ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Ο. Χανιά-Παναθηναϊκός 2-2

Α.Ο. Χανιά-Παναθηναϊκός 2-2
INTIME SPORTS

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι στα Χανιά ανάμεσα στον Α.Ο. Χανίων και τον Παναθηναϊκό με τους πράσινους να προηγούνται με 2-0 στο ημίχρονο έχοντας ως κορυφαίο τον Νίνη ενώ οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο εικοσάλεπτο έφτασαν στο 2-2 και στην πρόκριση

Χέρι-χέρι στους 16 του Κυπέλλου πέρασαν Χανιά και Παναθηναϊκός μετά το ισόπαλο 2-2 στο γήπεδο των Περιβολίων όπου σίγουρα άφησε ικανοποιημένους τους γηπεδούχους όχι όμως και τους φιλοξενούμενους παρά το γεγονός ότι εξασφάλισαν την πρώτη θέση στον όμιλο τους.

Και αυτό γιατί ναι μεν ο Παναθηναϊκός έπαιξε με πολλές αλλαγές, παρατάχθηκε με 11 Έλληνες στην ενδεκάδα κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 1991 αλλά όταν βρίσκεσαι μπροστά με 2-0 στο 74' δεν γίνεται να δέχεσαι δυο γκολ από μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας και να κινδυνεύεις στις καθυστερήσεις να δεχτείς ένα ακόμα τέρμα που θα σε άφηνε στην δεύτερη θέση.

Σίγουρα οι δυο τεχνικοί έχουν να βγάλουν πολλά συμπεράσματα από την μεταξύ τους αναμέτρηση και ο Γιάννης Αναστασίου αν κρατήσει κάτι θα είναι η εμφάνιση των πράσινων μέχρι το 60' και η παρουσία των Νίνη, Κλωναρίδη με τον πρώτο να δείχνει πανέτοιμος να μπει σε φουλ ρυθμούς και σε δυσκολότερα παιχνίδια.

Ο 24χρονος άσος στο "δεύτερο ντεμπούτο" του με την πράσινη φανέλα ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το τριφύλλι στα 60 λεπτά που είχε την υπεροχή ενώ πέτυχε και το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού σκοράροντας και πάλι με τους πράσινους μετά τον Μάιο του 2012.

Βέβαια από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου θα πρέπει να προβληματιστεί και για την παρουσία των παικτών του στα 30 τελευταία λεπτά καθώς δεν τελείωσαν το ματς, σκόρπισαν τις ευκαιρίες που είχαν, έδωσαν χώρο στην ομάδα των Χανίων και δέχτηκαν δυο γκολ σε 10 λεπτά από λάθη στην άμυνα τους.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Λάμπρου (Αν. Αττικής)

Α.Ο. Χανιά: Σικαλιάς, Παγώνης Αν., Μανωλάς, Γκότοβο, Κοντέων, Σιλιγαρδάκη, Εσόνο (56' Καραγιάννης), Καραλής (66' Μαρτσάκης), Γκούμας (73' Οικονομόπουλος), Πάγκαλος, Κρητικός.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (77' Νάνο), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (70' Μπαϊράμι), Λαγός (70' Μπούι), Δώνης, Καρέλης, Νίνης και Ντίνας.

Γκολ: 74' Κρητικός, 84' Πάγκαλος/18' Νίνης, 29' Κλωναρίδης

Κίτρινες: 37' Γκότοβος, 40' Καραλής, 58' Γκούμας/35' Λαγός, 60' Ντίνας, 76' Δώνης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η Βαθμολογία του 8ομίλου

1) Παναθηναϊκός 7
2) Χανιά 5
3) Ολυμπιακός Βόλου 1
4) Παναιτωλικός 0

Μπήκε δυνατά στο ματς

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 3' με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Α.Ο. Χανιά. Ο Σωτήρης Νίνης έκανε την κάθετη προς τον Καρέλη ο οποίος μπήκε στην περιοχή σούταρε και ο Σικαλιάς απέκρουσε σε πρώτο χρόνο. Ο Νίνης ακολούθησε την πορεία της μπάλας και σούταρε δυνατά με την μπάλα να φεύγει έξω.

Στο 12' είχαμε την δεύτερη καλή στιγμή για το τριφύλλι. Οι πράσινοι αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά με την μπάλα να βγαίνει από τα αριστερά και τον Χουχούμη να κάνει την όμορφη σέντρα και τον Καρέλη από κοντά να βάζει την προβολή αλλά να μην προλαβαίνει την μπάλα.

Νέα χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 16' όταν σε κόρνερ από τα αριστερά του Νίνη ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Δώνης από κοντά δεν πρόλαβε παρά την προβολή να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ στην τέταρτη καλή στιγμή του στο παιχνίδι με δράστη τον Σωτήρη Νίνη. Ο 24χρονος μέσος στην επανεμφάνιση του με την πράσινη φανέλα πήρε την μπάλα λίγο κάτω από τον χώρο του κέντρου, πέρασε τρεις αντιπάλους μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα στην δεξιά γωνία του Σικαλιά για το 1-0.

Α.Ο. Χανιά-Παναθηναϊκός 2-2
INTIME SPORTS

Έψαχναν ένα δεύτερο γκολ

Οι πράσινοι συνέχισαν να ψάχνουν για ένα ακόμα τέρμα για να καθαρίσουν το ματς. Στο 28' ο Νίνης πήρε την μπάλα στα δεξιά, προχώρησε και έκανε την σέντρα με τον Καρέλη να πλασάρει αλλά την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Σικαλιά.

Το 2-0 για τους πράσινους ήρθε στο 29' όταν ο Νίνης από τον χώρο του κέντρου με το αριστερό έδωσε στον Κλωναρίδη, αυτός μπήκε στην περιοχή κέρδισε δυο κόντρες και πλάσαρε ωραία με το δεξί δίνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων στον Παναθηναϊκό.

Α.Ο. Χανιά-Παναθηναϊκός 2-2
INTIME SPORTS

Οι φιλοξενούμενοι που ήταν κυρίαρχοι σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους έχασαν την ευκαιρία να φτάσουν στο 3-0 στο 39' όταν ο Ντίνας έδωσε στον Καρέλη ο οποίος μπήκε στην περιοχή πλάσαρε τον Σικαλιά που έδιωξε με τα πόδια και εν συνεχεία ο Κλωναρίδης με νέο πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έξω.

Σκορπούσε τις ευκαιρίες

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 52' βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ με τον Νίνη να δίνει στον Καρέλη ο οποίος έκανε ωραία την κίνηση αλλά άσχημο πλασέ με την μπάλα να φεύγει έξω.

Δυο λεπτά αργότερα νέα επίθεση από το τριφύλλι με τους Ντίνα και Κλωναρίδη να αλλάζουν ωραία την μπάλα που έφτασε στον Δώνη ο οποίος έκανε ένα σουτ με την μπάλα να περνάει έξω από την εστία του Σικαλιά.

Τα Χανιά που δεν είχαν απειλήσει μέχρι εκείνο το λεπτό άρχισαν να παίρνουν χώρο στο γήπεδο και δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 59'. Σε σέντρα του Καραγιάννη από τα αριστερά ο Κρητικός πήρε την κεφαλιά με την μπάλα όμως να φεύγει πολύ πάνω από την εστία του Κότσαρη.

Η αντεπίθεση των Χανίων

Οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε κάποιες αλλαγές με την τελευταία εξ αυτών των Οικονομόπουλο στο 73' αντί του Γκούμα με τον υπηρεσιακό τεχνικό κ. Στεφανίδη να θέλει να δώσει ανάσες και φρεσκάδα στους παίκτες του. Την ίδια ώρα ο Αναστασίου έριξε στην μάχη τους Μπούι και Μπαϊράμι αντί των Κλωναρίδη και Λαγού με τους δυο τους να μην προσφέρουν τίποτα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Όλα αυτά συντέλεσαν ώστε τα Χανιά να πάρουν τα πάνω τους και να βγουν στην επίθεση. Στο 74' μάλιστα ήρθε και η μείωση του σκορ. Ο Οικονομόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή έπιασε το σουτ με τον Κότσαρη να διώχνει αρχικά και τον Τριανταφυλλόπουλο να απομακρύνει ασθενώς. Η μπάλα έφτασε μόλις έξω από την περιοχή στα πόδια του Κρητικού με τον 27χρονο επιθετικό που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναθηναϊκό να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Α.Ο. Χανιά-Παναθηναϊκός 2-2
INTIME SPORTS

Η μείωση του σκορ ανέβασε και άλλο την ψυχολογία των γηπεδούχων και η ομάδα των Χανίων κέρδισε ένα φάουλ σε επικίνδυνη θέση στο 77'. Ο Γκότοβος ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι των Χανίων.

Ότι δεν κατάφεραν στο 77' οι γηπεδούχοι το πέτυχαν στο 84' με τον Πάγκαλο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε νέο κακό διώξιμο του Τριανταφυλλόπουλου σε σέντρα από τα δεξιά και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κότσαρη και έφερε το ματς στο 2-2.

Η ομάδα των Χανίων μάλιστα στις καθυστερήσεις του αγώνα έχασε νέα καλή στιγμή να πάρει την νίκη όταν στο 90' ο Πάγκαλος μ,μπήκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε πάνω από την εστία του Κότσαρη υπό την πίεση την τελευταία στιγμή του Κουτρουμπή.

Ο Παναθηναϊκός από το 70' και μετά δεν μπόρεσε να απειλήσει ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε με δέκα παίκτες με τον Μπούι να τραυματίζεται στο 85' και να μένει εκτός μέχρι το τέλος του αγώνα ενώ και ο Δώνης που είχε τραυματιστεί από το 80' είχε πάει να αγωνιστεί ως σέντερ φορ.

Η φάση του αγώνα

Η ευκαιρία των πράσινων στο 39'. Διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τους Καρέλη και Κλωναρίδη να χάνουν σίγουρο γκολ. Αν εκεί είχε γίνει το 3-0 το παιχνίδι με τίποτα δεν γυρνούσε στο δεύτερο μέρος.

Ο διαιτητής

Ο Θανάσης Γιάχος. Κανένα πρόβλημα για τον ρέφερι από την Χίο στο παιχνίδι των δυο ομάδων. Ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις, πήρε σωστές αποφάσεις ενώ μόνο οι κάρτες του ίσως να ήταν περισσότερο υπερβολικές σε κάποιες περιπτώσεις.

Α.Ο. Χανιά-Παναθηναϊκός 2-2
INTIME SPORTS

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Σωτήρης Νίνης. Ο 24χρονος άσος έχει μάθει να τραβάει πάνω του τα βλέμματα στα ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό. Έτσι και στο ματς με τα Χανιά ξεκίνησε πολύ καλά, ήταν ο καλύτερος παίκτης των πράσινων, κάθε καλή φάση του τριφυλλιού περνούσε από τα πόδια του ενώ πέτυχε και ένα όμορφο γκολ. Ένα κλασικό τέρμα Νίνη και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Α.Ο. Χανιά-Παναθηναϊκός 2-2
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με 11 Έλληνες. Κάτι το οποίο είχε να συμβεί από τον Νοέμβριο του 1991 και μια εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Παναχαϊκή όπου δεν είχαν αγωνιστεί οι Βάντζικ, Βαζέχα και το τριφύλλι είχε παίξει και πάλι με έντεκα Έλληνες. Δείγμα ότι οι πράσινοι έχουν πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα τους.

Α.Ο. Χανιά-Παναθηναϊκός 2-2
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Οι αλλαγές του Αναστασίου. Οι Μπούι, Μπαϊράμι δεν βοήθησαν σε κανένα σημείο τον Παναθηναϊκό από την ώρα που μπήκαν στην αναμέτρηση και σίγουρα ο τεχνικός του τριφυλλιού θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους νεαρούς παίκτες όπως ο Σταματάκης ή ο Στάικος που σίγουρα θα έδειχναν περισσότερο ζήλο στην διάρκεια της αναμέτρησης.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ