FOOTBALL LEAGUE

Οι "Β' ομάδες" και η συμμετοχή στη Football League

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ομάδες της Super League σκέφτονται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους με δεύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα της Football League από τη σεζόν 2019-20, αν και ακόμα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση. Ποια είναι τα δεδομένα που υπάρχουν.

Αρκετές ομάδες της Super League (τουλάχιστον έξι) σκέφτονται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους με δεύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα της Football League. Αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, όμως είναι αλληλένδετο και με τη δικαστική διαμάχη ΕΠΟ - Λίγκας στο Διαιτητικό Δικαστήριο για το θέμα της προκήρυξης. Από την συγκεκριμένη απόφαση θα φανεί τι ακριβώς θα δρομολογηθεί από εδώ και πέρα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Όπως αποφάσισε σήμερα (6/9) η Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΟ, θα παραμείνει σε εκκρεμότητα ένα κομμάτι της προκήρυξης της Football League, μέχρι να αποφασίσουν στη Super League, αν θα συμμετάσχουν με τις δεύτερες ομάδες τους στη δεύτερη κατηγορία τη σεζόν 2019-20, με την επικείμενη αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Το σενάριο αυτό αναφέρει πως θα αποκτήσουν το δικαίωμα ομάδες από τη Super League να έχουν τους "μικρούς" τους στη νέα Football League από το 2019-20, όπου βέβαια δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Αυτό θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα. Ως τότε, θα διατηρηθούν σε αγωνία οι ομάδες της Γ' Εθνικής, αφού αν οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας αποφασίσουν να βάλουν τους "μικρούς", θα γίνουν μπαράζ ανόδου για τέσσερις θέσεις, ενώ αν δεν υπάρξει τέτοια απόφαση, θα ανέβουν οι πρωταθλητές της Γ' Εθνικής.

Με την αναδιάρθρωση που θα γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η νέα Football League θα είναι η τρίτη κατηγορία, με την συμμετοχή 12 ομάδων και η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία θα έχει 12 ομάδες και θα πάρει το όνομα Super League 2. Εν αναμονή των εξελίξεων και των αποφάσεων που θα παρθούν, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετά ανοικτά μέτωπα.

"Οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της Football League και της Γ΄ Εθνικής, στο άρθρο που αναφέρεται στη δημιουργία της Football League περιόδου 2019-20, θα επικαιροποιηθούν και επικυρωθούν μετά τη λήψη οριστικής απόφασης από τη Super League, αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των β΄ ομάδων των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβλεφθεί η άνοδος τεσσάρων (4) από τους οκτώ (8) δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής, με βάση όσα προβλέπει ο Κ.Α.Π.", αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ