FOOTBALL LEAGUE

Οι έξι σταρ της Football League

Οι έξι σταρ της Football League

Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που με την παρουσία τους και μόνο προσδίδουν λάμψη στο πρωτάθλημα της Football League 2015-2016. Οι έξι που θα μπορούσαν κάλλιστα να παίζουν σε ομάδα της Super League. (PHOTOS, VIDEOS).

Το νέο πρωτάθλημα της Football League αναμένεται να είναι ανταγωνιστικό. Τέρμα τα play off και τα play out. Ένας όμιλος με 18 δυνατές ομάδες. Ανεβαίνουν απευθείας οι δύο πρώτοι και υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίοι. Το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας έχει έναν ακόμα λόγο να το παρακολουθήσει κανείς.

Γιατί σε αυτό της προσεχούς σεζόν, που ξεκινά την Παρασκευή (25/9), θα αγωνιστούν ποδοσφαιριστές - σταρ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Το Sport24.gr τους διάλεξε και σας τους παρουσιάζει...

1. Σάκης Χιώτης (Τρίκαλα)

Οι έξι σταρ της Football League
INTIME SPORTS

Ο 38χρονος γκολκίπερ επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από το 2008, οπότε και μετακόμισε στην Κύπρο (ΑΠΟΕΛ). Ο Χιώτης είχε συμφωνήσει αρχικά με τον Πανελευσινιακό, ωστόσο ακολούθησε τον μεγαλομέτοχο Χρήστο Γιαλιά στα Τρίκαλα, όπου και θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν. Με την ΑΕΚ έχει παίξει στο Champions League, έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και Super Cup στην Κύπρο, έχει αποκρούσει δύο πέναλτι σε παιχνίδι με τη Λιόν, που χάρισε την πρόκριση στον ΑΠΟΕΛ στους "8" του Champions League.

2. Εμανουέλ Κονέ (Απόλλων Σμύρνης)

Οι έξι σταρ της Football League
INTIME SPORTS

Ο 29χρονος μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού αποτελεί πολυτέλεια για τη Football League. Στη διετία του στον Λεβαδειακό (2013-2015) φρόντισε να δείξει τα διαπιστευτήριά του. Ήταν ο καλύτερος παίκτης των Βοιωτών. Μεσούσης της περασμένης σεζόν τα "τσούγκρισε" με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιάννη Κομπότη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει επεισοδιακά. Είναι χαρακτηριστικό πως η Βέροια διεκδίκησε μέχρι τέλους την απόκτησή του, αυτός όμως επέλεξε να πάει στον Απόλλωνα Σμύρνης της Football League.

3. Ζαουάντ Ζαϊρί (Ζάκυνθος)

Οι έξι σταρ της Football League
INTIME SPORTS

Ένας "ζογκλέρ" στη Football League. Ο 33χρονος Ζαουάντ Ζαϊρί θα κοσμεί τα γήπεδα της κατηγορίας, με την ελπίδα να δείξει στο γήπεδο έστω ορισμένες από τις καταπληκτικές ενέργειες του παρελθόντος, σε Σοσό, Μποαβίστα, Ναντ, Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Ανόρθωση. Διεθνής 34 φορές με την Εθνική ομάδα του Μαρόκου, έχοντας σημειώσει και έξι τέρματα. Με την ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε στο Champions League, ενώ έχει κατακτήσει μαζί της και πρωτάθλημα. Το 2000 συμμετείχε, μάλιστα, στην Ολυμπιάδα.

4. Λιρόι Λίτα (ΑΟΧ)

Οι έξι σταρ της Football League

Από τα γήπεδα της Premier League και της Championship στον ΑΟΧ. Η αναφορά στον 31 ετών Άγγλο επιθετικό Λιρόι Λίτα, ο οποίος βέβαια γεννήθηκε στο Ζαΐρ. Σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει στην Τσέλσι, ενώ το 2002 πήγε στη Μπρίστολ. Ακολούθησαν κατά σειρά οι Ρέντινγκ, Τσάρλτον, Νόριτς, Μίντλεσμπρο, Σουόνσι, Μπέρμιγχαμ, Σέφιλντ, Μπράιτον και Μπάρνσλεϊ. Τελευταίος του σταθμός η Νοτς Κάουντι, που συμμετείχε στη Ligue 1. Ο Λίτα έχει ύψος 1.76 και είναι γεννημένος στις 28 Δεκεμβρίου 1984. Είναι μάλιστα διεθνής με την Εθνική Κ21 της Αγγλίας. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί και στην Πρέμιερ Λιγκ, με τη Ρέντινγκ και τη Σουόνσι. Η ομάδα των Χανίων τον πλήρωσε αδρά και εξασφάλισε την υπογραφή του.

5. Βασίλης Κουτσιανικούλης (ΑΕΛ)

Οι έξι σταρ της Football League
INTIME SPORTS

Θα μπορούσε κάλλιστα να βρει ομάδα στη Super League ή και στο εξωτερικό. Ο 27χρονος ακραίος επιθετικός επέλεξε την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, την ΑΕΛ. Από το 2007 μέχρι και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία, αλλά η προσεχή αγωνιστική περίοδο θα τον βρει στη Football League με τους "βυσσινί". Με την ταχύτητα και τη σπιρτάδα του ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη, του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ μπορεί να κάνει τη διαφορά.

6. Μίροσλαβ Στεφάνοβιτς (Εργοτέλης)

Οι έξι σταρ της Football League

Το 2013 η Σεβίλλη, επί προεδρίας Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο, αποκτά τον Μίροσλαβ Στεφάνοβιτς. Τον Σέρβο εξτρέμ, ο οποίος εκείνη τη σεζόν κατέγραψε 10 συμμετοχές στην ομάδα της Ανδαλουσίας, για να δοθεί ακολούθως δανεικός σε Έλτσε και Αλαβές. Ο 25χρονος νεοαποκτηθείς άσος του Εργοτέλη είχε υπογράψει τελευταία στην Győr, ομάδα της Ουγγαρίας, η οποία ωστόσο λόγω χρεοκοπίας κατέρρευσε. Έτσι ο Στεφάνοβιτς βρέθηκε ξαφνικά χωρίς ομάδα και οι «κιτρινόμαυροι» με τις κατάλληλες κινήσεις τον έφεραν στο Ηράκλειο, με την ελπίδα να τους ενισχύσει σημαντικά. Είναι 10 φορές διεθνής με την Εθνική ανδρών της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Football League

Δικαιώθηκε η Ζάκυνθος, παίζει στο πρωτάθλημα

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ