FOOTBALL LEAGUE

ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία: "Συγχέουν τον επαγγελματικό με τον ερασιτεχνικό ΚΑΠ"

FOOTBALL LEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÓÐÁÑÔÇ (Eurokinissi Sports)
Λαμία EUROKINISSI SPORTS

H ΠΑΕ Λαμία εξέδωσε ανακοίνωση για την περίπτωση του Φιορίν Ντουρμισάι, παραθέτοντας τον κανονισμό και υποστηρίζοντας ότι "κάποιοι συγχέουν τον επαγγελματικό με τον ερασιτεχνικό ΚΑΠ".

Η Λαμία νίκησε 2-0 τη Σπάρτη για τη 16η αγωνιστική της Stoiximan.gr Football League, αλλά μετά το ματς τέθηκε θέμα με τους ξένους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, με τους συνδιεκδικητές της ανόδου στη Super League να ετοιμάζουν ενστάσεις και να εστιάζουν στη συμμετοχή του Φιορίν Ντουρμισάι

Στην ομάδα της Φθιώτιδας τονίζουν δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την τήρηση των κανονισμών και μάλιστα οι "κυανόλευκοι" εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία εξηγούν αναλυτικά την υπόθεση του Ντουρμισάι. Σε αυτήν, υποστηρίζουν ότι το όλο θέμα δημιουργήθηκε από τη σύγχυση στην ερμηνεία του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ΚΑΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λαμία:

"– O ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ Φιορίν Ντουρμισάι (Νο 11) διαθέτει την ελληνική ιθαγένεια, έχει ελληνική ταυτότητα και αγωνίζεται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE ως Έλληνας.

– Σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ.6 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων της Ε.Π.Ο., που διέπει και εφαρμόζεται και στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE : «Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα, κάθε ομάδας της κατηγορίας, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα έξι (6) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα κάθε ομάδας είναι τρεις (3) ποδοσφαιριστές.

– Στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Κυριακής 19-2-2017 στο Δ.Α.Κ. Λαμίας μεταξύ ΠΑΕ ΛΑΜΙΑΣ – ΠΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ, για την γηπεδούχο ομάδα μας αγωνίστηκαν, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι εξής: ΛΑΜΙΑ (Μπ. Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Βασιλόγιαννης, Ματσούκας (32′ Βάντερσον), Χριστοφιλέας (51′ Ρότσα), Μπλάζιτς, Όμο, Ντουρμισάι, Τζόκιτς (81′ Αυγενικού), Παπαργυρίου, Αναστασιάδης.

Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ξένοι είναι οι άνω επισημανθέντες με σκούρο χρώμα, ήτοι οι: 1) Βάντερσον, 2) Ρότσα, 3) Μπλάζιτς, 4) Όμο και 5) Τζόκιτς, αφού κατά τα προαναφερθέντα ο Ντούρμισαι έχει ελληνική ιθαγένεια και έχει δηλωθεί στην ΕΠΟ και στη FOOTBALL LEAGUE και αγωνίζεται ως Έλληνας.

Ανεξαρτήτως, αν ο Ντουρμισάι έχει ή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα της Ελλάδος, επειδή είχε προηγουμένως κληθεί να συμμετάσχει στην U20 Εθνική Ομάδα της Αλβανίας, αυτός έχει επισήμως δηλωθεί και συμμετέχει στο πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE ως Έλληνας (έχων ελληνική αστυνομική ταυτότητα και ιθαγένεια) και όχι ως ξένος.

Ώστε η ομάδα της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ καθόλη τη διάρκεια της άνω αναμέτρησης με την ΠΑΕ ΣΠΑΡΤΗ αγωνίστηκε με τουλάχιστον 6 ποδοσφαιριστές «που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο)» και ο μέγιστος αριθμός ξένων που χρησιμοποίησε στον αγώνα ήταν πέντε (5).

– Το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε από κάποιους που συγχέουν τον ΚΑΠ των επαγγελματικών ομάδων, που ισχύει εν προκειμένω και ρυθμίζει τα του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE, με τον ΚΑΠ των ερασιτεχνικών ομάδων που εν προκειμένω δεν τυγχάνει εφαρμογής, αφού αφορά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, στα οποία συγκαταλέγεται και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (βλέπε την περιβόητη περίπτωση ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή Μένκα).

Πράγματι το άρθρο 19 παρ.3 εδ.γ’ του ΚΑΠ ερασιτεχνικών ομάδων αναφέρει ότι: « στους αγώνες των τοπικών και πανελληνίων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και στα πρωταθλήματα γυναικών είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες».

Ο άνω ΚΑΠ ερασιτεχνικών ομάδων, που ασφαλώς δεν εφαρμόζεται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE, είναι ουσιωδώς διάφορος του αντιστοίχου ΚΑΠ επαγγελματικών ομάδων, αφού ο πρώτος απαιτεί, οι έλληνες που αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα να είναι επτά (7) [και όχι μόνον έξι (6) που προβλέπει ο επαγγελματικός ΚΑΠ] και μάλιστα δεν αρκείται στο να έχουν αυτοί την ελληνική ιθαγένεια, αλλά αξιώνει να έχουν και δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα της Ελλάδας. Ώστε σε αντίθεση με τα όσα ισχύουν για τους ποδοσφαιριστές των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε ξένες εθνικές ομάδες και εκ των υστέρων απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια, δεν λογίζονται και δεν αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ως έλληνες, αλλά ως ξένοι.

Όλα τα τελευταία ασφαλώς δεν αφορούν την περίπτωση του Ντουρμισάι, ο οποίος συμμετέχει και αγωνίζεται στην επαγγελματική ομάδα της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ και στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE, που διέπεται από τον ΚΑΠ επαγγελματικών ομάδων και όχι από τον ΚΑΠ ερασιτεχνικών ομάδων".

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ