λοιπόν, ο Μάσιμο Καρέρα πέρασε άμεσα τον Μπακάκη με τους κιτρινόμαυρους που άρχισαν δυνατά στο παιχνίδι να μην παγώνουν από το σοβαρό περιστατικό με τον συμπαίκτη τους. Η απάντηση στο σοκ με τον Παουλίνιο ήταν δύο γρήγορα γκολ.

Το πρώτο σημείωσε ο Πέτρος Μάνταλος στο 14ο λεπτό. Ο Λιβάγια βρήκε τον αρχηγό του κι εκείνος με σειρά του έκανε το πλασέ που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου που ήταν εξουδετερωμένος.

Και τρία λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο γκολ της Ένωσης, όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω video. Ο αναγεννημένος Κρστιτσιτς βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Αλμπάνη, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα πάτησε στην περιοχή των Αρκάδων και με άνετο πλασέ στο 17ο λεπτό έγραψε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αστέρας από την πλευρά του δεν κατάφερε να δημιουργήσει στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο κάποια αξιοσημείωτη στιγμή μπροστά από τον Τσιντώτα.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας προσπάθησε ν' ανεβάσει ρυθμό και να πάρει κάτι από την ΑΕΚ. Ωστόσο, οι Αρκάδες δεν μπόρεσαν να γίνουν ουσιαστικοί, σπαταλώντας τις ελάχιστες στιγμές που τους παρουσιάστηκαν μπροστά από την κιτρινόμαυρη εστία.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε φάσεις για να πετύχει περισσότερα από δύο γκολ. Δεν είχε όμως το καθαρό μυαλό για να τις τελειώσει. Η σημαντικότερη, βέβαια, ήταν αυτή στις αρχές του δευτέρου μέρους με τον Μάρκο Λιβάγια να δίνει καταπληκτική πάσα στον Αλμπάνη, χωρίς ο δεύτερο να καταφέρει ανενόχλητος να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι κιτρινόμαυροι είχαν καλή παρουσία και με κάποιους ποδοσφαιριστές να δείχνουν όμορφα πράγματα στο χορτάρι. Ο Χουλτ για παράδειγμα έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ενώ διακριθέντες ήταν και οι Μάνταλος, Κρστίτσιτς, Βράνιες, Λιβάγια όπως και ο MVP, Χρήστος Αλμπάνης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γκολ: 14' Μάνταλος, 17' Αλμπάνης

Κίτρινες: 80' Λιβάγια, 84' Μάνταλος / 25' Μπαράλες, 44' Μπελόκ, 78' Ιγκλέσιας, 79' Κρεσπί

Κόκκινες: -

Διαιτητής: Δημήτριος Μαλούτας

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο (12' Μπακάκης), Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμάνσκι, Κρστίτσιτς, Μάνταλος (90+3' Σαμπανάτζοβιτς), Βέρντε (70' Γιακουμάκης), Αλμπάνης, Λιβάγια.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Άνχελ, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ (58' Ριέρα), Μαρκ Γκαρσία, Χουαρέγκι (66' Ιγκλέσιας), Μπελόκ (57' Κρεσπί), Μπαράλες.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ