FOOTBALL LEAGUE

Πρεμιέρα επιστροφής με νίκες για Δόξα Δράμας και Απόλλωνα Πόντου

FOOTBALL LEAGUE / ΒΕΡΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΣΙΔΗΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΒΕΡΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΣΙΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δόξα Δράμας και Απόλλων Πόντου επέστρεψαν στη Football League με νίκες, επικρατώντας αντίστοιχα των Αναγέννησης Καρδίτσας (2-0) και Βέροιας (0-1). Ισοπαλίες σε Ηράκλειο (0-0) και Σπάρτη (1-1).

Τέσσερα ματς περιελάμβανε το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της πρώτης αγωνιστικής της δεύτερης κατηγορίας. Η Δόξα Δράμας και ο Απόλλων Πόντου συνδύασαν με νίκες την πρεμιέρα και την επιστροφή τους στη Football League.

Οι "μαυραετοί" επικράτησαν εντός έδρας της Αναγέννησης Καρδίτσας, ενώ οι Πόντιοι πέρασαν από τη Βέροια. Ο Εργοτέλης αν και κέρδισε πέναλτι κι έπαιζε για ένα ημίχρονο με αριθμητικό πλεονέκτημα δεν κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Καλλιθέας, ενώ η Σπάρτη γλίτωσε το βαθμό στο 85' απέναντι στον Παναιγιάλειο.

ΜΕ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ... ΚΑΣΕΣ

Στη Δράμα μπορεί να μην το "φωνάζουν" και να κρατούν χαμηλούς τόνους, αλλά είναι μια ομάδα που έστω κι από τη θέση του αουτσάιντερ θα παλέψει για την άνοδο στη Super League Σουρωτή.

Οι "μαυραετοί'' δεν απογοήτευσαν τους Δραμινούς που γέμισαν το γήπεδο στην αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας και συνδύασαν την επιστροφή τους στη δεύτερη κατηγορία με νίκη.

Πρωταγωνιστής για τη γηπεδούχο ομάδα, ο Χοσέ Μαρία Κάσες. Ο Ισπανός επέστρεψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πέτυχε και τα δύο γκολ της νίκης επί των Θεσσαλών.

Αρχικά, κέρδισε το πέναλτι στο 12ο λεπτό, όταν ο Θεοδωράκης έκοψε με το χέρι την προσπάθειά του. Ο Ίβηρας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, το οποίο ο ίδιος κέρδισε, και ήταν εύστοχος για να ανοίξει το σκορ στο ματς.

Ο Κάσες πέτυχε και το δεύτερο γκολ της Δόξας, "σφραγίζοντας" τη νίκη της ομάδας της Δράμας. Βέβαια, προηγήθηκε η εξαιρετική ενέργεια του Λευτέρη Ματσούκα, ο οποίος πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ισπανό, για πετύχει εκείνος με εξαιρετικό τελείωμα το δεύτερο γκολ (τόσο προσωπικό, όσο και της ομάδας του).

Οι "κιτρινόμαυροι" ουσιαστικά δεν απείλησαν την εστία του Μένκα, με εξαίρεση την ευκαιρία του 65ου λεπτού και το αποτυχημένο πλασέ του Πλαβούκου.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Άγγελος Διγκόζης): Μένκα, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Ντιμιτρόφσκι, Γκότοβος, Ριζογιάννης, Γουνδουλάκης (19’ Ντατίδης), Κάσες, Ματσούκας (59’ Πετρόπουλος), Μπαϊκαρά, Μαρκόπουλος (78’ Λίτσκας).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι, Θεοδωράκης, Κωνσταντινόπουλος (60’ Παπαευθυμίου), Κισκαμπάνης, Σταματάκης (46’ Μασούρας), Μπιτέλης, Ποζατζίδης, Σουντουρά, Πλαβούκος, Τζέκος (78’ Κονέ).

ΑΝΤΕΞΕ Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΣΤΟ "ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ"

Ο Ο μοναδικός ξένος προπονητής ομάδας (Καλλιθέα) της Football League, Μαρσέλο Τροΐζι, πήρε το βαθμό στην πρεμιέρα του στον πάγκο των "κυανόλευκων". Η αναμέτρηση του Ηρακλείου ήταν επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων.

Οι Κρητικοί κέρδισαν πέναλτι, δεν ευστόχησαν, ενώ έπαιζαν και για ένα ημίχρονο με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Κορωνάκης εξουδετέρωσε όλες τις προσπάθειες των παικτών του Εργοτέλη, ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βασιλείου σταμάτησε με χέρι την προσπάθεια του Κάιπερς, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα. Ο Σταματάκος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Καλλιθέας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τ. Γκώνιας):Λαδάς, Μπουρσέλης, Βογιατζής, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπουτσάκης (72' Κούρτι), Σταμόπουλος, Ροβίθης (46' λ. τρ. Έφορντ), Κάιπερς, Σταματάκος, Μπούζας (78' Αγγελόπουλος).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μ. Τροΐζι):Κορωνάκης, Βασιλείου, Συριόπουλος, Ντιακιτέ, Παπαγγελής, Μίγγος, Καντέ, Βινίσιους (64' Σμυρλής), Μάκο (65' Μήλιος), Χοτζάλι, Ξόμπλιος (54' Παναγιωτίδης).

ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΕ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

Ο Απόλλων Πόντου τα βρήκε "σκούρα" στη Βέροια, αλλά ο Αλέξανδρος Καλογέρης έδωσε τη λύση στο 87ο λεπτό. Η ομάδα της Ημαθίας μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι έχασε ευκαιρίες να παραβιάσει την εστία του Καλογεράκη, με τους Βακενβάι και Σουλιώτη στο πρώτο τέταρτο να έχουν λανθασμένες τελικές επιλογές.

Ο Μπρίτο έδιωξε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Μπαστιάνου στο 39ο λεπτό. Στο 87ο λεπτό, ο πρώην παίκτης της Βέροιας, Αλέξανδρος Καλογέρης, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, δίνοντας στην ομάδα της Καλαμαριάς σπουδαία νίκη κατά την επιστροφή της στη δεύτερη εθνική κατηγορία.

ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιαγκιόζης, Κοζάκης, Σουλιώτης, Δαμιανάκης, Καψάλης, Λάσκαρης, Μπλέτσας, Λίταινας (75' Νύκταρης), Μπαστιάνος, Βάλις (62' Δόρης), Βανκεβάι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Καπίας (56' Καλογέρης), Σαμαράς, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Ν' Λουντούλου, Καλαϊτζίδης, Βεργώνης, Χασομέρης, Μπρίτο (73' Κυβελίδης).

ΒΑΘΜΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΣΠΑΡΤΗ

Στη Σπάρτη, η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Παναιγάλειο. Οι "μελανόλευκοι" προηγήθηκαν με τον Αλέξανδρο Αρναρέλλη στο 13ο λεπτό, αλλά οι Λάκωνες ισοφάρισαν με τον Οικονομόπουλο στο 85ο λεπτό και γλίτωσαν έτσι το βαθμό της ισοπαλίας.

ΣΠΑΡΤΗ(Παναγιώτης Τζαναβάρας): Γιακουμής, Οικονομόπουλος, Μπέλης (55' Φουρτάδο), Ζουλιώτης, Τριανταφυλλάκος, Νιάρος, Μπαρέττας (72' Γουόρντεν), Μάγκας (83' Κατσίκης), Βοσνακίδης, Ράνος, Ράντι

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ(Νίκος Κουρμπανάς): Πολίτης, Ρέλλας (46' Τσερκέζος), Παπαχρήστος, Ιντζίδης, Μπρους, Γκουμας, Αρναρέλλης (82' Γκούφας), Κριστέτο, Στίκας, Γεωργακόπουλος (66' Σταματής), Σκαρτσίλας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Άρης - Αιγινιακός 5-0 (18' Πλατέλλας, 24' Πασάς, 31' Κάσσος, 74' Καπνίδης, 93' Μπαργκάν)

Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Εργοτέλης - Καλλιθέα 0-0

Βέροια - Απόλλων Πόντου 0-1 (87' Καλογέρης)

Σπάρτη - Παναιγιάλειος 1-1 (85' Οικονομόπουλος / 13' Αρναρέλλης)

Δόξα Δράμας - Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0 (13', 47' Κάσες)

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Αχαρναϊκος - Απόλλων Λάρισας (15:00, Δημ. Αχαρνών)

Παναχαϊκή - Τρίκαλα (15:00, Γήπεδο Αγυιάς)

ΑΟΧ Κισσαμικός - Καραϊσκάκης (15:00, ΔΑΚ Γάλλου)

Πανσερραϊκός - ΟΦΗ (15:00, Δημ. Σερρών)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ