FOOTBALL LEAGUE

Ο Βαζάκας πάει για (καλή) ψαριά!

Ο Βαζάκας πάει για (καλή) ψαριά!
Ψάρεμα

Απολαυστική συνέντευξη του Γιώργου Βαζάκα στο ΦΩΣ. Καθετές, παραγάδια, ψάρεμα με το κιλό, τα λαβράκια που είναι βρόμια, το σαβόρο της Αμοργού και ο ... Πεθεράς.

Όταν ο Θέμης Σινάνογλου έχει κέφια δίνει τα ρέστα του στις συνεντεύξεις που δημοσιεύει το ΦΩΣ. Και με τον Γιώργο Βαζάκα κάτι τέτοιο συνέβη! Ο Ηρακλής Ψαχνών, μπλέκεται με το ψάρεμα, τις καθετές, τα παραγάδια, τα βρόμια λαβράκια, το σαβόρο και τον ... "πεθερά".

Η συνέντευξη βεβαίως αφορά στον Ηρακλή Ψαχνών, ομάδα έκπληξη φέτος στην Football League, που είναι στη 2η θέση πίσω από τον Εργοτέλη και μετράει 17 αγωνιστικές αήττητος.

Ο Βαζάκας μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το πως λειτουργεί η ομάδα του, είναι αισιόδοξος και ευτυχής. Αλλά δίνει ρεσιτάλ, όταν ο Θέμης αρχίζει τις ερωτήσεις για το ψάρεμα.

- Σε πήρα τις προάλλες τηλέφωνο και ήσουν σε μια βάρκα για ψάρεμα

(γελάει) Αλήθεια είναι. Μετά το γήπεδο, που είναι η ζωή μου, το χόμπι μου, το μεγάλο είναι το ψάρεμα. Έχω τρέλα με το ψάρεμα. Με φίλους μου.

- Α να μου πεις για ψάρια, διότι έχει τρέλα με το φρέσκο ψάρι ο εκδότης του "ΦΩΤΟΣ"

Θα του φέρω φρέσκα ψάρια παραγαδίσια όταν έρθω στην Αθήνα. Μουρμούρες, τσιπούρες, με παραγάδι.

- Ποιο είναι το πιο καθαρό ψάρι; Αληθεύει, λόγου χάρη, ότι το λαβράκι τρώει και ποντίκια;

Ναι είναι αλήθεια. Το λαβράκι είναι σαρκοφάγο, είναι παμφάγο, για την ακρίβεια παρ΄ότι το έχουν περί πολλού, είναι βρομιάρικο ψάρι.

- Ποιο είναι το καλύτερο ψάρι;

Σε άλλον αρέσει η τσιπούρα, σε άλλον ο σαργός, άλλου του αρέσει ο μπακαλιάρος

- Εγώ γουστάρω πολύ τον μπακαλιάρο

"Όμως το πιο καλό ψάρι ξέρεις ποιο είναι; Το φρέσκο! Φρέσκο να' ναι και ό,τι να΄ναι. Το ψάρι που πιάνεις εκείνη την ώρα να το βάλεις στο τηγάνι ή στη θράκα, να μυρίζει θάλασσα. Πιάνω πολλά κιλά, με καθετή, ή με παραγάδι. Μιλάμε για ψάρια μεγάλα. Μουρμούρες, τσιπούρες και τέτοια. Πριν από την ισοπαλία που πήραμε τώρα στην Παναχαϊκή, πριν πάμε στην Πάτρα την προηγούμενη μέρα βγήκαμε με βάρκα και πιάσαμε οκτώ κιλά ψάρια. Με καθετή. Με τον φίλο μου τον Λουκά και τον "πεθερά". Παρατσούκλι είναι αυτό".

- Πώς του βγήκε;

Έβριζε συνέχεια "γαμώ την πεθερά σου" και του έμεινε! Θα πέσει πολύ γέλιο στην παρέα, αν το γράψεις αυτό.

- Έχεις κανένα πρόβλημα να το γράψω

Κανένα.

- Το μυστικό για το ψάρι;

"Υπομονή (γελάει). Και να ξέρεις καλά τα μέρη. Το... επιτελείο μου τα ξέρει εδώ. Ο Ευβοϊκός έχει πολύ ψάρι. Και πολλά και νόστιμα".

Η συνέντευξη συνεχίζεται λίγο για τον Ηρακλή Ψαχνών, που είναι απόλυτα συνεπής στις πληρωμές του, πάει στο πρωτάθλημα της Football League, όπου ο Βαζάκας ξεχωρίζει τον Εργοτέλη και τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά υπολογίζει και τις υπόλοιπες ομάδες και καταλήγει πάλι στα ...ψάρια!

- Πες μου τώρα πόσα είναι τα περισσότερα κιλά ψάρια που έχεις βγάλει ποτέ

Όταν ήμουν προπονητής στους Νέους Πόρους, εκεί κοντά είναι το σπίτι μου, στον Πλαταμώνα, μια φορά είχαμε βγει με βάρκα για τρία άτομα. Αλλά με δίχτυα. Ε, είχε γεμίσει η βάρκα. Είχε γίνει πανικός, 70 κιλά ψάρια!

- Ποιος ο τρόποες μαγειρέματος σου αρέσει περισσότερο; Ψητό, τηγανητό, σούπα, στον φούρνο;

"Εξαρτάται και από τον τόπο. Λόγου χάρη στην Αμοργό μου έχουν φτιάξει φίλοι Αμοργιανοί το σαβάρο και τρελάθηκα! Ενώ γκρίνιαζα στην αρχή και έλεγα "ρε παιδιά τι πάτε να κάνετε στα ψάρια, ρίξτε τα στη θράκα να τα ψήσουμε" όταν έφαγα το σαβόρο έπαθα πλάκα.

- Τι είναι το σαβόρο;

Ψάρια τηγανητά με δενδρολίβανο και ξίδι και σκόρδο.

- Καμιά φωτογραφία σου με τα ψάρια έχεις να μου στείλεις να βάλω στην συνέντευξη

(γελάει) Όχι δεν βγαίνω. Κοίταξε, ζούμε εδώ όλοι για το όνειρο της ανόδου, αν βγούμε στην Σουπερ Λίγκα, θα κάνουμε μια συνέντευξη και θα φωτογραφηθώ στη βάρκα με τα ψάρια! Θα παλέψουμε μέχρι τέλους να ανέβουμε.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ