FOOTBALL LEAGUE

ΝΠΣ Βόλος, η μικρή Μονακό του Μπέου

FOOTBALL LEAGUE // ÍÐÓ ÂÏËÏÓ - ÁÉÃÉÍÉÁÊÏÓ 
(EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE // ÍÐÓ ÂÏËÏÓ - ÁÉÃÉÍÉÁÊÏÓ (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην προσπάθεια του Αχιλλέα Μπέου να κάνει τον Βόλο... Μονακό, προστέθηκε ένα γρανάζι. Μία ποδοσφαιρική ομάδα. Ποιος είναι όμως ο Βόλος που ανέβηκε "σφεντόνα" στην Super League; Η απάντηση στο Sport24.gr.

Η ΠΑΕ Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος ή ΝΠΣ Βόλος ή Volos FC ή σκέτο Βόλος, όπως αναμένεται να καθιερωθεί, μπήκε δυναμικά στην ελληνική ποδοσφαιρική καθημερινότητα.

Και λέμε μπήκε, τώρα, γιατί, καλώς ή κακώς, έχουμε μάθει να ασχολούμαστε περισσότερο με τη Super League και όχι με τις μικρότερες κατηγορίες, εκεί δηλαδή που η ομάδα που έφτιαξε από το μηδέν πριν από δυο χρόνια ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, έκανε... μαγικά.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ... ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Ο Αχιλλέας Μπέος, λοιπόν, είχε πει κάποτε ότι στοχεύει να κάνει τον Βόλο να θυμίζει Μονακό. Ο δήμαρχος της όμορφης πόλης τα θέλει όλα ενιαία, τον κόσμο δεμένο και τι πιο έξυπνο να προτάξεις το ποδόσφαιρο σε μία τέτοια προσπάθεια.

FOOTBALL LEAGUE // ÍÐÓ ÂÏËÏÓ - ÁÉÃÉÍÉÁÊÏÓ 
(EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE // ÍÐÓ ÂÏËÏÓ - ÁÉÃÉÍÉÁÊÏÓ (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όταν ανακοινώθηκε η δημιουργία του "νέου Βόλου", πολλοί συνέδεσαν τα χρώματα της ομάδας, δηλαδή τα κυανέρυθρα, με αυτά του Πανιωνίου, ένα κλαμπ που ασχολήθηκε ως παράγοντας ο Μπέος στο παρελθόν. Μάλλον όχι... Η βαθύτερη έννοια της επιλογής των συγκεκριμένων χρωμάτων είναι το μπλε της Νίκης και το κόκκινο του Ολυμπιακού (Βόλου). Όλοι μαζί σαν μια γροθιά δεν γράψαμε παραπάνω; Ιδού...

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ!

Ρομαντικό αυτό με τα χρώματα της φανέλας, αλλά υπάρχουν άλλα και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, όπως για παράδειγμα ότι ο Βόλος δημιουργήθηκε το 2017! Τι σημαίνει αυτό; Πως σε δύο χρόνια κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στη μεγαλύτερη κατηγορία! Μάλλον πρόκειται για... παγκόσμιο ρεκόρ! Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν έπαιξε ποτέ ως νεοσύστατη ομάδα στα τοπικά της Μαγνησίας. Ο Βόλος με ρίζες από την... Πιερία μπήκε απευθείας στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ... ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Με όλα όσα διαβάσετε παραπάνω, συν τον προηγούμενο μεσότιτλο για την Πύδνα Κίτρους θα πιστέψατε ότι ο Βόλος της Μαγνησίας πήρε το ΑΦΜ της ομάδας της Πιερίας και δημιουργήθηκε. Όχι, δεν έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα! O Volos FC είναι προϊόν... μεταγραφής. Εξηγούμεθα: Έγινε μεταφορά του ΑΦΜ και της έδρας της Πύδνας, έπειτα από συνεννόηση των δύο ΕΠΣ και το νέο κλαμπ πήρε τη θέση της ομάδας της Πιερίας στην Γ' Εθνική.

ΜΕ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ

Ο Αχιλλέας Μπέος σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ξεκαθάρισε πως ο ΝΠΣ Βόλος στην Super League "...δεν θα είναι για να πέσει, θα είναι σκληρό καρύδι...".

FOOTBALL LEAGUE / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Αχιλλέας Μπέος επέστρεψε στο ποδόσφαιρο, οκτώ χρόνια μετά τη διάλυση του Ευρωπαίου τότε Ολυμπιακού Βόλου (με προπονητή τον νυν της Γουότφορντ, Χάβι Γκράθια) και τον υποβιβασμό του από την Super League, λόγω του σκανδάλου Koriopolis.

Ο δήμαρχος της πόλης της Μαγνησίας είναι απαλλαγμένος, πλέον, από το σκάνδαλο και ελεύθερος ν' ασχοληθεί με τη μπάλα, αφού έγινε άρση του ισόβιου αποκλεισμού του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ