FOOTBALL LEAGUE

Κοντά στον τίτλο ο ΟΦΗ, νίκησε με ανατροπή στην Άρτα

FOOTBALL LEAGUE / ΟΦΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Ντίνας, Κουτσιανικούλης EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ νίκησε 2-1 τον Καραϊσκάκη στην Άρτα με ανατροπή και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί να πάρει το πρωτάθλημα στη Football League. Νίκες και για ΑΟΧ Κισσαμικό, Τρίκαλα, Απόλλωνα Λάρισας, Καλλιθέα και Παναχαϊκή.

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Football League 2017-2018 είναι ο ΟΦΗ. Στην 31η αγωνιστική η ομάδα του Ηρακλείου τέθηκε αντιμέτωπη στην Άρτα με τον Καραϊσκάκη και μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά με δύο γκολ του Ντίνα, στο 80' και στο 91'΄νίκησε 2-1 και εξασφάλισε το τρίποντο.

Απομένουν τρία παιχνίδια για τους Κρητικούς, τα δύο εκ των οποίων θα κατακτηθούν στα χαρτιά, καθώς στο πρόγραμμα είναι ο Αχαρναϊκός και η Βέροια. Αυτό σημαίνει ότι με νίκη την τελευταία αγωνιστική στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σπάρτη, ο ΟΦΗ κατακτά το πρωτάθλημα. Αν βέβαια νωρίτερα ο Άρης γκελάρει (έχει μπροστά του Σπάρτη, Πανσερραϊκό και Αναγέννηση Καρδίτσας), η ομάδα του Ηρακλείου ενδέχεται να "καθαρίσει" νωρίτερα με τον τίτλο. Αυτή τη στιγμή οι Θεσσαλονικείς παραμένουν στο -1 από τους "μελανόλευκους", ενώ υστερούν και στην ισοβαθμία.

Στον αγώνα της Άρτας ο Καραϊσκάκης άνοιξε το σκορ στο 42'. Ο Ρανγκέλοφ έκανε το σουτ, ο Στρέζος έδιωξε. Νέο σουτ έκανε ο Μακρής, οι αμυντικοί απομάκρυναν, αλλά ο Ψιάνος στην επαναφορά σούταρε και σκόραρε. Η ισοφάριση για τον ΟΦΗ ήρθε στο 80', χάρη σε σουτ του Ντίνα. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 91', πάλι με τον Ντίνα, με σουτ έπειτα από ασίστ του Ποτουρίδη. Ο ΟΦΗ σε 31 νίκες πέτυχε την 24η νίκη του, έφτασε τα 75 γκολ ενεργητικό, ενώ αυτό ήταν μόλις το 14ο γκολ που δέχτηκε. Ο Καραϊσκάκης δεν άντεξε να κρατήσει το προβάδισμα και γνώρισε την τέταρτη ήττα στα τελευταία πέντε ματς.

Ο ΑΟΧ Κισσαμικός βρέθηκε να χάνει 1-0 στα Χανιά από τον Απόλλωνα Πόντου, αλλά με δύο γκολ στις καθυστερήσεις σημείωσε την πέμπτη του νίκη στα τελευταία οκτώ ματς, κατά τα οποία μάλιστα είναι αήττητος. Η ομάδα της Καλαμαριάς άνοιξε το σκορ στο 32', ύστερα από κεφαλιά του Βεργώνη και σέντρα του Μπρίτο. Και ενώ κρατούσε το 0-1 μέχρι το 90' οι Κρητικοί κατέκτησαν το τρίποντο. Στο 92' ο Τόλι πρόλαβε τον Καλογεράκη, τον πέρασε και σκόραρε από πλάγια θέση με πλασέ. Στο 95' ο Βρεττός με σουτ από το όριο της περιοχής βρήκε δίχτυα και γύρισε... τούμπα το ματς.

Η Παναχαϊκή σημείωσε την έκτη της νίκη σε επτά ματς (υπολογίζονται και αυτές στα χαρτιά με Αχαρναϊκό και Βέροια), επικρατώντας 2-1 της Σπάρτης. Οι Αχαιοί βρέθηκαν 1-0 πίσω στο σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά έφτασαν στην ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο μέρος, παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Οι Λάκωνες, που προέρχονταν από τρία ματς δίχως ήττα, ηττήθηκαν από μια καλύτερη ομάδα και το σημαντικό γι' αυτούς ήταν ότι ηττήθηκαν ο Αιγινιακός και η Αναγέννηση Καρδίτσας, στην προσπάθεια για παραμονή. Ο Φουρτάδο άνοιξε το σκορ στο 44' με πλασέ μέσα από την περιοχή, ενώ οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια με κεφαλιά του Μωραΐτη στο 61'. Το 2-1 έγινε με πλασέ του Μουστακόπουλου μέσα από την περιοχή στο 64'.

Τα Τρίκαλα νίκησαν 1-0 τον Αιγινιακό με γκολ που σημείωσε ο Σιαλμάς στο 82'. Ο έμπειρος επιθετικός σκόραρε με σουτ έπειτα από πάσα του Γιαννιτσάνη. Ο Σιαλμάς, μάλιστα είχε μπει στο ματς στο 74'. Ο Απόλλων Λάρισας έκανε σεφτέ στη Φιλιππούπολη, επικρατώντας 3-2 του Παναιγιάλειου, που αγωνιζόταν από το 36’ με τον Ανδρέα Σταματή στα γκολπόστ! Ο Αθανασίου αισθάνθηκε αδιαθεσία, έγινε αλλαγή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και γάντια τερματοφύλακα φόρεσε ο επιθετικός των Αιγιωτών, αφού δεύτερος γκολκίπερ στον πάγκο δεν υπήρχε! Ο Παναιγιάλειος γνώρισε την 4η διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας κυνηγούσε βαθμό ή βαθμούς για να μείνει στην κατηγορία, αλλά ηττήθηκε 3-0 στο Ελ Πάσο από την Καλλιθέα, η οποία δεν έχει μαθηματικές ελπίδες για να κρατηθεί αγωνιστικά στην κατηγορία. Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από επεισόδια στην εξέδρα ανάμεσα σε οπαδούς και ΜΑΤ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Ραχιώτης, Παπανίκου, Καψάλης (46' Μπεκατώρος), Καραγιαννίδης, Νικολόπουλος, Μακρής, Ψιάνος, Κόλινς (68' Χούσος), Μακρίδης, Ρανγκέλοφ, Λουκίνας.

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Νάστος, Ντίνας (+90 Βαφέας), Βουό, Μάνος, Παπαστεριανός (67' Λεάλ), Κομεσίδης, Μπολάκης, Κουτσιανικούλης (55' Κοέλιο), Ποτουρίδης.

Διαιτητής: Καρατέρπος (Κοζάνης)

Βοηθοί: Νταλούκας (Τρικάλων), Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ(Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Παντελάκης, Ζιούλης, Αρναούτογλου (87’ Αποστολίδης), Σελινιωτάκης (74’ Χαλκιαδάκης), Γκίνη (80’ Βρεττός), Λεμονής, Σάλιακας, Ξύδας, Λέο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ(Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Καπίας (34’ Τσεμπερίδης), Λιόνης, Συμελίδης, Καλαϊτζίδης (70’ Δόρης), Βεργώνης, Χασομέρης (82’ Κυβελίδης), Μπρίτο, Βλαχομήτρος.

Διαιτητής: Σωτηριάδης (Λασιθίου)

Βοηθοί: Πάγκαλος (Λασιθίου), Παπαδάκης (Ηρακλείου)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος):Σούλης, Ντάσιος (65' Πολυχρόνης), Πολίμος, Λουμπαρδέας, Σωτηράκος, Φωτάκης, Μουστακόπουλος, Πλέγας, Μασούρας (58' Αποστολόπουλος), Κυνηγόπουλος, Μωραΐτης (80' Αντωνακόπουλος).

ΣΠΑΡΤΗ (Μάρκος Στεφανίδης):Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Νιάρος, Σάββα, Δοδοντσάκης (55' Βοσνακίδης), Παναγιώτου, Τριανταφυλλάκος, Γραικός (73' Δεινόπαπας), Καζβιρόπουλος (46' Μουζακίτης), Φουρτάδο, Γουόρντεν.

Διαιτητής: Κουκούλας (Λέσβου)

Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας), Τσιλίκας (Αιτ/νίας)

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας): Γιδόπουλος, Πάνος, Χιντζίδης, Βέρτζος, Μάκος, Γκόλιας, Τσιάρας, Τόμιτς (61' Μιλοσάβλιεβ), Σαχινίδης (80' Ζγκούρη), Γιαννιτσάνης, Τσίπρας (74' Σιαλμάς).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Προσκυνητόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος, Πετρούσης (87' Πέριτς), Πολύζος, Ανδρικόπουλος, Σοφιάνης, Ζούρκος, Φουρτζίου (72' Τοπαλίδης).

Διαιτητής: Μακρυπόδης (Αχαΐας)

Βοηθοί: Μεσσήνης, Κακαφώνης (Αχαΐας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης):Παϊτέρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Ευαγ., Αγρόδημος, Μαυριάς, Χατζής, Κανούλας (76’ Γαρυφαλλόπουλος), Σουλίδης, Τσιλούλης (67’ Καρακατσάνης).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Πέτρος Δημητρίου):Αθανασίου (36΄Χαρίτος), Πολιανίδης, Δοξάκης, Μηλιώτης, Τζανουλίνος, Γαβριηλίδης, Ζαφειράκης, Σμίλτος, Κάναλς (63’ Τσάινα), Σταματής, Κόκκορης (82’ Ντέιβιντ).

Διαιτητής:Ρούσης (Θεσσαλίας)

Βοηθοί:Λεωνίδας (Τρικάλων), Στεφανής (Καρδίτσας)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντέλης): Πασάι, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Παπαγγελής, Μίγγος (61’ Μήλιος), Παυλής, Γκέτσι, Σμυρλής (82’ Καρβουνίδης), Καντέ, Βαλμάς, Κόττας (68’ Μάκο)

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι (82’ Μούτσιος), Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Κονέ, Σουντουρά, Χαντζάρας (56΄ Ντάγκρας), Τζέκος, Μπιτέλης, Πλαβούκος, Σταματάκης (60’ Βατουσιάδης)

Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Φίλος (Βοιωτίας)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (31Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Σάββατο 12 Μαΐου

Εργοτέλης – Πανσερραϊκός 0-3 (32' Ναζίμ, 49' Δούμτσιος, 70' Ενομό)

Κυριακή 13 Μαΐου

ΑΟΧ Κισσαμικός - Απόλλων Πόντου 2-1 (92’ Tόλι, 95’ Βρεττός - 32’ Βεργώνης)

Καραϊσκάκης Άρτας – ΟΦΗ 1-2 (42' Ψιάνος - 80', 90'+1' Ντίνας)

Τρίκαλα – Αιγινιακός 1-0 (82' Σιαλμάς)

Απόλλων Λάρισας – Παναιγιάλειος 3-2 (2' Παπαζαχαρίας, 14' Μαυριάς, 71' Αγρόδημος - 74' Γαβριηλίδης, 87' Τζανουλίνος)

Καλλιθέα - Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0 (22' Παπαγγελής, 36', 72' Σμυρλής)

Παναχαϊκή – Σπάρτη 2-1 (61' Μωραΐτης, 64 Μουστακόπουλος - 44' Φουρτάδο)

Αχαρναϊκός - Δόξα Δράμας Δ.Δ.

Άρης – Βέροια Δ.Δ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΟΦΗ 77

2. Άρης 76

................................................

3. Παναχαϊκή 66

4. ΑΟΧ Κισσαμικός 58

5. Δόξα Δράμας 54

6. Τρίκαλα 52

7. Απόλλων Λάρισας 46

8. Απόλλων Πόντου 44

9. Καραϊσκάκης 44

10. Εργοτέλης 40

11. Σπάρτη 40

12. Αναγέννηση Καρδίτσας 37

................................................

13. Αιγινιακός 37

14. Πανσερραϊκός 32

15. Καλλιθέα 27

16. Παναιγιάλειος 24

17. Βέροια 5

18. Αχαρναϊκός -51

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (32Η)

Τετάρτη 16 Μαΐου

Τρίκαλα - ΑΟΧ Κισσαμικός (17:00, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)

Απόλλων Πόντου - Απόλλων Λάρισας (17:00, Γήπεδο Καλαμαριάς)

Αιγινιακός – Καλλιθέα (17:00, «Γ. Παραλυκίδης»)

Παναιγιάλειος – Καραϊσκάκης Άρτας (17:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Εργοτέλης (17:00 ΕΡΤ3, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)

Πανσερραϊκός – Παναχαϊκή (17:00, Δημ. Σερρών)

Σπάρτη – Άρης (17:00 WEB ΕΡΤ, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)

ΟΦΗ – Αχαρναϊκός Δ.Δ.

Δόξα Δράμας – Βέροια Δ.Δ.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

24

Μάνος

20

Κάιπερς (Εργοτέλης)

14

Διαμαντόπουλος (Άρης)

12

Κουσκουνάς (Δόξα Δράμας)

Μωραΐτης (Παναχαϊκή)

11

Λουκίνας (Καραϊσκάκης)

9

Ξύδας (ΑΟΧ Κισσαμικός)

Πλατέλλας (Άρης)

Κουτσιανικούλης (ΟΦΗ)

Γκούρτσας (Πανσερραϊκός)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ