FOOTBALL LEAGUE

Τα 10 "αστέρια" της Football League

Τα 10 "αστέρια" της Football League

Η Football League ξεκινά και το Sport24.gr ξεχωρίζει δέκα "αστέρια" που λάμπουν με την παρουσία τους με βάση το όνομα και το βιογραφικό τη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τα Σαββατοκύριακα αποκτούν πλέον νόημα ξανά σε Αιγίνιο, Καρδίτσα, Λάρισα, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, Μενίδι, Βέροια, Δράμα, Ηράκλειο, Καλλιθέα, Άρτα, Χανιά, Αίγιο, Πάτρα, Σέρρες, Σπάρτη και Τρίκαλα. Η δεύτερη εθνική κατηγορία - επιτέλους - στη σέντρα. Η Football League κάνει σέντρα και το Sport24.gr ξεχωρίζει δέκα "αστέρια" που αναμένεται να λάμψουν με την παρουσία τους - με κριτήρια το όνομα και το βιογραφικό τους - το πρωτάθλημα.

ΝΕΜΑΝΙΑ ΤΟΜΙΤΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ)

Ένας πρώην διεθνής Σέρβος (5 συμμετοχές) στα Τρίκαλα. Ο Νέμανια Τόμιτς έφθασε στη θεσσαλική ομάδα για να τη βοηθήσει στην προσπάθειά της να κερδίσει την άνοδο από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Τελεόπτικ και το 2009 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του με τη μετακίνησή του στην Παρτίζαν. Η Ελλάδα θα είναι η δεύτερη εμπειρία του εκτός Σερβίας, καθώς από το 2013 ήταν κάτοικος Τουρκίας. Στη γειτονική χώρα φόρεσε τη φανέλα των Γκεντσλέρμπιρλιγί και Τζιρέσουνσπορ. Με την ομάδα του Βελιγραδίου έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Σερβίας.

Τα 10 "αστέρια" της Football League

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΣΚΟΥΝΑΣ (ΟΦΗ)

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για τον 28χρονο επιθετικό του ΟΦΗ. Την τελευταία τετραετία ο Νίκος Κουσκουνάς έχει σημειώσει 79 γκολ. Το 2013-2014 έβαλε 20 με τον Πανελευσινιακό, το 2014-2015 19, εκ νέου με την ομάδα της Δυτικής Αττικής. Το 2015-2016 με τον ΑΟ Τρίκαλα στη Stoiximan.gr Football League πέτυχε 18, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με τους Θεσσαλούς το κοντέρ έγραψε... 22. Στόχος του; Ποιος άλλος από τον καταλάβει εκ νέου την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ, αλλά και να πανηγυρίσει με την ομάδα του Ηρακλείου την επιστροφή της στα "μεγάλα σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα 10 "αστέρια" της Football League

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ)

Ο 31χρονος επιθετικός θέλει να κάνει ο,τι και πέρυσι. Να πανηγυρίσει, δηλαδή, τον προβιβασμό από τη Football League στη Super League. Τα κατάφερε με τον Απόλλωνα Σμύρνης, δεν ακολούθησε την "Ελαφρά Ταξιαρχία" στην πρώτη κατηγορία και βρήκε στέγη στη Δράμα, η οποία ανέβηκε από το "παράθυρο" και ψάχνει τη δική της επιστροφή. Τα "ένσημα" που έχει "κολλήσει" πολλά. Η δίψα, όμως, ίδια.

FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Πετρόπουλος, Απόλλων, Καλλονή EUROKINISSI SPORTS

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ)

Αποδέχθηκε το κάλεσμα του Κώστα Κατσουράνη να βοηθήσει την ομάδα της Πάτρας. Αφού την βοήθησε σημαντικά να πετύχει την άνοδο από την τρίτη κατηγορία, τώρα καλείται να ανταπεξέλθει στην επιστροφή (και του ιδίου) στης επαγγελματικές κατηγορίες. ΠΑΟΚ, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Κιλμάρνοκ, Σανλιούρφασπορ, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Πανθρακικός και τώρα η... Παναχαϊκή. Η συσσωρευμένη ετών εμπειρία του Καλαματιανού, οδηγός για τους Αχαιούς στην πορεία τους στη Football League. Είναι 13 φορές διεθνής και έπαιξε στο Euro 2012.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ-ΑΕΚ (ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ) (ICONPRESS/ICONPRESS) ΦΑΣΗ
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ-ΑΕΚ (ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ) (ICONPRESS/ICONPRESS) ΦΑΣΗ EUROKINISSI

ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΓΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ (ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ)

Πέρυσι κι επί σειρά ετών αγωνιζόταν στη Super League κι αυτό τα λέει όλα. Ο 34χρονος μέσος εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια για να συνεχίσει στην πρώτη κατηγορία, δεν κατέστη εφικτό κι αποδέχθηκε την πρόσκληση των "μαυραετών". Παρά την ηλικία του, έχει φορέσει στην καριέρα του τη φανέλα τριών ομάδων μόνο. Της Καλαμάτας, από την οποία ξεκίνησε, του Πανιωνίου και του Πλατανιά. Για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να συνδράμει από το μετερίζι του στην προσπάθεια των Δραμινών. Έχει καταγράψει 312 συμμετοχές στην Α' Εθνική.

Τα 10 "αστέρια" της Football League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ (ΑΡΗΣ)

Deja vu μοιάζει για τον Βαγγέλη Πλατέλλα αυτό που ζει. Να προσπαθεί, δηλαδή, με μια ιστορική ομάδα να ανέβει κατηγορία. Τα κατάφερε με την ΑΕΚ. Ακολούθησε με την Ένωση στην πρώτη κατηγορία, συνέχισε στον Ατρόμητο και καθώς δεν υπολογιζόταν από τον Νταμίρ Κάναντι αποχώρησε από το Περιστέρι. Δέχθηκε προτάσεις από τα εξωτερικό, αλλά προτίμησε την πρό(σ)κληση των "κιτρίνων". Κι όπως έχει (απο)δείξει καταφέρνει ανταποκρίνεται σε τέτοιες προ(σ)κλήσεις επιτυγχάνοντας το στόχο του.

FOOTBALL LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÉÃÉÍÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Πλατέλλας MOTIONTEAM

ΜΠΡΙΤΟ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ)

Επιστροφή στις... "ρίζες". Ήταν 22 ετών όταν έφθασε στην Καλαμαριά από το Σάο Πάουλο. Έφθασε 35 ετών και να' τος πάλι στην Καλαμαριά. Ο Εντουάρντο Μπρίτο είναι Έλληνας όσο και Βραζιλιάνος πια. Περιπλανήθηκε σε Νίκη Βόλου και Διαγόρα μέχρι να βρει στο Περιστέρι το... "λιμάνι" του. Τα πόδια του τον "βαστούν" και στην τεχνική και την εμπειρία του αντανακλάται ο ηγέτης που βλέπει στην ομάδα του ο τεχνικός των Ποντίων, Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Οι 246 συμμετοχές του στην πρώτη κατηγορία καταμαρτυρούν την τεράστια εμπειρία του.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

ΕΜΙΛΙΟ ΦΟΥΡΤΑΔΟ (ΣΠΑΡΤΗ)

Ο 34χρονος επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, καθώς τελευταίος του σταθμός στη χώρα μας ήταν οι Σέρρες και ο Πανσερραϊκός για την ίδια κατηγορία. Με ουκ ολίγους σταθμούς στη χώρα μας (Ιωνικός, Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ, Παναιγιάλειο), ο άλλοτε παίκτης του Ζοζέ Μουρίνιο έχει γίνει... Λάκωνας. Έχει 122 συμμετοχές στη Football League και 59 γκολ. Το 2012-2013 πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, εξαργυρώνοντας τη φοβερή χρονιά που έκανε την προηγούμενη με την Παναχαϊκή (34 ματς, 22 γκολ).

Τα 10 "αστέρια" της Football League
EUROKINISSI

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ (ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ)

Η Άρτα εκπροσωπείται ποδοσφαιρικά στη δεύτερη κατηγορία - για πρώτη φορά μετά το 1979 - μετά την άνοδο της ΑΕ Καραϊσκάκης στη Football League. Η Αθλητική Ένωση Καραϊσκάκης ιδρύθηκε το 2012 και προέκυψε από συγχώνευση τριών ομάδων από την Άρτα, τον Αετό Διασέλλου, την Ομόνοια Πέτρας και τον Α.Ο. Άρτας. Ιστορικό επίτευγμα για μια ομάδα που διανύει τη νηπιακή της ηλικία (μετρά μόλις πέντε έτη ζωής) και θα είναι μόλις η δεύτερη εκπρόσωπος της Άρτας (μετά την Αναγέννηση) στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο Γιώργος Μακρής είναι, αδιαμφισβήτητα, ο ηγέτης της. Ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ, ακολούθησαν οι Αγροτικός, Πιερικός, Κέρκυρα, Ατρόμητος, Ανόρθωση, ΟΦΗ και Πίζα στην Ιταλία λόγω της γνωριμίας του με τον Τζέναρο Γκατούζο.

Τα 10 "αστέρια" της Football League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ)

Μετά την απόσυρση του Δημήτρη Παπαδόπουλου είναι κι επίσημα ο "τελευταίος των μοϊκανών". Το τελευταίο, δηλαδή, μέλος της Εθνικής Ελλάδας του Euro 2004 που συνεχίζει ακόμη στη δράση. Και ο μεγαλύτερος ηλικιακά ποδοσφαιριστής της κατηγορίας. Είναι 43 ετών. Η εμπειρία του Λαρισαίου τερματοφύλακα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Απόλλων Σμύρνης, Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Πόρτσμουθ, Μούρθια, Άρης, ΠΑΟΚ... μια ζωή στην ελίτ. Ο ρόλος του επικουρικός (βασικός θα είναι ο Βρονταράς), αλλά ταυτόχρονα ηγετικός.

Γ ΕΘΝΙΚΗ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
Γ ΕΘΝΙΚΗ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI
TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ